reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Hahaha eh te teściowe... ja to chyba sama stworzyłam taki mur przed swoją,że ona to już nie komentuje w taki sposób. Zawsze dostawala ode mnie odpowiedz,że jej w pięty szlo i ostatnie komentarze pamiętam to były w lato i dotyczyły remontu,który robiliśmy w nowym domu. Że po co drewniane zaluzje,że to drogie i bez sensu. I tak jej odpowiedziałam, że od tej pory cisza... cudowne uczucie. No ale 9 lat jest moja "tesciowa" wiec troche mi to zajelo [emoji1] Nawet ostatnio na kawie u nas była i żadnego zgrzytu nie było :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
my z moja tescowa jechalismy na zakupy w niedziele, bo nowa baterie musiala wymienic do zlewu i sie okazalo, ze kupila dobra, tylko szwagierki facet nie umial jej zamontowac...no i pojechalismy do tego bricho marche a ta tam sie wykloca, ze musi byc szersza, ze taka siaka i owaka, dzwoni do niego tam do jej domu i kaze mierzyc itp a jak dojechalismy do domu to moj Tomek sie za to wzial i sie okazalo, ze krzywki byly zle wysuniete i pasowalaby tamta bateria :D cala droge mialczala w aucie, ze za goraco, za zimno, ze duszno, ze glosno, ze nie ma sily na nic, ze taka zmeczona, ze nawet przebrac sie jej nie chcialo by specjalnie po ta baterie jechac itp ale jak ja powiedzialam chce siku i steknelam to mnie opierniczyla od gory do dolu, ze nie mam wymyslac bo ciaza to nie choroba :D takze ten....:D

Widzę, że co do pępka to opinie podzielone. Wyciągając średnią: nie nurkować z pępkiem, ale jak się zamoczy to nic się nie stanie. Byle wytrzeć dokładnie :)

Co do kopniaków maluchów: narzekacie, że Was maluszki trącają po wnętrznościach, żebrach etc. Zupełnie mi to obce. Może przez łozysko z przodu (choć nie wiem czy to ma jakieś znaczenie). Mój synal taki delikatniusi, czasem sobie gdzieś stópkę wyprostuje, kolanko przesunie, a tak to przesuwa się w brzuszku w miarę subtelnie. Bokser to z niego nie będzie. Raczej baletnica [emoji14]

Księżyc był wielki, gapiłam się na niego i co? Nic nie drgnęło. Może i dobrze, bo dzisiaj czas zapakować torby do szpitala.

Miłego dnia Mamy! Zapowiada się słonecznie!
Moze taki jego urok, bo tez mam lozysko z przodu, a kopa jak zasunie czasem to az mnie zgina w pol

Oj te teściowe. Mój ostatnio tak jakoś ze swoją rodzinka gadał, ze wyszło, ze niby jesteśmy w separacji itd ...

Mój to normalnie ze mną nawet u lekarza siedział, nawet jak mi szyjkę sprawdzali i jakoś nam to nie zaszkodziło. A może nawet jest spokojniejszy bo mu zawsze dziwne myśli przychodziły do głowy jak wracałam dawniej z badań.

Ja już sie ubieram na ktg. Trochę to potrwa.

Oj te teściowe. Mój ostatnio tak jakoś ze swoją rodzinka gadał, ze wyszło, ze niby jesteśmy w separacji itd ...

Mój to normalnie ze mną nawet u lekarza siedział, nawet jak mi szyjkę sprawdzali i jakoś nam to nie zaszkodziło. A może nawet jest spokojniejszy bo mu zawsze dziwne myśli przychodziły do głowy jak wracałam dawniej z badań.

Ja już sie ubieram na ktg. Trochę to potrwa.
daj znac jak po ktg :)

Witajcie, dzis spalam jak zabita ale za to estalam z zawrotami glowy...
Nonkatoja przybij piatke, ja trz czuje die na dole rozklekotana, pachwiny doprowadzaja mnie do szalu....
Ja nie wyobrazam sobie rodzic bez M, Lux K8sad olac co mowia tesciowe i robic wedlug wlasndgo planu
Daj spokoj, tez czuje jakbym miala rozklekotane pachwiny i chec zeby je naoliwic :D jak jakis stary, zuzyty sprzet normalnie... :D

reklama
Ja na swoją teściowa narzekać nie mogę. Jest pomocna (chociaz czasem nawet za bardzo) i generalnie dobra babka z niej. Jedyne co mnie denerwuje to czasami jej peplanie bo ona gada wszystko co jej ślina na język przyniesie. Mąż nauczył się to ignorować a ja do tej pory nie chociaz widujemy się co kilka dni od 14 już lat ;) ale kiedy atakuje nas jako rodziców to zaczynam się odgryzać, może nawet czasem za ostro bo wiem że nic złego na myśli nie ma ale nie życzę sobie kwestionowania naszych metod wychowawczych.

O dziwo nocka niezła. W środku nocy mala się obudzila i długo nie mogła spać a ja miałam straszny ból brzucha (jak na @ ale jelita były przyczyną) ale kiedy już usnelismy wszyscy to wstaliśmy dopiero przed 10 więc przespałam bez przerw kilka h. Od razu inaczej się czuje. Niestety mam katar :(

Księżyca nie było bo była mgła i gęste chmury buuu. Na następną taką pełnię muszę czekać aż Ola skończy 18;)

Na msg rozmowa o sesjach świątecznych a ja zamówiłam sobie na aliexpresie skarpetki świąteczne dla siebie, tyle innych rzeczy juz doszło a one jeszcze nie :| cala rodzina obkupiona tylko nie ja:| widziałyście gdzieś w sklepie jakieś damskie skarpetki? Bo w cale świąteczne ciuchy bawić się raczej nie będę ale sesję stopkowa bym zrobiła.

Do góry