reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
@Luxuorius współczuję tych wymiotów. Ja z kolei mam tak, że wydaje mi się że wymioty przyniosły by ulgę bo tak mi dziwnie na żołądku.. Nie wiem czy to zgaga czy niestrawność czy co to.. A nie masz po tych wymiotach skurczy? Mi po ostatniej takiej rewolucji zaczęły się skurcze przedwczesne..ale kiedy to było...

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom

@ana ana no mi schodzi coraz nizej brzuch i czuje malego jakos tak dziwnie na samym dole, nie wiem jak to okreslic...a Tobie opadl brzuch?
@xXxIzuLQaxXx buziaczki dla maluchow :* czemu malenki poplakuje?
Lux, zauważyłam, że Szymonek przez noc po prostu nie robi kupki, tylko same siku, i nad ranem (kolo 5-6 rano) zaczyna puszczać bąki i płakać. Ale wtedy troszke pomachamy nóżkami i zaraz jest kupa i Szymuś śpi dalej już spokojny. W dzień kupy są normalnie, tylko w nocy ma jakiś "zastój".

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Kurcze u mnie problemem jest chyba zbyt duży wypływ pokarmu. Wczoraj w akcie desperacji odciagnęłam mleko i próbowałam podać strzykawka, a później butelka i nie chciał ani tak ani tak. Jak się uspokoił wróciłam do cyca i trochę pojadł. Już sama nie wiem co robić.

Aaa i co polecacie na oparzenia, bo widzę, że Młodemu pojawiły się takie czerwone plamki. Na razie smaruje sudocremem, ale nie wiem czy coś pomaga, bo nadal ma tam czerwone.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja kupiłam bepanthen extra maść, i pomogło ;)

@Nonkatoja ja mam np bepanthen kupiony bo slyszalam ze dobry jest ale ja to poki co doswiadczenia nie mam.:( ale tez slyszalam ze jak juz nic nie pomaga to maka ziemniaczana jest niezastapiona. I slyszalam tez zeby dzieciaczka w krochmalu kapac? Cos takiego chyba mi sie obilo o uszy ale nie mam pojęcia;)
Święta prawda ;) i mączką i krochmal. Sprawdzony sposób przy moich córkach. Przy Szymonie jeszcze nie próbowałam

Czyli jednak stare babcine sposoby na pupy dzieciaczkow najlepsze jak juz nie ma wyjscia :) no to dobrze slyszalam.
@Luxuorius mam nadzieję ze juz sie lepiej czujesz:*
Ja wlasnie niedawno skonczylam robic pierniczki, pozamiatalam dom i ogarnelam z grubsza lazienke. Maz wraca z pracy tzn czeka ba lawete bo przejechal doslownie kawalek :( nie wiem o ktorej on bedzie w domu...chyba juz bede spala bo padam na twarz po tych dzisiejszych porzadkach. Idę sie kapac i sie klade. Jutro pucowanie podlog i ubieranie choinki a! I jeszcze ozdabianie pierniczkow na choinke:) musimy wykorzystać z mezem weekend moze uda sie wypedzic Frania :D
Spokojnej nocki dziewczyny i maluszki :*

reklama
Lux mam nadzieję ze jednak nie bedziesz chora po tym jedzonku..:* ja ostatnio tak dziwnie jem i byle co zeby sie zapchac i nie mam regularnych godzin jedzenia..wiem ze w następnej ciazy bede bardziej pilnowac diety i tyle nie przytyje...:) bo teraz jest MASAKRAAAA.

Do góry