reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

@ana ana generalnie mi też tak mówili w Zośce i raczej tak karmiłam, ale słabo przybierał na wadze (choć ja podejrzewam, że to kwestia ważenia na różnych wagach). I pediatra zalecił tak intensywne karmienia + do tego ewentualnie mm 30ml po karmieniu. Co prawda przed mm długo się broniłam, ale w akcie desperacji kupiłam, ale młody mądrzejszy i ani myślał jeść z butli. A pediatra nawet nie sprawdził czy mam pokarm. Ehhh...

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A najbardziej wkurzało mnie za każdym razem kiedy wspominałam o problemach z jedzeniem, to pierwsza rzecz jaka usłyszałam, to dokarmianie mm. A nikt nie spytał czy mam pokarm, jak wygląda karmienie czy coś takiego, tylko od razu mm. I to nie tylko lekarze, ale też w rodzinie. Już powoli zaczynałam wierzyć, że nie ma ucieczki przed mm i takim sposobem mam w domu puszkę mleka. Mam nadzieję, że będę mogła komuś oddać i mi się nie przyda. [emoji4]

Witam mamuśki [emoji4]

Widzę, że zbliża się druga tura grudniowych dzieciaczkow, bo tak się oczyszczacie[emoji6]
A tak w ogóle dużo zostało nierozpakowanych??

My byliśmy na IP wczoraj, bo Młody nie chciał jeść, ani cyca ani strzykawki ani butli. I co się okazało? Że Oskar jest przezarty. [emoji44]Ja się starałam i zgodnie z zaleceniami karmiłam co 1h-1,5h jak zalecił pediatra, a wcale to nie było potrzebne. Teraz karmie co 2-3h, bo tak się mniej więcej budził i nie ma problemu z ssaniem cyca. Mąż powiedział, że już pogada z tym lekarzem.

Dziwne, że kazali Ci karmić co godzine.. u nas mówili wręcz przeciwnie, ze nie karmić czesciej niż co 2 godziny. Jeśli dziecko będzie chciało jeść po np godzinie to dać wode. Tak u nas szkolą w szpitalu ;) ja robię i tak po swojemu ;) ale tak mówią, dlatego dziwne że pediatra Wam tak zalecił

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas dzisiaj noc super, wyspałam się bo mąż wstał i ogarnął dziewczynki, a ja z Szymonem pospaliśmy aż do 10 ;)
Dziewczyny zdrowieją, za to ja i mąż chorzy, Szymkowi z noska się zaczeło lać, i chyba go gardełko boli :( mąż pojechał właśnie do apteki.. naprawde zaskoczona jestem że mały się zaraził, bo przecież karmię piersią.. na szczęście gorączki nie ma, ale marudny od wczoraj..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

A wy się tak oczyszczacie i czopy gubicie.. ;) a ja to nie znam ani pierwszego ani drugiego, a termin na wczoraj. Oficjalnie jestem przeterminowana.
A że tak zapytam.. Ile macie km do szpitala bo zastanawiam się kiedy wyjechać mając do przebycia 50 km. Hm...

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka Dziewczyny!
Oj takiego bolu kiszek to ja dawno nie mialam i bol zoladka okropny..ja juz myslalam ze bede rodzic bo skurcze tez byly ale Franio nadal w brzuszku :) dzis kolejny dzien mnie przeczyscilo niezle...no ale teraz juz tak bedzie pewnie. Brzuch i plecy bola tak samo no i maly cisnie ja pecherz:) ale juz sie tym nie martwie. Ile nas zostalo? Z 6 dziewczyn? Nie wiem nie umiem sie doliczyc ;) my od rana z mezem bylismy po choinke i czeka az ja ubiore a poki co zdobie pierniczki :D
@didi133 ja przytylam az 24 kg i waga nie chce sie zatrzymac co pojde do lekarza znow wiecej widze...masakraaaa. no ale ja sobie pozwalam na jedzenie...wszyscy sie dziwia ze gdzie ja mam te kg no i fakt ze mi sie to rozlozylo po rowno no ale bedzie trudno zrzucic...Chodakowska pojdzie w ruch jak dojde do siebie...;)
Oj widze ze z karmieniem dzieciaczkow jest klopot bo przeciez nigdy nie wiadomo bo taki maluszek nie powie czy jest najedzony...trzeba sie nacieszyc tym ze maly jest w brzuszku bo potem bedzie jazda ;) a Ci lekarze...masakryczni!
@xXxIzuLQaxXx zdroweczka dla Was!:*

@pajuinka ja mam 30 km i Pani doktor powiedziala ze mam jechac jak skurcze beda regularne przez 2 godziny minimum chyba ze beda mega silne albo wody odejda to od razu jechac:) ja bede miala antybiotyk podawany ze wzgledu na dodatni GBS wiec mam trochę stresa bo podobno trzeba byc wczesniej..ale nie wiem. Ja juz mialam z dwa falszywe alarmy i nie bede sie chyba zbytnio spieszyć;)

reklama
Do góry