reklama
elifit
Moderatorka
aneta_ck
Fanka BB :)
Dalismy rade. Wlasnie wracam z małą do domku bo bylysmy jeszcze na poczcie razem. Na szczęście spi sobie grzecznie. Od czasu do czasu possie smoka i jest ok. Synek byl grzeczny i ladnie wspolpracowal. Oby zawsze tak bylo. Dziś duzo pierwszych razy po poludniu idziemy razem na ergoterapie. Całą czwórką a tak powaznie zobaczymy jak synek zareaguje czy bedzie grzecznie cwiczyl czy bedzie zly ze siostra jest z nim i jej czas poswiecam.
Ogolnie jest grzeczny. Podaje malej smoka wola mnie jak ona płacze okrywa ja kocykiem i daje buziaki i glaszcze po glowce. Z tym ze bardzo trzeba uwazac zeby jej nie walnął albo nie scisnal za mocno bo on nie do konca rozumie ze ona jest bardzo delikatna. Ogolnie ciesze sie ze sytuacja wyglada tak a nie inaczej. I znowu powtórzę oby tak dalej
W srode mam badanie malej u pediatry i zobaczymy jak przybiera i czy wszystko ok
Ogolnie jest grzeczny. Podaje malej smoka wola mnie jak ona płacze okrywa ja kocykiem i daje buziaki i glaszcze po glowce. Z tym ze bardzo trzeba uwazac zeby jej nie walnął albo nie scisnal za mocno bo on nie do konca rozumie ze ona jest bardzo delikatna. Ogolnie ciesze sie ze sytuacja wyglada tak a nie inaczej. I znowu powtórzę oby tak dalej
W srode mam badanie malej u pediatry i zobaczymy jak przybiera i czy wszystko ok
K
Krasnal77
Gość
O drogie Panie, od 3 dni próbuje nadgonić ale juz ostatnich dwoch stron nie dam rady, bo Leosiek czuje, ze mam za duzo wolnego czadu i skutecznie mi go zajmuje)
Trzymam kciuki za Was zeby szybko poszlo, bo ja rodzilam na poczatku 39tygodnia a wiem jak bylo ciezko.... i nie martwcie sie) chodzenie na siku to takie pierwsze hartowanie przed wstawaniem do bobasa) u nas dopiero 11:00 godzina a ja mam wrazenie, ze zaraz nalezaloby sie polozyc spac, bo ledwo na oczy widze)
Ale i tak jest cudownie Leoś jest kochany i juz mi smutno, ze tak szybko rośnie! Juz ma tydzien, a zaraz nim sie nim naciesze bedzie mial pewnie pierwsze urodziny[emoji19]
Ide zatem na niego patrzec, bo wlaśnie sobie lula i czekam na wiesci o nowych obywatelach )
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymam kciuki za Was zeby szybko poszlo, bo ja rodzilam na poczatku 39tygodnia a wiem jak bylo ciezko.... i nie martwcie sie) chodzenie na siku to takie pierwsze hartowanie przed wstawaniem do bobasa) u nas dopiero 11:00 godzina a ja mam wrazenie, ze zaraz nalezaloby sie polozyc spac, bo ledwo na oczy widze)
Ale i tak jest cudownie Leoś jest kochany i juz mi smutno, ze tak szybko rośnie! Juz ma tydzien, a zaraz nim sie nim naciesze bedzie mial pewnie pierwsze urodziny[emoji19]
Ide zatem na niego patrzec, bo wlaśnie sobie lula i czekam na wiesci o nowych obywatelach )
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
elifit
Moderatorka
2411magdalenka
mamy lipcowe'07
witajcie, u mnie mała pozytywna zmiana tj poza wizytą u gina (środa), idę jutro do szpitala, do ambulatorium idę się przebadać (gin + usg + ktg) i mam obiecane, że jak będzie z czego tj będę "obiecująca" i będzie miejsce na porodówce, to spróbujemy rozhulać startuję między 9/10 rano. A jak lipa, no to wracam do domu.. także nawet bez męża idę i sama jadę autem na porodówkę hehehe chyba, że w nocy samo ruszy, to będzie tylko lepiej...
Decyzja taka, bo przestraszyłam się jak zaczęłam liczyć dni (miałam iść za tydzień pn/wt na podobną akcję), ale to już jest tydzień przedświąteczny i gdyby nie mieli dla mnie czasu to na pewno nie wyszłabym na święta także jutrzejszy wypad zapewni mi większy komfort, a nuż się uda urodzić..
Decyzja taka, bo przestraszyłam się jak zaczęłam liczyć dni (miałam iść za tydzień pn/wt na podobną akcję), ale to już jest tydzień przedświąteczny i gdyby nie mieli dla mnie czasu to na pewno nie wyszłabym na święta także jutrzejszy wypad zapewni mi większy komfort, a nuż się uda urodzić..
xXxIzuLQaxXx
Mamusia :)
Gratulacje! Duży dzieciaczek [emoji177]Dzień dobry
Baltazar urodził się 6 grudnia o 20.00. Poród ekspresowy, mały ważył przy urodzeniu 4300 i mierzył 56 cm. Szczegółowo opiszę wszystko na wątku porodowym. Dopiero wczoraj wróciliśmy ze szpitala.
Wybaczcie, ale głównego nie będę nadrabiać, bo to chyba awykonalne.
Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych. Zaraz sobie zerknę na listę jakie nowe grudniowe dzieciaki pojawiły się w czasie, kiedy mnie nie było.
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
xXxIzuLQaxXx
Mamusia :)
No właśnie, a ja myślałam że jestem jakaś wyrodna matka, że jem wszystko [emoji23] uspokoiłaś mnieW koncu pisze z tel. Lepiej juz chyba nie wyschnie. Ogolnie da się z niego korzystac tylko z dzwonieniem słabo bo caly czas wyświetla mi sie ze mam podłączone sluchawki. No nic jakos musimy dotrwac razem do konca stycznia jak mi sie umowa skonczy.
@noemi87 gratulacje. @Antiope jeszcze raz dla Ciebie. Synek n prawdę spory
@majka23x ja tez wiem ze to napieranie główki tak sie odczuwa. Dzidziuś nisko jest. Czytalam ze to przed porodem tak jest ale ja pod koniec ciazy często tak czulam a nie było to przed samym porodem. Zreszta ja przed sama akcja nic nie czulam.
Jesli chodzi o kp to jem wszystko. Z synem tez tak robilam i czym juz Wam kiedys pisalam. Nie mial jakis mocnych problemow z brzuszkiem. Z małą tez nie zauwazylam zeby moje jedzenie na nia wplywalo. Jadlam juz wszystko chyba. Cytrusy orzeszki czekolade pieczarki. Ulewa troszkę ale to raczej nie kwestia jedzenia mojego u niej a jej wcinania. Na prawde często domaga się piersi i niczym nie idzie jej przekonac. Ani smokiem ani noszeniem bo zaczyna ssac moja szyje swetr czy swoje rączki. Dostała smoka ale rzadko chce go miec. Wyjątek wozek i np teraz. Nie dalam jej juz piersi bo nosem jej sie to mleko wylewa. Troche ssie smoka ale zaraz pewnie wypluje u bedzie chciała cyca.
Forum troche zwolnilo bo swiezo po porodzie i z noworodkiem i starszakami w domach to niestety ale malo czasu sie ma. Ja albo karmiw Juliana albo Rozalie albo ich przebieram. Syn dalej nie wola na nocnik ale z nim gadam na ten temat. Moze zalapie niedlugo.
Wstaje (chociaz tak na prawde sie jeszcze nie polozylam normalnie) bo slyszalam ze kupkę mala ma. Ostantnio rzucilam spanie. Malutka jest bardzo grzeczna tylko jest mocno cycowa (jak wyzej). Zapomnialam juz jak to jest budzic sie tyle razy w nocy.
Dobranoc dziewczyny
Mój Szymek nie jest tak cycowy, bo je max 20 minut, ale zwykle mniej. Daje mu czasem smoka, ale słabo go chce. Miałam go dopajać z racji żółtaczki, ale butli nie chce, a sika ładnie, więc stwierdziłam że moje mleko mu wsytarcza i dałam sobie spokój z butlą zresztą położna też tak mówi że dobrze zrobiłam. Pępek już prawie zagojony. W środę mamy wizyte patronażową u doktorka to dowiem się więcej na temat główki. A z racji tego że mały nadal zółty, prawdopodobnie bedziemy musieli zrobić dodatkowe badania typu bilirubina i mocz.
Pozdrawiam! [emoji4]
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
2411magdalenka
mamy lipcowe'07
zmiana planow, wody mi odeszly.................