reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Czesc Dziewczyny! No to dzis pospapalam. Co prawda z przerwa od 3 do 5 ale wyspana jestem. Powodzenia na wizytach i kciuki za wyniki krzywej.
Ja w piatek mam wizyte i w orzyszlym tygodniu czeka mnie laboratorium, łącznie z glukoza. W przysym tygodniu ustalimy tez usg III trynestru tak zeby polaczyc je z wizyta. Mam wrazenie, ze ostatnimi czasy ciaza mija szybko.

reklama
Dzień dobry wszystkim [emoji3]
Dziewczyny czy znacie się na interpretacji wyników krzywej cukrowej? Ja mam takie: na czczo 83, po 1h po wypiciu 75g glukozy 197, po 2h 128. Przeczytałam w necie że ten drugi wynik powinien być niższy ale pozostałe są dobre... Jak to oceniacie? [emoji53]
ja miałam na czczo 97, po 1h- 184, a po 2h już tylko 64 i ze względu na wynik po 1h mam od rodzinnej zaleconą dietę (dostałam 3 kartki co mogę jeść, z czym uważać, a co mam zakazane) i ruch w miarę możliwości (np spacery tyle ile sił akurat mam) oraz skierowanie do diabetologa- idę w przyszłym tygodniu.

Cukier mam super na czczo 79 po 2 godzinach 114 , za to morfologia szkoda gadać :'( będę sprawdzać, czy mam hematologa w pakiecie z PZU.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry :)
Ja dziś leniuszkuję tak gdzieś do 14-15. Potem posprzątam kuchnię, bo się z Mężem zamieniliśmy na obowiązki ;)
Tak nam się dobrze spało. Walnęłam się cała na Ł. Temu było dobrze, bo ja przytulona. A mi cudnie bo robił mi za ciążową poduchę :D
Ale wstać trzebabyło. Leki wziąć, pierwsze śniadanie zjeść. No i jestem po drugim śnie. Idę zszamać jakąś kromkę :)

Co do przyjaźni to ja od zawsze miałam przyjaciół. W tym mojego Męża. To od przyjaźni się zaczęło (no dobra, będę szczera od seksu się zaczęło, potem była przyjaźń xD), a miłość przyszła chwilę później. No i tak jest do teraz :) Mąż przyjaciel, fajna sprawa. Dodatkowo w ostatnim czasie pojawiły się dwie przyjaciółki. Są dla mnie nieocenione i właśnie bezinteresowne. Kocham je :) Ale ile fałszywych i próżnych bab przeszłam... Tak samo jak @Rossiczka też mi mojego faceta (na szczęście byłego) ciągła do łóźka i obmacywała o_O Brrr...

@doublemummy, @reniuszek obijajcie się ile wlezie :* W grudniu znów będą pełne ręce roboty ;)

Mi się teraz ciąża zaczęła dłużyć. Jakoś tak od 20-21 tygodnia. Czuję się jakbym już rok z brzuchem chodziła ^^ Mimo to kocham ten mój ruszający się brzuś. Dziś jest mniej aktywny. Ale się rusza, to najważniejsze :) Dodatkowo przez to niskie ułożenie odezwał mi się stary uraz kości ogonowej. Upierdliwy ból. Mimo to co nas nie zabije to nas wzmocni :)

Miłego dnia Dziewczyny :)

Cześć wszystkim, ja dziś planuje upiec ciasto reniuszek z borowkami. Miłego dnia dla wszystkich [emoji846]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej dziewczyny
Sorki ze wczoraj się nie odezwałam ale padłam już sił nie miałam
Na wizycie ok potwierdziło się że pępowina jest dwu narządowa i lekarz się trochę ty zmartwił ale kazał nie powtarzać w III trymeście badan prenatalnych sam będzie kontrolował nawet miałam wczoraj podgląd w 3D zaskoczona byłam ale zdjęcia kiepskie i na + 2 kg już w tej ciąży przybrałam 10kg
Na jutro jestem umówiona na oglądanie wózka dla małej
Od wtorku zostaję się sama na 2 tyg bo mąż wyjeżdża w delegacje
Mykam ogarniać mieszkanie i z chłopakami ide na końcowe zakupy do szkoły
Ankuś cos wiem na temat takich koleżanek
@doublemummy, @reniuszek odpoczywajcie ile się da

Cześć dziewczyny,
Udanych wizyt i badań życzę.

Mam do Was pytanie. od kilku dni w nocy budzi mnie ból stawu biodrowego. jak leżę na prawym boku to prawego a na lewym to lewego. czy uważacie że poduszka ciążowa może rozwiązać ten ból ?

reklama
IMG_20170825_114943.jpg
wózek zaakceprowany [emoji23]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• IMG_20170825_114943.jpg
    IMG_20170825_114943.jpg
    86,4 KB · Wyświetleń: 478
Do góry