reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Dla mnie są niewygodne [emoji1] ale założyłam je raz na chwile i zdjęłam i juz więcej nie próbowałam. Może zrobię to dzisiaj i dam znać :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Koniecznie, fajne buciory przynajmniej jak dla mnie :)
wiem wiem pamietam, ze Ty tez z koncoweczki, no sama jestem ciekawa jak pojdzie to rozpakowywanie :)
Ja z 22, mam nadzieje chwile wczesniej, na swieta juz bym chciala byc w domu :) mam nadzieje, ze mala sie poslucha :)

A mi dzis jakos strasznie niedobrze od rana... Ide cos zjesc, moze przejdzie [emoji19]

wiem, czytalam to i tez mowiam do ginki, ze dlaczego ona uwaza, ze mozna tak ciac a ona do mnie, ze tna wtedy kiedy uznaja ciaze za donoszona...i ze szpital sam ustali taka date, zeby bylo to dobre dla dziecka....bla bla bla, gada to co ja sama wiem...
To ty decydujesz nie ona. Skierowanie na cc nie ma wyznaczonej daty i nikt cie siłą nie zmusi do urodzenia dziecka przed czasem. Może cie jedynie zmanipulować.
Ps. Powikłania okulistyczne mogą się pojawić dopiero w drugiej fazie porodu czyli parcie.
Dziewczyny jedno pytanie, bo właśnie zamawiam sobie oeparol i jak Wy to dawkujecie ? Ile tabletek dziennie ? :) To ma być sam olej z wiesiołka ? (Bo jest opcja wiesiołek + olej lniany)
3x1 sam wiesiołek

a jak dlugo chca Cie trzymac w szpitalu?
Kochana, tyle ile trzeba. Nie wypuszczą mnie z takim tętnem malucha. Bede tu pewnie do porodu.. wszystkie babki na sali mają tętna u dzieci powyzej 140, a moj dzis najwiecej mial 130, a przy slurczach tetno spadalo :( lekarze mowia ze dobrze nie jest ale calkiem zle tez nie, dlatego czekaja. Mam zglaszac kazda nieprawidlowosc, tzn silniejsze skurcze, plamienia, krwawienia, czop lub wody. Na razie nie zdecydowali czy urodze sn. Moze byc tak ze jak zaczne rodzic, tetno bardziej spadnie i beda robic cc.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana, tyle ile trzeba. Nie wypuszczą mnie z takim tętnem malucha. Bede tu pewnie do porodu.. wszystkie babki na sali mają tętna u dzieci powyzej 140, a moj dzis najwiecej mial 130, a przy slurczach tetno spadalo :( lekarze mowia ze dobrze nie jest ale calkiem zle tez nie, dlatego czekaja. Mam zglaszac kazda nieprawidlowosc, tzn silniejsze skurcze, plamienia, krwawienia, czop lub wody. Na razie nie zdecydowali czy urodze sn. Moze byc tak ze jak zaczne rodzic, tetno bardziej spadnie i beda robic cc.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Już pisałam że spadki tętna najczęściej oznaczają że coś dzidziusiowi przeszkadza. Miałaś usg? Z łożyskiem wszystko w porządku?

reklama
@creativo tak, czytałam. Napar dobrze wpływa na tkanki i podobno pomaga łatwiej przejść poród. Ja piję i nawet mi smakuje.

@Luxuorius olej z wiesiołka pomocnik nr2. :) Do poczytania: Link do: Produkty wspomagające przy porodzie | Oeparol - olejek z wiesiołka | Angelius Provita | Katowice
Myslicie, ze juz moge pic napar z lisci malin ? Nie za wczesnie ? W artykule jest napisane od 32 tygodnia zeby pic ale kurcze boje sie troche ;)

thgfflw1k3inkyc3.png

Do góry