reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Widzę, że co do pępka to opinie podzielone. Wyciągając średnią: nie nurkować z pępkiem, ale jak się zamoczy to nic się nie stanie. Byle wytrzeć dokładnie :)

Co do kopniaków maluchów: narzekacie, że Was maluszki trącają po wnętrznościach, żebrach etc. Zupełnie mi to obce. Może przez łozysko z przodu (choć nie wiem czy to ma jakieś znaczenie). Mój synal taki delikatniusi, czasem sobie gdzieś stópkę wyprostuje, kolanko przesunie, a tak to przesuwa się w brzuszku w miarę subtelnie. Bokser to z niego nie będzie. Raczej baletnica :p

Księżyc był wielki, gapiłam się na niego i co? Nic nie drgnęło. Może i dobrze, bo dzisiaj czas zapakować torby do szpitala.

Miłego dnia Mamy! Zapowiada się słonecznie!

reklama
Bry tez mialam kiepska noc chyba przez ta pelnie albo chusteczka wie przez co moze juz koniec spania na ta ciaze ? Az Luby do mnie dasz mi pospac ... A ja do niego ide juz wstawac bo juz nie zasne i tak .... Zostawilam go niech spi

Co do porodu moja tesciowa tez, ze Luby pozniej bedzie mial uraz do mnie a szczerze ja nie wyobrazam sobie rodzic sama ! Niech nawet siedzi i bedzie od podawania glupiej wody ale niech bedzie obok zebym wiedziala, ze sama nie jestem ot taki ze mnie glupek, ze jak czuje wsparcie to zawsze mi jakos tak lzej na sercu...
Wczoraj gadal w pracy o porodzie, ze urlop bedzie bral fajnie, ze jego brygadzista zostal ojcem niedawno bo rok temu i sam pamieta jak to bylo wiec idzie nam na reke i nie robi problemow ;)
Tesciowa jeszcze wyskoczyla z tekstem a na co ty urlop bedziesz bral wez opiekunczy a ja do niego ale urlop i tak musisz wykorzytac zreszta urlop masz 100% platny a opiekunczy 80% wiec na logike co sie lepiej oplaca ? W sumie i tak miesiac bedzie w domu bo 2 tyg urlopu plus 2tyg ojcowskiego :)

thgfflw1k3inkyc3.png
u mnie jesli bedzie sn no to Tomek bardzo chce byc ze mna, jesli cc to bedzie na korytarzu czekac :) ojcowski tez bierze i tu niby jest 100% tak slyszalam, ale nie wiem, moze sie myle...i do tego normalny urlop wezmie i troche bedzie z nami w domku :)

Lux, ja iberogast mam zawsze w domu. Jak naprawdę mi niedobrze to biorę na łyżeczkę z wodą i pomaga. A zauważyłam tez,ze często ostatnio pije mietę. Nigdy w życiu tak po prostu nie pije mięty a w ostatnim miesiącu to co 2 dzien

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
mam herbatke mietowa w domu, musze se wypic, bardzo lubie :)

Antiope ja znam ten kaszel właśnie z pierwszego roku w przedszkolu. Probowalam wszystkiego. Przechodzilo po mucosolvanie po acc czasami po antybiotyku a czasami mial salbutamol jak zapalenie oskrzeli lapal. Oczywiscie antybiotyk nie byl na kaszel tylko maly przy każdym przeziębieniu złapał zapalenie uszu i antybiotyk konieczny był.

Lenam czarownica uważajcie n swoje łapki:)

U nas jak u jadwigi nic sie nie stosuje na pepuszek. Wysusza sie i tyle. ZresZtą rodzice maja zakaz tak jak by zajmowania się nim. Co dwa dni przychodzi polozna i wszystko sprawdza. Ewentualnie zasypuje pudrem specjalnym albo dezynfekuje.

U mnie akcja porodowa byla chyba po 48 godz po czopie z krwią. Albo po 72 jakos tak.

Moja corka jest jak syn. Nie cierpi sama spac. Cyc w buzi i przy mamie. To będzie wesoło 2 domu. Dzis na 12 h nie karmilam jej może z godzine. Mam malo mleczka jeszcze bo laktacja sie dopiero musi rozruszac wiec wisimy na cycu. I tak robrze że wysikac sie da i 3 minutowy prysznic wziasc. Z synem i tego nie bylo :D

Idę z nia na ważenie. Mam nadzieję ze nie spadla za bardzo z wagi

no to moja bratowa z ta mlodsza aparatka nie miala kiedy umyc wlosow po porodzie bo co wyjela cyca to hardkor :D a tesciowa duzo Ci pomaga? jak maz sie ma i jak ma synek?

Hej wczoraj wieczorem migrena mnie złapała. Wstałam dziś o 7 podczas gdy inni spali. Nie mogłam usnąć odkąd o 6 córka przyszła.
Ja tam na pełnię nawet nie liczyłam ;)

Bry tez mialam kiepska noc chyba przez ta pelnie albo chusteczka wie przez co moze juz koniec spania na ta ciaze ? Az Luby do mnie dasz mi pospac ... A ja do niego ide juz wstawac bo juz nie zasne i tak .... Zostawilam go niech spi

Co do porodu moja tesciowa tez, ze Luby pozniej bedzie mial uraz do mnie a szczerze ja nie wyobrazam sobie rodzic sama ! Niech nawet siedzi i bedzie od podawania glupiej wody ale niech bedzie obok zebym wiedziala, ze sama nie jestem ot taki ze mnie glupek, ze jak czuje wsparcie to zawsze mi jakos tak lzej na sercu...
Wczoraj gadal w pracy o porodzie, ze urlop bedzie bral fajnie, ze jego brygadzista zostal ojcem niedawno bo rok temu i sam pamieta jak to bylo wiec idzie nam na reke i nie robi problemow ;)
Tesciowa jeszcze wyskoczyla z tekstem a na co ty urlop bedziesz bral wez opiekunczy a ja do niego ale urlop i tak musisz wykorzytac zreszta urlop masz 100% platny a opiekunczy 80% wiec na logike co sie lepiej oplaca ? W sumie i tak miesiac bedzie w domu bo 2 tyg urlopu plus 2tyg ojcowskiego :)

thgfflw1k3inkyc3.png
Moja teściowa, to chce żeby mąż był że mna i mnie wspierał przy porodzie, ale ostatnio powiedziała, żeby tylko tam nie zaglądał[emoji12]

Jak tam pełnia? U mnie żelazna macica nie puszcza. :)

Nie mogę spać a humor taki sobie.
Boję się wdrożyć w życie "plan sex" Za dużo mam na głowie prze te dwa dni aby pójść rodzić.

Teściowa mnie wczoraj zdenerwowała bo powiedziałam, że M będzie że mną siedział jak będę rodzić a ona w krzyk, "że co? Kibicować będzie bo mam takie widzi mi się?" I zaczęła swoje wywody. Ze my mądrzejsi od mnich, rozumy pozjadaliśmy, że się ich nie słuchamy itp.
Ja pojechałam z dzieckiem do lekarza i basen a ta jak M się w drzwiach pojawił, ani dzień dobry ani nic, tylko napadł na niego, że po co on ze mną itp.
Im bliżej porodu to im bardziej odbija...
A ja psychicznie sama nie dam rady na tej sali porodowej.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Eh widzę, że teściowa to stara szkoła. I tak zrobicie jak Wam pasuje, a teściowa niech sobie pogada jak jej sprawia to przyjemnosc[emoji12]

A pełnie przespałam[emoji13]
Hej. Melduje sie ze mimo pelni nie urodzilam ;) mialam na chwile w nocy dosc mocne skurcze, ale sie nie uregulowaly i z czasem slably. W chwili obecnej mnie tylko kregoslup boli chwilami mocno i mam wrazenie jakbym byla starą babcią [emoji4]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja się czuję, jakbym miała sto lat i miała się zaraz rozleciec, a zwłaszcza na dole jestem rozklekotana.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Jak tam pełnia? U mnie żelazna macica nie puszcza. :)

Nie mogę spać a humor taki sobie.
Boję się wdrożyć w życie "plan sex" Za dużo mam na głowie prze te dwa dni aby pójść rodzić.

Teściowa mnie wczoraj zdenerwowała bo powiedziałam, że M będzie że mną siedział jak będę rodzić a ona w krzyk, "że co? Kibicować będzie bo mam takie widzi mi się?" I zaczęła swoje wywody. Ze my mądrzejsi od mnich, rozumy pozjadaliśmy, że się ich nie słuchamy itp.
Ja pojechałam z dzieckiem do lekarza i basen a ta jak M się w drzwiach pojawił, ani dzień dobry ani nic, tylko napadł na niego, że po co on ze mną itp.
Im bliżej porodu to im bardziej odbija...
A ja psychicznie sama nie dam rady na tej sali porodowej.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
to jakbym moja tesciowa slyszala, jak jej powiedzielismy, ze w razie porodu sn Tomek bedzie ze mna rodzic to popatrzyla sie na nas jak na kosmitow i syknela: a za moich czasow to byl nie do pomyslenia, to wstyd nogi otwierac przy mezu a fuj a ja mowie a przepraszam to jak ty dzieci splodzilas? odp, ze po cichu, ciemku, bo jej tesciowa w pokoju obok spala i nadsluchiwala :D a moja mama nie moze do dzis pojac jak to mozliwe, ze na kazde usg Tomek wchodzi ze mna do gabinetu, no jak to mowi? nie wstydzisz sie? a ja mowie a czego?jak mi dziecko robil to tez mialam sie wstydzic? i wiecej tego pytania nie zadala :D

Ostatnia edycja:
reklama
Hahaha eh te teściowe... ja to chyba sama stworzyłam taki mur przed swoją,że ona to już nie komentuje w taki sposób. Zawsze dostawala ode mnie odpowiedz,że jej w pięty szlo i ostatnie komentarze pamiętam to były w lato i dotyczyły remontu,który robiliśmy w nowym domu. Że po co drewniane zaluzje,że to drogie i bez sensu. I tak jej odpowiedziałam, że od tej pory cisza... cudowne uczucie. No ale 9 lat jest moja "tesciowa" wiec troche mi to zajelo [emoji1] Nawet ostatnio na kawie u nas była i żadnego zgrzytu nie było :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry