reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Mój maz np twierdzi że ja bardzo dużo chodzilam przez cala ciaze i dlatego dobrze (chyba tylko wg niego) wygladam i urosl mi tylko brzuch i ze też pewnie dlatego Franio jest mniejszy :)

Mój maz np twierdzi że ja bardzo dużo chodzilam przez cala ciaze i dlatego dobrze (chyba tylko wg niego) wygladam i urosl mi tylko brzuch i ze też pewnie dlatego Franio jest mniejszy :)
Ja myślę, że to są raczej skłonności genetyczne. Ja w pierwszej ciąży nie pracowałam i jedyny wysiłek fizyczny to była joga 1-2 razy w tygodniu i przytyłam w sumie 8 kg, wszystko poszło w brzuch, piersi i małego. Teraz też mam podobny przyrost, a ruszam się jeszcze mniej. A że dziecko małe czy duże nie ma kompletnie żadnego związku z ruszaniem się mamy. Jeśli Ty i Twój mąż byliście nieduzi jako noworodki, to z dużym prawdopodobieństwem Wasze dziecko też będzie. Mój starszy synek ważył przy urodzeniu 3810, a ja 3850. Młodszy też będzie raczej większy niż mniejszy.

Oj to zdrówka dla małej. Mam nadzieję, że szybko jej przejdzie.

Apropos zusu, czy któraś mi powie jak to jest, bo za diabła nie mogę sobie przypomnieć jak było jak starszego rodziłam. Ja mam l4 do 5 grudnia, czyli do terminu z om. Co w sytuacji kiedy urodzę później, albo wcześniej? Kiedy zus to weryfikuje i czy tą kasę dostanę normalnie, tak jak dostawałam do tej pory, czy dopiero jak już zweryfikują po porodzie? Co w przypadku jeśli urodzę po 5 grudnia?

Właśnie mi uświadomiłaś, że mam dokładnie taki sam problem. Ale tak sobie pomyslałam - jeśli urodzę przed 5 to po prostu mój M zaniesie do Zusu papiery z macierzyńskim od dnia porodu. Jeśli przenoszę to mój M pojedzie po nastepne zwolnienei do lekarza, nie ma innej rady. A zus niech się sam martwi jak to rozliczać później :)

Prawdopodobnie mam znow zapalenie pecherza:((( nie chce znow jechac na ip spedzic tam 4 godzin a potem 4 dni w szpitalu:( CO ROBIC? Rozwazam zeby wziac antybiotyk na wlasna reke. To juz i tak wszystko jedno skoro dopiero co bralam:( wszystko przez ten sex:(((

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

reklama
Prawdopodobnie mam znow zapalenie pecherza:((( nie chce znow jechac na ip spedzic tam 4 godzin a potem 4 dni w szpitalu:( CO ROBIC? Rozwazam zeby wziac antybiotyk na wlasna reke. To juz i tak wszystko jedno skoro dopiero co bralam:( wszystko przez ten sex:(((

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
biore znow furaginum teva, zalecila lekarka 3x2 juz teraz, bo jak widac duomox ledwo co pomogl

Do góry