reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Grattulacje @noemi87 i @Antiope !:) super wiesci!:)
@Luxuorius super ze maz będzie mial pracę i wszystko sie ulozy zobaczysz :)
@majka23x tez mam tak samo...dziwne uczucie..:p
@elifit czyli nie jestes sama. Trzymam kciuki!:)
@aneta_ck no to niezly ssak z Twojej coreczki ♡;) podziwiam ze tyle zeczy ogarniasz..no ale mama nie ma wymowek i wyjscia :)
@joshi nie denerwuj sie :) zaraz bedziesz miala swojego bobaska.:)

Maz wyjechal do pracy i ja juz spac nie moge..denerwuje sie.. wole jak jest przy mnie. Nic sie nie dzieje poki co. Ciagle leci duzo bezbarwnego sluzu nic wiecej..a no i boli wszystko na dole jak bolalo. Humor taki sobie bo czekanie jest najgorsze. Juz nawet stwierdziłam ze moge rodzic w ta Wigilie :);) im blizej terminu tym bardziej mi obojetne. w Wigilie chociaz bedzie maz i mnie zawiezie. Wczoraj wieczorem sie poplakalam chyba z bezsilnosci a maz dzielnie mnie pocieszal.
Wyczuwam wlasnie skurcze... pewnie te co zwykle.;)
Pozdrawiamy z Franiem:*

reklama
@joshi PRZEPIS NA PIERNICZKI ktore robilam w sobote.
50dag mąki
20 dag cukru pudru
12 dag masla prawdziwego
20 dag miodu
1 jajo
2 lyzki przyprawy do piernika
1 czubata lyzeczka sody.
Maslo z miodem podrzewasz i dodajesz przyprawe do piernika. Make mieszasz z soda i cukrem pudrem i nastepnie wlewasz do tego podgrzane maslo z miodem i wbijasz jajkjo. Zarabiasz ciasto i gotowe. Piekarnik na 2 grzalki na 180 stopni na 10 minut:) SMACZNEGOO:)

@joshi ja robiłam z przepisu na moich wypiekach, taki sam jak Oli przepis. Podsypuj sporo mąki bo ciasto klejące.

Ja dziś będę mieć doła to na bank. Wczoraj miałam ktg i skurcze pisały się słabe choć regularne. Szyjka w ogóle niegotowa do porodu. Ja wiem że to się może zmienić w ciągu paru godzin ale dziś miała być preindukcja, taki był plan, a czuję że nie będzie :(

♡ 40 tc jeszcze tydzień do spotkania z Lilcią ♡

witajcie !

u mnie fajna noc tj poszłam spać bez specjalnej nadziei, jedno sikanie, parę obrotów z boku na bok, ale wyspana.. po poprzedniej intensywnie skurczowej, to miła odmiana. We środę mam wizytę u gina, miałam nadzieję, że jej nie doczekam, ale jednak szanse są... bóle krzyża mi przeszły, skurcze bywają, ale wszystko idzie swoim naturalnym rytmem... który jest nieco irytujący ;) no ale same wiecie. Także wyruszam zaraz z dzieciakami do szkoły i wpadnę do pracy, na zakupy i takie tam. Miłego dnia ! :D
Owocnych skurczów! szybkich porodów! łatwego cycowania!

@Antiope fajnie Cię widzieć z powrotem! gratulacje!
@elifit niestety bywają "nieśmiertelne" szyjki, znajoma chciała sn, odchodziły jej wody a szyjka ani rusz i 2x cc po 20h męczarni.. Ale może znajdą jeszcze na Twoją sposób! :D
@aneta_ck bardzo nam miło, że znajdujesz czas żeby nas wspierać na naszej ostatniej prostej :D bo jest co robić, w to nie wątpię ;)

@elifit nie doluj sie. Wiem ze ciezko ale mysl pozytywnie. My tu wszystkie trzymamy kciuki z Twoj sn.

@joshi ale zlecialo niedługo nasz forumowa niespodzianka bedzie z Tobą. Czekam jak na swoje ;) :D

@2411magdalenka @Ola0303 jeszcze troche dziewczyny i maluchy beda z Wami. Na koncowce zawsze trudno ale dacie radę:)

Musze wstac ogarniac mlodego do przedszkola. Tylko cholernie nie mam weny. Mala zjadla zwymiotowala znowu zjadla i zasnela na cycu. Ide szybko sie umyc i budzę synka dzis pierwszy raz cala ekipa odprowadzamy sie do przedszkola. Bedzie wesolo jak będziemy wychodzic:D bede Was czytac ale najpewniej znajdę znowu czas wieczorem

km5s8u69dm9dsszh.png

Hey dziewczyny
Caluski w brzuszki nierozpakowane.Jesteście dzielne na tej końcówce.

Caluski we wszystkie stopki rozpakowane. Chyba z gratulacjami na bierzaca na fb jestem.
Na bb nie bylam juz dawno za Antiope i Gramma przybylam. Zdjęcia dzieciaków dajcie domagam się na zamknięty.
Ja na fb jak cycolimy zaglądam bo mi łatwiej tam odpisywać po zdaniu czy wyrazue czy fote wrzucić. W rozmowie czy na grudniu zamkniętym. Tutaj ciężej sie odpowiada z dzieckiem przy cycu jedna reka. Bo więcej treści kazda pisze. A w innych terminach czasu nie mam bo jeszcze dwojka starszakow. A tez nie lubię podczytywac tylko bo jak inni tak robią to mnie wkurza. Wiec zawsze staram sie udzielać na ile mogę i dlatego fb mi latwiej tam bo szybciej.

@joshi ja robiłam z przepisu na moich wypiekach, taki sam jak Oli przepis. Podsypuj sporo mąki bo ciasto klejące.

Ja dziś będę mieć doła to na bank. Wczoraj miałam ktg i skurcze pisały się słabe choć regularne. Szyjka w ogóle niegotowa do porodu. Ja wiem że to się może zmienić w ciągu paru godzin ale dziś miała być preindukcja, taki był plan, a czuję że nie będzie :(

♡ 40 tc jeszcze tydzień do spotkania z Lilcią ♡
Trzymam kciuki, żeby coś samo ruszyło. A koktail położnych już próbowałaś?

Hey dziewczyny
Caluski w brzuszki nierozpakowane.Jesteście dzielne na tej końcówce.

Caluski we wszystkie stopki rozpakowane. Chyba z gratulacjami na bierzaca na fb jestem.
Na bb nie bylam juz dawno za Antiope i Gramma przybylam. Zdjęcia dzieciaków dajcie domagam się na zamknięty.
Ja na fb jak cycolimy zaglądam bo mi łatwiej tam odpisywać po zdaniu czy wyrazue czy fote wrzucić. W rozmowie czy na grudniu zamkniętym. Tutaj ciężej sie odpowiada z dzieckiem przy cycu jedna reka. Bo więcej treści kazda pisze. A w innych terminach czasu nie mam bo jeszcze dwojka starszakow. A tez nie lubię podczytywac tylko bo jak inni tak robią to mnie wkurza. Wiec zawsze staram sie udzielać na ile mogę i dlatego fb mi latwiej tam bo szybciej.
Ja fb jakoś nie ogarniam, zdecydowanie łatwiej mi tutaj. Wrzucę zdjęcie małego na zamknięty jak tylko uda mi się je przerzucić z telefonu do komputera.

@2411magdalenka taaak oby skurcze byly owocne i jednoznaczne bo mnie tez irytuje ten spokojny tok wszystkich wydarzen i dolegliwosci okoloporodowych ;)
@Luxuorius my tez sie kulamy ale dzis nieco gorzej..no ale dobrze ze u Ciebie humor juz lepszy :)
@aneta_ck koncowka najgorsza ale do przezycia ;) czego sie nie robi dla bobaskow :)
Napisz jak przezyliscie wyjscie do przedszkola;)

reklama
Hej laski ja probuje sie ogarnac ale kiepsko mi idzie poki co z ogarnieciem forum tzn ten czas wole teraz wykorzystac na sen albo porobienie czegos w domu wiec musicie wybaczyc ;) odkad Emilka jest z nami wszystko jest ustawione pod nia smiejemy sie, ze to nasza mala Pani Prezes.
Staram sie byc na biezaco na fb ;) mam nadzieje, ze za niedlugo bedzie lepiej bo poki co mam wrazenie, ze to moje dziecko tylko je i je hihi

Do góry