reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Hej, dziewczyny!
Wieki mnie tu nie było...nadal pracuje w dodatku na popołudniowe zmiany więc całymi dniami praktycznie jestem w pracy. Mam nadzieję, że na najbliższej wizycie dostanę zwolnienie bo już się strasznie męczę. Tylko z doskoku raz na jakiś czas Was podczytuje.

Widziałam, że któraś z Was dostała Kojec w prezencie. Świetna sprawa! ja dostałam w pierwszej ciąży, teraz wyprałam, kupiłam nową poszewkę i zasypiam z nim jak dziecko :)

A co do badań prenatalnych, zadzwoniłam do szpitala i zapisano mnie na 23 maja, z tym że wg OM będę miała dopiero wtedy 11+0 a wg ostatniego USG 11+3. I się zastanawiam czy nie przełożyć tego o tydzień pozniej...tym bardziej że czekamy na bliźniaki które pewnie będą mniejsze niż fasolki z ciąży pojedynczej.

Powodzenia na dzisiejszych wizytach dziewczyny!!!

@tusiaczzek1988 krwiaki mogą się pojawiać i znikać dość niespodziewanie. Z dnia na dzień. Ale skoro są to już wiesz skąd się biorą znowu Twoje krwawienia.

@JaneHeart @M@gda udanych wizyt [emoji6]! @Izabela90 chyba pisała, że jej lekarz przełożył wizytę..

@Ankuś ale super prezenty [emoji16]. Widać, że mąż też na maxa zachwycony ciążą [emoji6]. I jeszcze sam poczytał w internecie, że poducha jest przydatna [emoji7].
Na ten kojec też się czaję [emoji6]. Muszę w końcu usiąść i znaleźć jakiś fajny [emoji16].

@iwilleatyou nawet nie będę komentować jak bardzo zazdroszczę tych 20°.. Mi jest ciągle tak zimno [emoji300].. I ciągle ten deszcz [emoji299] [emoji53]..

@Rossiczka @daruuunia3 a co takiego fajnego dziewczyny ćwiczycie? [emoji6]

Mój mąż też nie jest mistrzem w dawaniu prezentów. Zwykle w okolicy moich urodzin pyta "i jak tam, powiesz mi co takiego fajnego tym razem Ci kupiłem w prezencie?". Jak raz nie kupiłam nic to był oburzony, że jak to mogłam nie pomyśleć by kupić sobie prezent od niego [emoji23]. I jak on teraz wygląda? [emoji23]. Jak mi kiedyś przyniesie kwiaty bez okazji to będzie to sygnał "wiedz, że coś się dzieje" [emoji6].
Ale za to śniadanie do łóżka mam przynajmniej 3 razy w tygodniu [emoji16]. Więc zbyt głośno nie narzekam [emoji6].

Miłego dnia [emoji16]!

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

@tusiaczzek1988 krwiaki mogą się pojawiać i znikać dość niespodziewanie. Z dnia na dzień. Ale skoro są to już wiesz skąd się biorą znowu Twoje krwawienia.

@JaneHeart @M@gda udanych wizyt [emoji6]! @Izabela90 chyba pisała, że jej lekarz przełożył wizytę..

@Ankuś ale super prezenty [emoji16]. Widać, że mąż też na maxa zachwycony ciążą [emoji6]. I jeszcze sam poczytał w internecie, że poducha jest przydatna [emoji7].
Na ten kojec też się czaję [emoji6]. Muszę w końcu usiąść i znaleźć jakiś fajny [emoji16].

@iwilleatyou nawet nie będę komentować jak bardzo zazdroszczę tych 20°.. Mi jest ciągle tak zimno [emoji300].. I ciągle ten deszcz [emoji299] [emoji53]..

@Rossiczka @daruuunia3 a co takiego fajnego dziewczyny ćwiczycie? [emoji6]

Mój mąż też nie jest mistrzem w dawaniu prezentów. Zwykle w okolicy moich urodzin pyta "i jak tam, powiesz mi co takiego fajnego tym razem Ci kupiłem w prezencie?". Jak raz nie kupiłam nic to był oburzony, że jak to mogłam nie pomyśleć by kupić sobie prezent od niego [emoji23]. I jak on teraz wygląda? [emoji23]. Jak mi kiedyś przyniesie kwiaty bez okazji to będzie to sygnał "wiedz, że coś się dzieje" [emoji6].
Ale za to śniadanie do łóżka mam przynajmniej 3 razy w tygodniu [emoji16]. Więc zbyt głośno nie narzekam [emoji6].

Miłego dnia [emoji16]!

Ooo to i ja nie pochwaliam tutaj meza że codziennie rano zanim wyjdzie do pracy po 6 robi mi kanapeczki i herbatkę kochany :)

Jakie jajca, przez te gadanie o prezentach olsnilo mnie że mój luby ma imieniny za 4dni... Bozzzz, co ja mu kupię???? Od dziś jestem na zwolnieniu, a przez internet nie zamówie bo nie dojdzie... pięknie. Jakbym nie była w ciąży to by mi jeszcze zostało przewiazac się kokardą i że niby to ja jestem Jego prezentem XD ale w mojej obecnej sytuacji to odpada... kurde :/

@CarlaR jakbyś zamówiła w pewnym miejscu to może przed 14 zrobiliby jeszcze wysyłkę i mogłabyś jutro mieć już prezent na miejscu [emoji6]. Skoro opcja z samą kokardą odpada [emoji6].

Mój mąż jak jest w domu to przygotowuje wszystkie posiłki [emoji6] mi czasem zostaje tylko zmywarka do wstawienia [emoji6]. A śniadania do łóżka zwykle wynikają z tego, że rzadko udaje mi się zdążyć wstać gdy śniadanie jest gotowe [emoji6] i mi przynosi by nie wystygło zanim się wyczołgam z łóżka [emoji6].
Też lubię prezenty praktyczne [emoji16] na Mikołajki dostałam mikser [emoji16] z pół roku marudziłam, że jest mi potrzebny [emoji16].

@CarlaR jakbyś zamówiła w pewnym miejscu to może przed 14 zrobiliby jeszcze wysyłkę i mogłabyś jutro mieć już prezent na miejscu [emoji6]. Skoro opcja z samą kokardą odpada [emoji6].

Mój mąż jak jest w domu to przygotowuje wszystkie posiłki [emoji6] mi czasem zostaje tylko zmywarka do wstawienia [emoji6]. A śniadania do łóżka zwykle wynikają z tego, że rzadko udaje mi się zdążyć wstać gdy śniadanie jest gotowe [emoji6] i mi przynosi by nie wystygło zanim się wyczołgam z łóżka [emoji6].
Też lubię prezenty praktyczne [emoji16] na Mikołajki dostałam mikser [emoji16] z pół roku marudziłam, że jest mi potrzebny [emoji16].

To ja mam podobnie. Tez za wczasu daje odczuc co by sie przydalo :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To ja mam podobnie. Tez za wczasu daje odczuc co by sie przydalo :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Dodatkowo robię listy potrzebnych rzeczy. Ostatnio nawet ułożonych wg priorytetu [emoji6]. Po wymianie telefonów zsynchronizowałam nam aplikację z tymi listami [emoji6]. Pozostaje mi uświadomić męża, że ma teraz w telefonie taką skarbnicę informacji [emoji16].

Do góry