reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Ja chętnie bym poszła na l4 bo nawet te 4 godziny gonienia są męczące, ale w styczniu poszłam w 5 tc i straciłam ciążę, wiem, że gdybym drugi raz zniknęła na 3 miesiące to nie miałabym gdzie wracać.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Bardzo mi przykro. Dlaczego straciła byś pracę? - kwestia umowy?

reklama
Hejo. No to koniec laby. Skończyły się ferie . Zaraz Franek do przedszkola a ja do szkoly. Udało mi się zjeść kanapkę z serem i wypić herbatę na śniadanie na szczescie. Wrzucę jakieś jedzonko do torebki jakby mnie zemdlilo i jakoś przetrwam :) miłego dnia:*

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też pracująca mamusia. Właśnie zaczynam się zbierać do niej:( odliczam dni do końca I trymestru i czekam na ten przyplyw energii:) też ćwiczyłam z Ania Dziedzic na fc ale na razie to tylko marzę o poduszce:) Kiedy to minie? Nie lubię być taką mazepą:)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też się męczę z tą sennością i brakiem energii. Dzisiaj idę do ginekologa na nfz. Spróbuję wyciągnąć od niego skierowanie na te testy prenatalne i może na usg piersi. Ciekawa jestem czy mi da czy pogoni. To chore, że człowiek ubezpieczony, płaci składki, a jak przychodzi co do czego to robią że wszystkim łaskę i finalnie człowiek musi robić prywatnie. Zobaczymy.

Ja też pracująca mamusia. Właśnie zaczynam się zbierać do niej:( odliczam dni do końca I trymestru i czekam na ten przyplyw energii:) też ćwiczyłam z Ania Dziedzic na fc ale na razie to tylko marzę o poduszce:) Kiedy to minie? Nie lubię być taką mazepą:)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja już kisze w pracy i też nie mam zbyt dużo energii i do treningów raczej się zmuszam, chociaż 3-4 w tygodniu żeby nie było ;)
Dzień Dobry ;)
Jak wyżej- melduje się z pracy, dzisiaj mogłam iść wcześniej bo jest moja mami, która mi zaprowadzi syna do szkoły a ja będe mogła wyjść wczesniej i pojedziemy sobie na zakupy do galerii ;) mamusia dzisiaj mi zrobi bigos, na ktróry mam straszną ochote, chodzi za mną cały czas kwaśne, w Zakopcu to codziennie na pierwsze danie brałam kwaśnice- pychota, znajomi się śmiali, że cały czas to bym jadała, a przeciez nie wiedzą o ciąży :p
Zrobiłam sobie delikatna kawkę i zaraz zabieram się za robotę... też bym poszła już na l4 ale tak jak Gie-er w porzedniej ciąży poszłam na l4 po pierwszej wizycie u ginekolog i niestety ją straciłam i jak wracałam to strasznie mi przykro było, te spojrzenia ludzi ehhh dlatego poczekam jeszcze, aż powie mi lekarz że jest ok.... mam nadzieję, że tak powie w czwartek na wizycie, coraz bardziej się stresuje, mam nadzieję, że będzie wysztko ok... ale nawet jak powie, że jest ok to jeszcze będę łazić do pracy, i tak od piątku mam tydzień urlopu i jadę w lubuskie , a może już na następnej bym wzięła l4 ;)
Miłego dnia, trzymam kciuki za wizytujące w dniu dzisiejszym!!!!

Myślicie, że dadzą Wam tak bez problemu L4? Ja wspomniałam ginekolog na prywatnej wizycie czy z czasem będę mogła iść na zwolnienie to powiedziała, że to nie takie proste, bo nie ma podstaw. Powiedziałam jej, że jestem po poronieniu i źle się czuję psychicznie, poza tym nie mam łatwiej pracy. Odpowiedziała, że ta ciąża rozwija się prawidłowo, szyjka jest długa i ciężko będzie.. Mają kontrolę ZUS i ona może mieć problemy. Wkurzyła mnie.

Myślicie, że dadzą Wam tak bez problemu L4? Ja wspomniałam ginekolog na prywatnej wizycie czy z czasem będę mogła iść na zwolnienie to powiedziała, że to nie takie proste, bo nie ma podstaw. Powiedziałam jej, że jestem po poronieniu i źle się czuję psychicznie, poza tym nie mam łatwiej pracy. Odpowiedziała, że ta ciąża rozwija się prawidłowo, szyjka jest długa i ciężko będzie.. Mają kontrolę ZUS i ona może mieć problemy. Wkurzyła mnie.
Ja dostaje bez problemu, w poprzedniej ciąży odrazu dostałam, w tej teraz jak byłam na pierwszej wizycie to się pytała, czy już chcę, jednak po tym co się zdarzyło rok wcześniej to nie chciałam. Także nie wiem dlaczego Twój lekarz jakiś dziwny, a chodzisz na NFZ czy prywatnie?

Aaa doczytałam, że prywatnie, no to już całkiem jej nie rozumiem, argumenty przedstawiłas odpowiednie, więc jak naprawdę chcesz iśc na l4 to walcz o to, albo idź do innego lekarza, bo ta jest jakaś dziwna!

reklama
Ja dostaje bez problemu, w poprzedniej ciąży odrazu dostałam, w tej teraz jak byłam na pierwszej wizycie to się pytała, czy już chcę, jednak po tym co się zdarzyło rok wcześniej to nie chciałam. Także nie wiem dlaczego Twój lekarz jakiś dziwny, a chodzisz na NFZ czy prywatnie?
Prywatnie. Myślę nad zmianą tego lekarza. Płacę strasznie dużo za wizytę.

Do góry