reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

@Brzuchatka2017 zamień się pogodą chociaż na jeden dzień [emoji7] choć wierzę, że upał wcale nie jest taki fajny w ciąży [emoji6] będziemy sobie latem narzekać [emoji23] (o ile jakiekolwiek lato zechce do nas przyjść [emoji16]).

Umówiłam się na usg [emoji6]. W przyszłą środę już (miałam tak za 1,5-2 tyg ale potem nie ma tej polecanej doktor) [emoji6]. Wieczorem przed komputerem się dopiszę do kalendarza z nowymi terminami [emoji6].

Ja mam jakieś pozostałości ombre na końcach [emoji6] ale pod koniec miesiąca idę na drastyczne cięcie [emoji6] bo coś mi się włosy przestały całkiem układać [emoji6] krótsze będzie mi łatwiej ujarzmić [emoji6] i wtedy się zastanowię czy taka zmiana wystarczy czy jeszcze przyda się odświeżyć kolor [emoji6].

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kurcze a ja mam klops z włosami.
Próbuje wrócić do swojego naturalnego blond.
Fryzjerka przed ciąża zrobiła mi sombre do ponownego powtórzenia.....
Teraz to ja już nie wiem :-(
Myślicie że farba blond bez amoniaku jest bezpiecznie.?
A to moje dziecko na podwórku bawi się z Borysem.
Nawet nie wiem kiedy ten Borys tak urósł, dopiero niecały rok ma chłopak :eek:
DSC_0507.jpg

Załączniki

• DSC_0507.jpg
    DSC_0507.jpg
    46,2 KB · Wyświetleń: 394
Tusiaczek bedzie dobrze:*oby krwiaki sie wchlonely szybciutko!!

Ankuś ale mąż Ci niespodzianke zrobil:)piekna!Taki romantyk z Niego?:)

Gier 13t3d to tez fajny czas na prenatalne bo dzidzius jeszcze wiekszy i moze sie plec uda bardziej zauwazyc niz 12t0d.Ja ide 12t6d :*

Hej,hej:* Trzymam kciukaski jak codzień:*

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Romantyk? Może i tak. Kwiaty przynosi bez okazji, ma napady miłości, a zaręczyn nie zapomnę nigdy :)
Hej dziewczyny ;) co tam słychać u was ;) my dziś zaczynamy 3 miesiąc :)

Napisane na SM-N900V w aplikacji Forum BabyBoom
Ja dzisiaj zaczynam 12 tydzień, ale ten czas leci.
Hej Dziewczyny, ja wczoraj sobie pocwiczylam tak, że mam takie zakwasy że chodzić nie mogę. Ja to jednak nie znam umiaru , zamiast po przerwie zacząć delikatnie to ja po swojemu.

Ankus trochę zazdroszczę.... U nas jakaś taka ciężka atmosfera w domu. Mąż chodzi zdenerwowany i w dodatku widzę że jest przemeczony. W sumie ten nastrój odbija się na wszystkich. Ja czuje się bezsilna, bo nawet nie wiem jak mu pomóc. Do rozmowy też go jakoś namówić nie mogę, w sumie sama domyślam się o co chodzi.
Taka jakaś słaba sytuacja, ja w dodatku jestem radarem emocji i strasznie mi źle się żyje jak dookoła taka atmosfera.

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
U nas też różnie bywa, ja jestem nerwowa, wybuchowa, a maż ma swoje granice wytrzymałości. Mam nadzieję, że u Was się ustabilizuje. Poczekaj, może sam będzie chciał porozmawiać. Albo powiedz mu, że jesteś i jak będzie chciał porozmawiać to czekasz.

Chyba nie, coś mi się wydaje że genetyczne zrobi mi około 14 tygodnia , ale nie wiem . Chociaż za tydzień 11 tygodni będzie skończone
Genetyczne robi się od 12 tyg do 13 tyg 6 dni, więc już pora się umawiać. Mi na NFZ już nigdzie nie udało się załapać. Idę prywatnie w 12 tyg i 3 dniu.

@Brzuchatka2017 zamień się pogodą chociaż na jeden dzień [emoji7] choć wierzę, że upał wcale nie jest taki fajny w ciąży [emoji6] będziemy sobie latem narzekać [emoji23] (o ile jakiekolwiek lato zechce do nas przyjść [emoji16]).

Umówiłam się na usg [emoji6]. W przyszłą środę już (miałam tak za 1,5-2 tyg ale potem nie ma tej polecanej doktor) [emoji6]. Wieczorem przed komputerem się dopiszę do kalendarza z nowymi terminami [emoji6].

Ja mam jakieś pozostałości ombre na końcach [emoji6] ale pod koniec miesiąca idę na drastyczne cięcie [emoji6] bo coś mi się włosy przestały całkiem układać [emoji6] krótsze będzie mi łatwiej ujarzmić [emoji6] i wtedy się zastanowię czy taka zmiana wystarczy czy jeszcze przyda się odświeżyć kolor [emoji6].

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
Kurczę, no w końcu musi przyjść..juz wysylam w Waszą stronę slonko i cieple hiszpańskie powietrze, mam nadzieje, że dotrze szybko :) Muszę się pospieszyć, bo w oddali coś grzmiec zaczyna ;)
A USG będziesz miala juz te prenatalne?
Co do farbowania, to mam tu taka zwykla farbe ze soba, z Palette, bo zawsze sama sie farbowalam, ale w ciazy to nie wiem czy to taki dobry pomysl..

Dziewczyny, wlasnie wrocilam z malego spaceru i zakupów i powiem Wam padam..dzisiaj jest spokojnie 30 stopni w sloncu, przyszlam spoconnana i zziajana, ledwo na górę weszłam..wiem, ze mnie zlinczujecie za ta pogodę, ale powiem Wam, ze w ciąży naprawde upaly nie sa takie sprzyjajace..;]
W ogóle patrze dzisiaj w lustro i mam juz taki odrost, ze wstyd. Czy wy sie w ciazy farbujecie? Bo mam dylemat.
Bardzo bardzo bym chciała być tam gdzie ty. Szczególnie teraz jak pojawił się nawrót łuszczycy.... A słoneczko tak pomaga....

Ja byłam w weekend u fryzjera :) farbowałam specjalnymi ziołowymi farbami przeznaczonymi dla kobiet w ciąży. Robią robotę też farby bez amoniaku. Musiałam przyciemnić włosy, bo ostatnio długi czas miałam blond, ale że w ciąży nie powalczysz z rozjaśniaczem to zrobiłam brąz :)
Nie wiedzialam, ze sa specjalne dla kobiet w ciazy:) Duzo wiecej placilas za farbowanie, niz zwykle?

Genetyczne robi się od 12 tyg do 13 tyg 6 dni, więc już pora się umawiać. Mi na NFZ już nigdzie nie udało się załapać. Idę prywatnie w 12 tyg i 3 dniu.
Ja właśnie z moim ginekologiem rozmawiałam i powiedział że robi się od 11 tygodnia (11+0) do skonczonego 14, czyli 13+6.
Że ja będę 11+1 za tydzień to powiedział że zobaczy co tam słychać jak będzie mógł to zrobi genetyczne , A jak nie to na koniec 14 mam przyjść

reklama
Dziewczyny, wlasnie wrocilam z malego spaceru i zakupów i powiem Wam padam..dzisiaj jest spokojnie 30 stopni w sloncu, przyszlam spoconnana i zziajana, ledwo na górę weszłam..wiem, ze mnie zlinczujecie za ta pogodę, ale powiem Wam, ze w ciąży naprawde upaly nie sa takie sprzyjajace..;]
W ogóle patrze dzisiaj w lustro i mam juz taki odrost, ze wstyd. Czy wy sie w ciazy farbujecie? Bo mam dylemat.
Ja farbuje. W pierwszej ciąży lekarz powiedział, że można farbowac bez obaw. No chyba że chce farbę wypić to odradza ;-)
Moja fryzjerka po prostu dba o to by był przewiew, abym w oparach nie siedziała.
Ja rozjasniam włosy, chociaż teraz mam sombre , więc tylko.odrost robię A ten mam zbliżony do naturalnego.

Do góry