reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

@ana ana generalnie mi też tak mówili w Zośce i raczej tak karmiłam, ale słabo przybierał na wadze (choć ja podejrzewam, że to kwestia ważenia na różnych wagach). I pediatra zalecił tak intensywne karmienia + do tego ewentualnie mm 30ml po karmieniu. Co prawda przed mm długo się broniłam, ale w akcie desperacji kupiłam, ale młody mądrzejszy i ani myślał jeść z butli. A pediatra nawet nie sprawdził czy mam pokarm. Ehhh...

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A najbardziej wkurzało mnie za każdym razem kiedy wspominałam o problemach z jedzeniem, to pierwsza rzecz jaka usłyszałam, to dokarmianie mm. A nikt nie spytał czy mam pokarm, jak wygląda karmienie czy coś takiego, tylko od razu mm. I to nie tylko lekarze, ale też w rodzinie. Już powoli zaczynałam wierzyć, że nie ma ucieczki przed mm i takim sposobem mam w domu puszkę mleka. Mam nadzieję, że będę mogła komuś oddać i mi się nie przyda. [emoji4]

Witam mamuśki [emoji4]

Widzę, że zbliża się druga tura grudniowych dzieciaczkow, bo tak się oczyszczacie[emoji6]
A tak w ogóle dużo zostało nierozpakowanych??

My byliśmy na IP wczoraj, bo Młody nie chciał jeść, ani cyca ani strzykawki ani butli. I co się okazało? Że Oskar jest przezarty. [emoji44]Ja się starałam i zgodnie z zaleceniami karmiłam co 1h-1,5h jak zalecił pediatra, a wcale to nie było potrzebne. Teraz karmie co 2-3h, bo tak się mniej więcej budził i nie ma problemu z ssaniem cyca. Mąż powiedział, że już pogada z tym lekarzem.

Dziwne, że kazali Ci karmić co godzine.. u nas mówili wręcz przeciwnie, ze nie karmić czesciej niż co 2 godziny. Jeśli dziecko będzie chciało jeść po np godzinie to dać wode. Tak u nas szkolą w szpitalu ;) ja robię i tak po swojemu ;) ale tak mówią, dlatego dziwne że pediatra Wam tak zalecił

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas dzisiaj noc super, wyspałam się bo mąż wstał i ogarnął dziewczynki, a ja z Szymonem pospaliśmy aż do 10 ;)
Dziewczyny zdrowieją, za to ja i mąż chorzy, Szymkowi z noska się zaczeło lać, i chyba go gardełko boli :( mąż pojechał właśnie do apteki.. naprawde zaskoczona jestem że mały się zaraził, bo przecież karmię piersią.. na szczęście gorączki nie ma, ale marudny od wczoraj..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

A wy się tak oczyszczacie i czopy gubicie.. ;) a ja to nie znam ani pierwszego ani drugiego, a termin na wczoraj. Oficjalnie jestem przeterminowana.
A że tak zapytam.. Ile macie km do szpitala bo zastanawiam się kiedy wyjechać mając do przebycia 50 km. Hm...

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka Dziewczyny!
Oj takiego bolu kiszek to ja dawno nie mialam i bol zoladka okropny..ja juz myslalam ze bede rodzic bo skurcze tez byly ale Franio nadal w brzuszku :) dzis kolejny dzien mnie przeczyscilo niezle...no ale teraz juz tak bedzie pewnie. Brzuch i plecy bola tak samo no i maly cisnie ja pecherz:) ale juz sie tym nie martwie. Ile nas zostalo? Z 6 dziewczyn? Nie wiem nie umiem sie doliczyc ;) my od rana z mezem bylismy po choinke i czeka az ja ubiore a poki co zdobie pierniczki :D
@didi133 ja przytylam az 24 kg i waga nie chce sie zatrzymac co pojde do lekarza znow wiecej widze...masakraaaa. no ale ja sobie pozwalam na jedzenie...wszyscy sie dziwia ze gdzie ja mam te kg no i fakt ze mi sie to rozlozylo po rowno no ale bedzie trudno zrzucic...Chodakowska pojdzie w ruch jak dojde do siebie...;)
Oj widze ze z karmieniem dzieciaczkow jest klopot bo przeciez nigdy nie wiadomo bo taki maluszek nie powie czy jest najedzony...trzeba sie nacieszyc tym ze maly jest w brzuszku bo potem bedzie jazda ;) a Ci lekarze...masakryczni!
@xXxIzuLQaxXx zdroweczka dla Was!:*

@pajuinka ja mam 30 km i Pani doktor powiedziala ze mam jechac jak skurcze beda regularne przez 2 godziny minimum chyba ze beda mega silne albo wody odejda to od razu jechac:) ja bede miala antybiotyk podawany ze wzgledu na dodatni GBS wiec mam trochę stresa bo podobno trzeba byc wczesniej..ale nie wiem. Ja juz mialam z dwa falszywe alarmy i nie bede sie chyba zbytnio spieszyć;)

reklama
Do góry