reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Hej dziewczyny. Zalatana trochę jestem ostatnio, ale podczytuję Was jak mogę;) odebrałam wyniki, na szczęście się nie odwodniłam, mam tylko podwyższone CRP, ale przy wirusówkach to normalne. Nam już przeszło, wczoraj złapało męża, ale dzisiaj też jest już ok. Syna koleżanka z klasy, a właściwie dziewczyna, jak to On mówi:p leży w szpitalu na jelitówkę, więc już wiem skąd to świństwo się wzięło u nas.

Kochana, tyle ile trzeba. Nie wypuszczą mnie z takim tętnem malucha. Bede tu pewnie do porodu.. wszystkie babki na sali mają tętna u dzieci powyzej 140, a moj dzis najwiecej mial 130, a przy slurczach tetno spadalo :( lekarze mowia ze dobrze nie jest ale calkiem zle tez nie, dlatego czekaja. Mam zglaszac kazda nieprawidlowosc, tzn silniejsze skurcze, plamienia, krwawienia, czop lub wody. Na razie nie zdecydowali czy urodze sn. Moze byc tak ze jak zaczne rodzic, tetno bardziej spadnie i beda robic cc.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Iza trzymam kciuki żeby wszystko u Was było ok. My też przy badaniach usg mieliśmy chyba dwa razy tętno 130 i 137 jakoś, ale ginka nie zwróciła w ogóle na to uwagi.. mówiła, że wszystko ok..ale u Was jest jeszcze niższe, więc lepiej żebyście faktycznie byli pod kontrolą.

mam byc szczera? zabijcie mnie, ale mam ochote rozpakowac sie po skonczonym 37 tygodniu....naprawde, ta zgaga mnie wykonczy, spac nie moge, chodze jak slimak, jesc nie moge, bo prawie nic mi nie smakuje....ja wiem, wiele z Was planuje urodzic jak bedzie ten 37-38 i ja Was rozumiem...

Mnie ostatnio męczy zgaga jak już leżę w łóżku, w tamtej ciąży na końcówce też mi dokuczała.. nie mogę leżeć na prawym boku bo zaraz zgaga, a na lewym jest wszystko ok.

Dzisiaj składamy łóżeczko:)

Miłego dnia wszystkim:)

reklama
Aneta współczuję, zapalenie uszu jest okropne, a już dzieci to w ogóle masakra, pewnie się synuś namęczył :( ale najważniejsze, że macie antybiotyk, powinien szybko pomóc, u nas zawsze skutkował. Szybkiego powrotu do zdrówka życzę synkowi.

Dzieki kochana ide sobie zaraz zrobic )
;)
Dobrze, ze z synkiem sie wyjasnilo teraz pewnie szybko dojdzie do siebie jak ma odpowiednia diagnoze postawiona
Co do temp to ja bym tez zbijala ...

Iza trzymaj sie dzielnie jestes pod dobra opieka na pewno wszystko bedzie ok ! Musisz myslec pozytywnie

Moja mala dzis szalala ostatnie dni byla ospala a dzisiaj slonce u nas i gwiazdeczka sie wygina dzielnie ;) mimo zgagi swedzacych stop, ruszania sie jak slon w skladzie porcelany, wstawania w nocy na siku itd uwazam, ze ciaza to najpiekniejszy okres w moim zyciu ;) jakos sie tak uspokoilam ostatnio moze dlatego ze juz blizej konca jak dalej i teraz malutka dalaby rade przezyc
Musze ta torbe w koncu spakowac i sprawdzic co jeszcze potrzebuje

thgfflw1k3inkyc3.png
moj teraz tanczy po calej macicy, ciekawe co w nocy odwali :D

Nadal nie chce sie pokazac?! O matko, to jakie kolory goruja w wyprawce? [emoji23]

Mam trochę rzeczy po synku, więc kolory zielony kremowy żółty i niebieski. Trochę też dostałam od koleżanki ale ona tez ma syna. Mąż jak będzie dziewczynka to do kupi różowe. Wizytę mam na 16-stego listopada to może w końcu się pokaże.

A ja gdzies wyczytalam, ze dziennie powinno sie przyjmowac 3000 mg tego oleju z wiesiolka, mam tabletki po 500mg wiec jem 3x2 tab. Dziennie.... nie za duzo....???[emoji848][emoji848]

a8doqqmz725nh9h0.png

Ania u mnie okresowe bóle przychodzą falami, od wczoraj. Odczuwalne, ale niezbyt mocne. Funkcjonuję normalnie :)

@Luxuorius siusiane z gazą polecam!! Kochana, miałam 10leukocytów, a dziś tylko 2 w polu widzenia!!moja dok. jest genialna. Nie wpadłabym na to.... myjesz się, wycierasz jednorazowym, wciskasz gazik tam gdzie trzeba i łapiesz środkowy strumień. Wydzielina z pochwy nie wpływa do moczu i tym samym wynik jest szczery ;)

Mam trochę rzeczy po synku, więc kolory zielony kremowy żółty i niebieski. Trochę też dostałam od koleżanki ale ona tez ma syna. Mąż jak będzie dziewczynka to do kupi różowe. Wizytę mam na 16-stego listopada to może w końcu się pokaże.
Ale masz upartego dzidziola hehe :D imie wybrane?

Ania u mnie okresowe bóle przychodzą falami, od wczoraj. Odczuwalne, ale niezbyt mocne. Funkcjonuję normalnie :)

@Luxuorius siusiane z gazą polecam!! Kochana, miałam 10leukocytów, a dziś tylko 2 w polu widzenia!!moja dok. jest genialna. Nie wpadłabym na to.... myjesz się, wycierasz jednorazowym, wciskasz gazik tam gdzie trzeba i łapiesz środkowy strumień. Wydzielina z pochwy nie wpływa do moczu i tym samym wynik jest szczery ;)
dziekowac :) musze to wyprobowac w razie gdyby wrocily leukocyty

Aneta, Iza: trzymajcie się tam dzielnie Dziewczyny!!!! Jesteście wielkie chociaż wyobrażam sobie, że i jednej i drugiej z Was już opadają ręce. Do tego jeszcze zapalenie ucha jest cholernie bolesne, więc Julek się nacierpi biedny ... Sciskam.

Lux: co do ostatniej grudniówki, to kapitan zawsze ostatni schodzi z pokładu! :p

Odkąd nie pracuję dobra się strasznie skurczyła. Nie mam na nic czasu. Dobre jest twierdzenie, że im więcej masz obowiązków, tym więcej jestes w stanie zrobić. Ech...

reklama
Hej dziewczyny. Zalatana trochę jestem ostatnio, ale podczytuję Was jak mogę;) odebrałam wyniki, na szczęście się nie odwodniłam, mam tylko podwyższone CRP, ale przy wirusówkach to normalne. Nam już przeszło, wczoraj złapało męża, ale dzisiaj też jest już ok. Syna koleżanka z klasy, a właściwie dziewczyna, jak to On mówi:p leży w szpitalu na jelitówkę, więc już wiem skąd to świństwo się wzięło u nas.

Iza trzymam kciuki żeby wszystko u Was było ok. My też przy badaniach usg mieliśmy chyba dwa razy tętno 130 i 137 jakoś, ale ginka nie zwróciła w ogóle na to uwagi.. mówiła, że wszystko ok..ale u Was jest jeszcze niższe, więc lepiej żebyście faktycznie byli pod kontrolą.

Mnie ostatnio męczy zgaga jak już leżę w łóżku, w tamtej ciąży na końcówce też mi dokuczała.. nie mogę leżeć na prawym boku bo zaraz zgaga, a na lewym jest wszystko ok.

Dzisiaj składamy łóżeczko:)

Miłego dnia wszystkim:)
jak na pol leze to mam mega zgage, na lewym boku slabsza a na prawym prawie w ogole :)

Do góry