reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja się kurna zastanawiam czemu te teściowki myślą że chłop będzie stał po tej krwaeej stronie porodu wtf? Dla publicznosci? Przecież facet ma stać za głową trzymać za ręce dać się okladac szczypac drapac wbijac pazury niech trochę poczuje tego bólu ;) hehe
no moja mysli, ze Tomek pojdzie popatrzec w piczke i patrzec jak glowka sie przeciska :D hehe, ona nie rozumie, ze on tam ma byc jako wsparcie....

reklama
Ja na swoją teściowa narzekać nie mogę. Jest pomocna (chociaz czasem nawet za bardzo) i generalnie dobra babka z niej. Jedyne co mnie denerwuje to czasami jej peplanie bo ona gada wszystko co jej ślina na język przyniesie. Mąż nauczył się to ignorować a ja do tej pory nie chociaz widujemy się co kilka dni od 14 już lat ;) ale kiedy atakuje nas jako rodziców to zaczynam się odgryzać, może nawet czasem za ostro bo wiem że nic złego na myśli nie ma ale nie życzę sobie kwestionowania naszych metod wychowawczych.

O dziwo nocka niezła. W środku nocy mala się obudzila i długo nie mogła spać a ja miałam straszny ból brzucha (jak na @ ale jelita były przyczyną) ale kiedy już usnelismy wszyscy to wstaliśmy dopiero przed 10 więc przespałam bez przerw kilka h. Od razu inaczej się czuje. Niestety mam katar :(

Księżyca nie było bo była mgła i gęste chmury buuu. Na następną taką pełnię muszę czekać aż Ola skończy 18;)

Na msg rozmowa o sesjach świątecznych a ja zamówiłam sobie na aliexpresie skarpetki świąteczne dla siebie, tyle innych rzeczy juz doszło a one jeszcze nie :| cala rodzina obkupiona tylko nie ja:| widziałyście gdzieś w sklepie jakieś damskie skarpetki? Bo w cale świąteczne ciuchy bawić się raczej nie będę ale sesję stopkowa bym zrobiła.
w rossmannie nie ma? rok temu chyba u nich widzialam takie swiateczne dla doroslych :)

Ja na swoją teściowa narzekać nie mogę. Jest pomocna (chociaz czasem nawet za bardzo) i generalnie dobra babka z niej. Jedyne co mnie denerwuje to czasami jej peplanie bo ona gada wszystko co jej ślina na język przyniesie. Mąż nauczył się to ignorować a ja do tej pory nie chociaz widujemy się co kilka dni od 14 już lat ;) ale kiedy atakuje nas jako rodziców to zaczynam się odgryzać, może nawet czasem za ostro bo wiem że nic złego na myśli nie ma ale nie życzę sobie kwestionowania naszych metod wychowawczych.

O dziwo nocka niezła. W środku nocy mala się obudzila i długo nie mogła spać a ja miałam straszny ból brzucha (jak na @ ale jelita były przyczyną) ale kiedy już usnelismy wszyscy to wstaliśmy dopiero przed 10 więc przespałam bez przerw kilka h. Od razu inaczej się czuje. Niestety mam katar :(

Księżyca nie było bo była mgła i gęste chmury buuu. Na następną taką pełnię muszę czekać aż Ola skończy 18;)

Na msg rozmowa o sesjach świątecznych a ja zamówiłam sobie na aliexpresie skarpetki świąteczne dla siebie, tyle innych rzeczy juz doszło a one jeszcze nie :| cala rodzina obkupiona tylko nie ja:| widziałyście gdzieś w sklepie jakieś damskie skarpetki? Bo w cale świąteczne ciuchy bawić się raczej nie będę ale sesję stopkowa bym zrobiła.
Świąteczne skarpety widziałam jeszcze w pepco i Tiger.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Lux ja jeszcze w szpitalu. Maz ma mnie odebrac po 15 jak skonczy prace. Tesciowa w domu z julkiem. Mlody ma jeszcze zostac do konca tyg w domu dopoki nie skończy antybiotyku.

Ja juz spakowana wypis w torbie. Nawet na wypis Rosa dostala

1479203163-1d1mld.jpeg

Szczerze dziewczyny nie sluchajcie tesciowych ani nikog innego. Mimo ze mialam fajna położna to bardzo brakowało mi męża. Caly czas jest mi o to przykro. Szkoda mi tych chwil które stracił.

Lux ja jeszcze w szpitalu. Maz ma mnie odebrac po 15 jak skonczy prace. Tesciowa w domu z julkiem. Mlody ma jeszcze zostac do konca tyg w domu dopoki nie skończy antybiotyku.

1479203163-1d1mld.jpeg

Szczerze dziewczyny nie sluchajcie tesciowych ani nikog innego. Mimo ze mialam fajna położna to bardzo brakowało mi męża. Caly czas jest mi o to przykro. Szkoda mi tych chwil które stracił.

mi tez by przykro bylo na Twoim miejscu, wiem jak chcialas by byl z Toba...

Mojeboje też nie narzekam na teściową. Złota kobieta jest z niej ale właśnie też jestem wrażliwa na uwagi ;)
Skarpetek poszukaj w pepco może?

1479203163-1d1mld.jpeg

Ja jakoś nie wyobrażam sobie przechodzić porodu bez męża. Mam nadzieję, że akurat będę rodzić w takim momencie, że będzie mógł być ze mną.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry, 3xsiku w nocy :/ Przebudziłam się o 7.30, zmierzyłam cukier i padłam do 10.20 :) wyspałam się.

Kurcze, ale mi sił brakuje. Nie wiem jak ja urodzę, może jakieś nadzwyczajne siły we mnie wstąpią, i hope!! Idę parzyć herbatę z liści malin. Marzy mi się poród jutro.

Do góry