reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

@Karolcia90 ja teraz ćwiczę z Anią Dziedzic wczoraj trening dla ciężarnych i jeden krótki A potem 90 minut orbitreka , oczywiście moje kochane dziecko gwarantuje.Mi przerwy i to częste

Dzisiaj usiąść nie mogę tak pośladki ciągną.

Gdy nie jestem w ciąży, to ja ćwiczę z wolnymi ciężarami, czyli sztanga i przysiady, martwy ciąg etc. Ale ja chcę wrócić do mojej wagi z przed choroby zostało mi jeszcze trochę kg mięśni do odbudowy.

Oprócz tego biegam, chociaż e tej ciąży z braku sił odpuscilam

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja marudziłam mężowi ostatnio,że przydała by mi się myjka do okien taka z karchera i miałam urodziny w niedziele i dostałam ;)

No faceci wolą robić chyba w większości praktyczne prezenty;) ale jak mają problem z brakiem pomysłu, to ja sie zawsze dziwię, bo tak naprawdę to dla kobiet jest chyba 3/4 sklepów i większość produktów jest dla nas przeznaczonych, do wyboru, do koloru ;) to my mamy dużo gorzej z prezentami dla nich :p
Jak juz tak wszystkie piszecie o swoich tż, to ja mojego też muszę pochwalić, tez mi ostatnio sniadanka przynosi, zanim idzie do pracy i razem w lozku jemy, na zakupach to tez by pol sklepu dla mnie wykupil i ostatnio klocilam sie z nim o paczke chipsow, bo niezdrowe :p ogolnie jest wyjatkowo wyrozumialy i jakos nie przeszkadza mu, ze jest nieposprzatane czy niewyprasowane ;)

Masz jakiś zestaw ćwiczeń?
Cwiczę z Anią Dziedzic na fejsie- ćwiczenia dla kobiet w ciązy, wczesniej przeplatałam treningi jej dla osób "normalnych" i własnie bieganie- super prowadzi teningi, wcześniej ćwiczyłam z Chodakowską ale po pewnym czasie nudzą się wciąż te same płyty a Ania na żywo prowadzi i zawsze coś nowego, więc dla mnie super, nie lubię monotoni ;)

@daruuunia3 ja też mam plan na 4 treningi tygodniowo. Dzisiaj tak pośladki ciągną, że usiąść mam problem. Mi ciężko znaleźć okazję by poćwiczyć przy moim dwulatku, bo zawsze coś, A to pić a to pobaw się. Jednak postanowiłam walczyć.
Mi biegania bardzo brak, w poprzedniej ciąży biegałam do 7 miesiąca , teraz chyba ten brak pogody i mdłości nie chce mi się. Chociaż lekarz , nie zabronił.

A z tym meczem to świetna sprawa ! Super

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

Przy dwulatku to ciężko, ale jak się zmotywujesz to będzie super! Ekstra że biegałas w tamtej ciązy do 7 miesiąca! Super! Ja z moim Bartem przytyłam 40 kg!!! więc o bieganiu mogłam pomarzyć!

[USER=172390]@Rossiczka
@daruuunia3 a co takiego fajnego dziewczyny ćwiczycie?
emoji6.png

[/USER]

Jak pisałam wyżej ;-) z Anią Dziedzic Fit Mom jest na fejsie

Jeśli chodzi o prezenty to mój mąż potrfi zaskoczyć, na 30-te urodziny kazał mi się spakowac, pojechaliśmy na weekend nad Zalew Sulejowski do hotelu, ze spa, masaże, baseny, przejażdzkę rowerową zorganizował, a dodatkowo na miejscu dostałam moje ulubione prfumy i złote kolczyki, pieny weekend, mój mąż raczej jest z tych starających, zawsze pamięta o moich urodzinach, imieninach, naszej rocznicy, ostatnio dostałam taki słodli, mały bukiecik kwiatów- z okazji ciąży ;-)

Cwiczę z Anią Dziedzic na fejsie- ćwiczenia dla kobiet w ciązy, wczesniej przeplatałam treningi jej dla osób "normalnych" i własnie bieganie- super prowadzi teningi, wcześniej ćwiczyłam z Chodakowską ale po pewnym czasie nudzą się wciąż te same płyty a Ania na żywo prowadzi i zawsze coś nowego, więc dla mnie super, nie lubię monotoni ;)

Przy dwulatku to ciężko, ale jak się zmotywujesz to będzie super! Ekstra że biegałas w tamtej ciązy do 7 miesiąca! Super! Ja z moim Bartem przytyłam 40 kg!!! więc o bieganiu mogłam pomarzyć!

Jak pisałam wyżej ;-) z Anią Dziedzic Fit Mom jest na fejsie

Jeśli chodzi o prezenty to mój mąż potrfi zaskoczyć, na 30-te urodziny kazał mi się spakowac, pojechaliśmy na weekend nad Zalew Sulejowski do hotelu, ze spa, masaże, baseny, przejażdzkę rowerową zorganizował, a dodatkowo na miejscu dostałam moje ulubione prfumy i złote kolczyki, pieny weekend, mój mąż raczej jest z tych starających, zawsze pamięta o moich urodzinach, imieninach, naszej rocznicy, ostatnio dostałam taki słodli, mały bukiecik kwiatów- z okazji ciąży ;-)
Ja też uzależniona od Ani :-) Chodakowska mnie nudzila i nigdy nie czułam treningu.
Ja z Tobiaszem 7 kg na plusie miałam. A dzieciak 3750 [emoji23]

Ja czasem zastanawiam się, czy może ja coś źle nie robię.... I dlatego jakiś taki jest. Chociaż ostatnio na weekend.majowy przygotował niespodziankę. No muszę mu to przyznać.

@tusiaczzek1988 krwiaki mogą się pojawiać i znikać dość niespodziewanie. Z dnia na dzień. Ale skoro są to już wiesz skąd się biorą znowu Twoje krwawienia.

@JaneHeart @M@gda udanych wizyt [emoji6]! @Izabela90 chyba pisała, że jej lekarz przełożył wizytę..

@Ankuś ale super prezenty [emoji16]. Widać, że mąż też na maxa zachwycony ciążą [emoji6]. I jeszcze sam poczytał w internecie, że poducha jest przydatna [emoji7].
Na ten kojec też się czaję [emoji6]. Muszę w końcu usiąść i znaleźć jakiś fajny [emoji16].

@iwilleatyou nawet nie będę komentować jak bardzo zazdroszczę tych 20°.. Mi jest ciągle tak zimno [emoji300].. I ciągle ten deszcz [emoji299] [emoji53]..

@Rossiczka @daruuunia3 a co takiego fajnego dziewczyny ćwiczycie? [emoji6]

Mój mąż też nie jest mistrzem w dawaniu prezentów. Zwykle w okolicy moich urodzin pyta "i jak tam, powiesz mi co takiego fajnego tym razem Ci kupiłem w prezencie?". Jak raz nie kupiłam nic to był oburzony, że jak to mogłam nie pomyśleć by kupić sobie prezent od niego [emoji23]. I jak on teraz wygląda? [emoji23]. Jak mi kiedyś przyniesie kwiaty bez okazji to będzie to sygnał "wiedz, że coś się dzieje" [emoji6].
Ale za to śniadanie do łóżka mam przynajmniej 3 razy w tygodniu [emoji16]. Więc zbyt głośno nie narzekam [emoji6].

Miłego dnia [emoji16]!

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
Niestety mam wizytę przełożona na 16.05 także jeszcze tydzien. Ale wtedy będzie maluszka jeszcze lepiej widac.

Dziewczyny, wlasnie wrocilam z malego spaceru i zakupów i powiem Wam padam..dzisiaj jest spokojnie 30 stopni w sloncu, przyszlam spoconnana i zziajana, ledwo na górę weszłam..wiem, ze mnie zlinczujecie za ta pogodę, ale powiem Wam, ze w ciąży naprawde upaly nie sa takie sprzyjajace..;]
W ogóle patrze dzisiaj w lustro i mam juz taki odrost, ze wstyd. Czy wy sie w ciazy farbujecie? Bo mam dylemat.

Ja też uzależniona od Ani :-) Chodakowska mnie nudzila i nigdy nie czułam treningu.
Ja z Tobiaszem 7 kg na plusie miałam. A dzieciak 3750 [emoji23]

Ja czasem zastanawiam się, czy może ja coś źle nie robię.... I dlatego jakiś taki jest. Chociaż ostatnio na weekend.majowy przygotował niespodziankę. No muszę mu to przyznać.
Facetów trzeba po prostu czasem docenić, nawet jak zrobią jakaś mala glupote na plus, to jak sie im czasem powie, ze super to wymyslili, zrobili itp, to sie ich ego podnosi i wieksza szansa, ze czesciej na cos wpadna;)

reklama
W ogóle patrze dzisiaj w lustro i mam juz taki odrost, ze wstyd. Czy wy sie w ciazy farbujecie? Bo mam dylemat.

Ja byłam w weekend u fryzjera :) farbowałam specjalnymi ziołowymi farbami przeznaczonymi dla kobiet w ciąży. Robią robotę też farby bez amoniaku. Musiałam przyciemnić włosy, bo ostatnio długi czas miałam blond, ale że w ciąży nie powalczysz z rozjaśniaczem to zrobiłam brąz :)

Do góry