reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Dzień dobry
Baltazar urodził się 6 grudnia o 20.00. Poród ekspresowy, mały ważył przy urodzeniu 4300 i mierzył 56 cm. Szczegółowo opiszę wszystko na wątku porodowym. Dopiero wczoraj wróciliśmy ze szpitala.
Wybaczcie, ale głównego nie będę nadrabiać, bo to chyba awykonalne.
Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych. Zaraz sobie zerknę na listę jakie nowe grudniowe dzieciaki pojawiły się w czasie, kiedy mnie nie było.
gratuluje!!!! fajna data :)

reklama
Lux napieranie czuje, ale jak ide do toalety to nic. Bolesne to moze nie jest, ale na pewno dyskomfort. Jakby Ci sie caly dzien chcialo kupe [emoji23]

@noemi87 i @Antiope gratulacje mamusie [emoji175] [emoji179] [emoji176] [emoji178]

Och mater deo jak mnie głowa boli. Wieje halny i leje deszcz i migrena przyszła.

Ciekawe jak dzisiejsza noc.
Ps. Jest nas już cztery dziewczyny próbujące sn po cc.

@majka23x normalne odczucie gdy dziecko napiera główką na kanał.
♡ 40 tc jeszcze tydzień do spotkania z Lilcią ♡

W koncu pisze z tel. Lepiej juz chyba nie wyschnie. Ogolnie da się z niego korzystac tylko z dzwonieniem słabo bo caly czas wyświetla mi sie ze mam podłączone sluchawki. No nic jakos musimy dotrwac razem do konca stycznia jak mi sie umowa skonczy.

@noemi87 gratulacje. @Antiope jeszcze raz dla Ciebie. Synek n prawdę spory :)

@majka23x ja tez wiem ze to napieranie główki tak sie odczuwa. Dzidziuś nisko jest. Czytalam ze to przed porodem tak jest ale ja pod koniec ciazy często tak czulam a nie było to przed samym porodem. Zreszta ja przed sama akcja nic nie czulam.

Jesli chodzi o kp to jem wszystko. Z synem tez tak robilam i czym juz Wam kiedys pisalam. Nie mial jakis mocnych problemow z brzuszkiem. Z małą tez nie zauwazylam zeby moje jedzenie na nia wplywalo. Jadlam juz wszystko chyba. Cytrusy orzeszki czekolade pieczarki. Ulewa troszkę ale to raczej nie kwestia jedzenia mojego u niej a jej wcinania. Na prawde często domaga się piersi i niczym nie idzie jej przekonac. Ani smokiem ani noszeniem bo zaczyna ssac moja szyje swetr czy swoje rączki. Dostała smoka ale rzadko chce go miec. Wyjątek wozek i np teraz. Nie dalam jej juz piersi bo nosem jej sie to mleko wylewa. Troche ssie smoka ale zaraz pewnie wypluje u bedzie chciała cyca.

Forum troche zwolnilo bo swiezo po porodzie i z noworodkiem i starszakami w domach to niestety ale malo czasu sie ma. Ja albo karmiw Juliana albo Rozalie albo ich przebieram. Syn dalej nie wola na nocnik ale z nim gadam na ten temat. Moze zalapie niedlugo.

Wstaje (chociaz tak na prawde sie jeszcze nie polozylam normalnie) bo slyszalam ze kupkę mala ma. Ostantnio rzucilam spanie. Malutka jest bardzo grzeczna tylko jest mocno cycowa (jak wyzej). Zapomnialam juz jak to jest budzic sie tyle razy w nocy.

Dobranoc dziewczyny:)

km5s8u69dm9dsszh.png

Iza a odnośnie tych grzybów to to ulewanie było na następny dzień czy po jakimś czasie ? No bo często jest tak jak czytalam (oczywiście tylko taka wiedza operuje, bo doświadczeń brak ;) ), że mamy coś zjedzą i czekają na następny dzień jakie są efekty, a z reguły pokarm aż tak szybko się nie trawi, tym bardziej ciężkostrawne grzyby, ale pytam z ciekawości jak wyglądają Wasze obserwacje ?

@Antiope wielkie gratulacje, w końcu się odezwalam :) super prezent Mikołajkowy :)

No właśnie ten 6 grudnia, to był ten dzień, którego tak bardzo nie chciałam rodzić. Przykro mi, bo jego urodziny będą przez to takie mało wyjątkowe, bo tego samego dnia co on prezenty urodzinowe wszyscy będą też dostawać prezenty od mikołaja. No ale cóż, nic już na to nie poradzę...

reklama
@noemi87 , @Antiope dziewczyny z calego serca Wam gratuluje!!! Nabierajcie sil I cieszcie sie swoimi dziecmi.

Ja qurwa znowu nie spie.siku .do tego jestem Glodna [emoji23]. No I sztres mnie dopada. Ehhh chcialabym miec to juz za soba.

Ja sie zastanawiam kiedy ja prezenty ogarne !!! Mam jeszcze tylko dwa dni a moj do pracy musi . Masakra.
I
Macie jakis sprawdzony przepis na pierniczki? Obiecalam filipowi I teraz mnie meczy ze nie pusci mnie do szpitala az obiecanych piernikow nie bedzie [emoji23][emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry