reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Zobacz załącznik 784904
Zobacz załącznik 784905

thgfflw1k3inkyc3.png

Ja chce taka :)))!!!!

reklama
Oj to zdrówka dla małej. Mam nadzieję, że szybko jej przejdzie.

Apropos zusu, czy któraś mi powie jak to jest, bo za diabła nie mogę sobie przypomnieć jak było jak starszego rodziłam. Ja mam l4 do 5 grudnia, czyli do terminu z om. Co w sytuacji kiedy urodzę później, albo wcześniej? Kiedy zus to weryfikuje i czy tą kasę dostanę normalnie, tak jak dostawałam do tej pory, czy dopiero jak już zweryfikują po porodzie? Co w przypadku jeśli urodzę po 5 grudnia?
mi tlumaczono, ze mam po prostu przyniesc akt urodzenia dzidzi do zusu i beda rozliczac czas do kiedy placa chorobowe, ale ja mialam inna umowe wiec wiesz....i karte ciazy chcieli z terminem porodu zeby wiedziec jak dlugo ma trwac ciaza i teraz mam l4 do 30 listopada i kolejne dostane na wizycie i cholerka wie kiedy urodze i nie wiem jak to tam potem bedzie liczone

Ola jakbym czytała o swoim synku... chyba narawde wszystkie Franki takie sa :)

Majka faceci trochę inaczej podchodzą do ciazy niż my... niestety musimy to zrozumieć. Ja też jeszcze niedawno tutaj narzekalam na swojego męża a teraz im bliżej porodu tym coraz większe jego zainteresowanie zauważyłam. co chwilę mowi coś o Franiu.

Jutro mamy kolejne spotkanie z Polozna, kompletnie o tym zapomnialam a o godzinie spotkania to juz w ogole no i dzisiaj sms od meza ciekawe co u Frania moze jutro przy poloznej coś się akcja rozkreci.... czyli jednak mysli tylko faceci tak tego nie okazuja.

Lux co do zusu to u mnie był zawsze problem to ktoś czegos nie dopatrzył to się pomylił więc różnie dostawalam pieniadze. Na początku listopada pierwszy raz dostalam cala wyplate, przez całe zwolnienie dostawalam kasę w czesciach. W sumie to nawet nie zaglądam na konto bo mój maz w pracy codziennie dostaje pieniądze więc moja wypłata całkowicie jest dokladana do kasy budowlanej.

reklama
Do góry