reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

j uwielbian sobie wybierać prezenty, nawet pierścionek zaręczynowy wybrałam... :D
Hahaha w sumie Madziu ja też bym tak chciała, bo strasznie wybredny typ jestem ;) a gust mojego emka jest daleko daleko od mojego.... Co się ujawniło jak dom urzadzalismy :D

reklama
Hahaha w sumie Madziu ja też bym tak chciała, bo strasznie wybredny typ jestem ;) a gust mojego emka jest daleko daleko od mojego.... Co się ujawniło jak dom urzadzalismy :D
Nie chciałabyś :-) bo to takie trochę uczucie, że komuś nawet nie chciało się poświęcić godziny by ukochanej osobie zrobić prezent ....

My gust mamy podobny, jedynie styl ubrań zupełnie inny. Ja z trampek wciąż nie wyroslam, A dla mojego T. to t-shirt z nadrukiem to szyty nonszalancji :-)

Nie chciałabyś :-) bo to takie trochę uczucie, że komuś nawet nie chciało się poświęcić godziny by ukochanej osobie zrobić prezent ....

My gust mamy podobny, jedynie styl ubrań zupełnie inny. Ja z trampek wciąż nie wyroslam, A dla mojego T. to t-shirt z nadrukiem to szyty nonszalancji :-)

Była jedna taka sytuacja ze em zapytał co chce na urodziny. Uwidzialam sobie kolczyki.
Nie chciałam mu robić przykrości ale to co wybrał nie nadawało się do noszenia, tymbardziej nie pasowało do mnie.....
Mile to było że się postarał ale pozostał niesmak :-)

Była jedna taka sytuacja ze em zapytał co chce na urodziny. Uwidzialam sobie kolczyki.
Nie chciałam mu robić przykrości ale to co wybrał nie nadawało się do noszenia, tymbardziej nie pasowało do mnie.....
Mile to było że się postarał ale pozostał niesmak :-)
Rozumiem :-) ale chęci miał dobre ;-)

Ja to się, zawsze śmieje że gdyby mnie mąż miał ubierać to obawiam się o stylizacje [emoji23] [emoji23] [emoji23]
Co do biżuterii, to mój mąż bardzo lubi długie kolczyki, ja też w sumie, ale przy małym dziecku trochę się zmieniło ...

A teraz z innej beczki, jak ja mam nastepna wizytę tą z badaniem dopiero 6 czerwca, będę wtedy w 14 i 3 dni to kurde chyba za późno co? Jak to jest???
Carla dobrze, że udało się przełożyć i masz wtykę :p

Nic nie.musisz przekładać 14+3 to wg ginekologow 14 tydzień, oni patrzą na skończone nie tak jak my mamuśki
No nie, musiała przełożyć. W tym typie badania mega ważny jest czas i to usg wkonuje się między 11 tyg a 13t6d, więc 14t3d to już za późno i jest duże prawdopodobieństwo, że nie udałoby się zmierzyć NT (przezierności).

Co do drugich połówek to mój akurat ma duży pierwiastek damski w sobie i jestem z tego powodu mega zadowolona. Zresztą nie raz dziękowałam mojej teściowej za to jak wychowała syna (ma 3ch :p) Nie trzeba go gonić do sprzątania, genialnie gotuje (lepiej ode mnie), prezenty zawsze trafione a nie raz nie dwa zdarzyły się np. kwiaty bez okazji.
Ale żeby nie było maaaaaaaaaaa wady :) jest mega uparciuchem i wymiana argumentów przy rozmowie może trwać godzinami... już nauczyłam się kiedy nie wchodzić w polemikę :)

Hej Dziewczyny. Muszę się przyznać spanikowałam wczoraj :oops: Ogółem wczoraj czułam się dobrze od rana zero plamien, ból brzuch też jakoś nie dokuczał, ale miała jakieś dziwne myśli hmm czyżby cisza przed burzą :confused: I popołudniu się zaczęło, zaczął boleć mnie brzuch tak miesiączkowo myślę sobie aaa spoko ostatnio często mnie boli wezmę coś rozkurczowego to mi pomoże, wzięłam nospę forte - nic, wzięłam pózniej spasmoline kurka też nic, wieczorem koło 18:00 poszłam do ubikacji jak normalnie resztki progesteronu wypływają że mnie koło 22:00 po 8h od podania tak teraz nie dość że chyba te skurcze wypchnęły ten progesteron już kolo 18:00 to jeszcze wszystko koloru pomarańczowego, mówię do mojego zeby zawiózł mnie na pogotowie bo nie mogę poradzić sobie z bólem brzucha i znowu plamie...ale potem jeszcze tak pomyślałam i zadzwoniłam do kliniki do Katowic na szczęście tam lekarz jest do 21:00 to położna kazała przyjechać i pojechałam... Co się okazało moje dwie Kruszynki mają się dobrze obydwie mają już po 2,04cm ale niestety są dwa krawiaki jeden jest pomiędzy dzieciątkami a drugi jak to doktor powiedział jest w bezpiecznym miejscu bo jest pod zarodkiem dalej od niego. Dał mi antybiotyk żeby nie zrobił się stan zapalny i leżenia ciąg dalszy - ostatnio pani doktor nie widziała żadnego krwiaka - o co chodzi z tymi krwiakami one mnie wykończą :crazy:
O jejku wspolczuje musialas sie strasznie bac! najwazniejsze ze z babelkami wszystko dobrze I oby tak zostalo. No wlasnie ja sama nie wiem jak to jest z tymi krwiakami ze raz sa a raz ich nie ma. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze!

Carla dobrze, że udało się przełożyć i masz wtykę [emoji14]

No nie, musiała przełożyć. W tym typie badania mega ważny jest czas i to usg wkonuje się między 11 tyg a 13t6d, więc 14t3d to już za późno i jest duże prawdopodobieństwo, że nie udałoby się zmierzyć NT (przezierności).

Co do drugich połówek to mój akurat ma duży pierwiastek damski w sobie i jestem z tego powodu mega zadowolona. Zresztą nie raz dziękowałam mojej teściowej za to jak wychowała syna (ma 3ch :p) Nie trzeba go gonić do sprzątania, genialnie gotuje (lepiej ode mnie), prezenty zawsze trafione a nie raz nie dwa zdarzyły się np. kwiaty bez okazji.
Ale żeby nie było maaaaaaaaaaa wady :) jest mega uparciuchem i wymiana argumentów przy rozmowie może trwać godzinami... już nauczyłam się kiedy nie wchodzić w polemikę :)
Tak jak napisalam ja jestem ta praktyczna. Uwielbiam praktyczne prezenty. Zawsze sie przydadza.

I... to nie tak ze moj maz nie ma gustu. Cholibka ma lepszy niz moj. Zna wiecej kolorow i potrafi odroznic seledyn od miety, chociaz dla mnie to to samo. Uwielbiam z nim do sklu chodzić. To in mi znajduje najlepsze ciuchy i to zazwyczaj takie jakich ja bym nawet nie przymierzyla. Nawet kwiatki mi na targu kupuje jak sam idzie bo mnie sie z lozka nie chce wywlec.

I czasami az sie zastanawiam co on widzial w takiej wrednej.stanowczej apotydktycznej babie jak ja :d Ale licze na to ze mial dobry gust a nie zamrok i to nie chwilowy a dlugotrwaly :d

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Carla dobrze, że udało się przełożyć i masz wtykę :p

A jakiego znaku zodiaku jest twoj partner jesli moge zapytac? bomoj jest dokladnie taki sam :D

reklama
Jej, jak widzę dalej te zdjecia ze śniegiem, to wierzyć sie nie chce, przecież jest połowa maja, no porabalo ta pogodę ostro..;]

Ja tez zycze udanych wizyt dziewczyny! I gratuluje tych, które już za Wami, zawsze trzymam za wszystkie kciuki! :)
Jest tu w ogóle jeszcze jakaś, która swojej dzidzi jeszcze nie widziała?;)

Co do bólu, to mnie ostatnio dalej nic nie boli, nagle cisza, nie kluje, nie ciagnie teraz nic, tylko cycki bolą. Plamienia mam raczej bialo-zolte, chciaz czasem zdazaja sie takie mocniej żółte. A Wy jak macie?
Moje sa raczej takie ciemno zolte z takim jakby kwasnym zapachem musze napewno o tym powiedziec lekarzowi bo nie jestem pewna czy to dobrze

Do góry