reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Aneta, Iza: trzymajcie się tam dzielnie Dziewczyny!!!! Jesteście wielkie chociaż wyobrażam sobie, że i jednej i drugiej z Was już opadają ręce. Do tego jeszcze zapalenie ucha jest cholernie bolesne, więc Julek się nacierpi biedny ... Sciskam.

Lux: co do ostatniej grudniówki, to kapitan zawsze ostatni schodzi z pokładu! :p

Odkąd nie pracuję dobra się strasznie skurczyła. Nie mam na nic czasu. Dobre jest twierdzenie, że im więcej masz obowiązków, tym więcej jestes w stanie zrobić. Ech...
to co Ty robisz, ze Ci czasu brakuje? :) czemu nie odpoczywasz? ( i kto to mowi :D )

reklama
Lektura z apki heh
Screenshot_2016-11-10-13-06-51.png

A tymczasem boli jak na okres ale lekko i nieregularnie. Coraz bliżej poród. .

Załączniki

• Screenshot_2016-11-10-13-06-51.png
    Screenshot_2016-11-10-13-06-51.png
    61,7 KB · Wyświetleń: 204
Ania u mnie okresowe bóle przychodzą falami, od wczoraj. Odczuwalne, ale niezbyt mocne. Funkcjonuję normalnie :)

@Luxuorius siusiane z gazą polecam!! Kochana, miałam 10leukocytów, a dziś tylko 2 w polu widzenia!!moja dok. jest genialna. Nie wpadłabym na to.... myjesz się, wycierasz jednorazowym, wciskasz gazik tam gdzie trzeba i łapiesz środkowy strumień. Wydzielina z pochwy nie wpływa do moczu i tym samym wynik jest szczery ;)
Tak mi się przypomniało, że mamaginekolog dodała post jak prawidłowo pobierać mocz do badania. [emoji6] Może jeszcze komuś się przyda[emoji4]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

jak Wasze maluszki dzis sie maja? moj mimo iz szalal w nocy to i teraz wariuje, zaraz mi wyjdzie pepkiem :) a niech kopie do woli, przynajmniej spokojna jestem :) bo po wczorajszym to sie stracha najadlam

Lektura z apki heh Zobacz załącznik 782166
A tymczasem boli jak na okres ale lekko i nieregularnie. Coraz bliżej poród. .
A jeśli u mnie taki ból okresowy jest stały i nie przychodzi falami tylko utrzymuje się przez kilka(naście) minut i odpuszcza to...? No właśnie, co? Bo pojęcia nie mam czy mogę to do skurczy zaliczać. Często mnie tak łapie delikatnie gdy się kładę, chociaż nie jest to uciążliwe.

jak Wasze maluszki dzis sie maja? moj mimo iz szalal w nocy to i teraz wariuje, zaraz mi wyjdzie pepkiem :) a niech kopie do woli, przynajmniej spokojna jestem :) bo po wczorajszym to sie stracha najadlam
Moja dzis w miare spokojna, ale juz zglupialam co do jej polozenia, mam nadzieje, ze jest glowka w dol, bo ruchy czuje wszedzie :) wlasnie kopie hehe :)

Czy Grudniówki, które mają już siarę od kilku tygodni zauważyły jej nagły wzrost ostatnio? Czy można to uznać za znak nadchodzącego porodu? :) Wciąż się zastanawiam kiedy Mała zdecyduje się opuścić swoje centrum dowodzenia... brzuch mam już na udach, gdy siedzę i nie wyobrażam sobie, by mógł opaść jeszcze niżej, ale szyjka wciąż bez zmian...

Lux znajoma miala zaplanowane cc ... Wyznaczyli termin spakowala sie a w nocy przed data X zaczal sie porod i urodzila sn
Synek sam wybral jak sie chce urodzic hihi

thgfflw1k3inkyc3.png

Ja urodziłam w dniu w którym miałam jechać do szpitala zapisać się na planowe CC. Mała usłyszała "jutro jedziemy do szpitala, jutro jedziemy do szpitala" to uznała że musi się sprężyć;)

Moja gin mi wczoraj powiedziala,że dlatego cc na zimno żeby nie robić tego na szybko jak juz będzie akcja. Że to dla mojego i dziecka bezpieczeństwa. Ale dopiero jak będzie skończone 39tc chyba,że moja hematolog uzna inaczej. W sumie trochę strach,że może się okazać,że akcja zacznie się wcześniej. Ja do cc musze się przygotować, odstawić acard tydzień wcześniej. Bala bym się porodu wcześniej... mam nadzieje, ze Hanka będzie tam siedziała do swojego terminu :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Mój gin uważa że nie ma znaczenia czy cc jest na zimno czy jak się zacznie akcja i że lepiej jechać i się zapisać na cięcie tydzień przed terminem.. No i że w mojej sytucji jak jest ułożenie pośladkowe i odejdą wody to jest zagrożenie zablokowania pępowiny więc dodatkowa komplikacja. I chociaż wiem, że lepiej czekać na akcję, to z tego powodu poważnei się zastanawiam czy jednak nie zaklepać jakiegoś terminu. Muszę wybrac mniejsze zło.

Ania to nigdy nie wiadomo. Zobacz ja chodzilam z miekka szyjka i krótką od 26 tyg o dalej czekam na malutka. Antiope miala szyjke prawie ze albo 5 cm a tu chwila moment i po szyjce i rozwarcie jest. Ciotka z 3 tyg podobno ze sporym rozwarciem chodzila. Mama moja miala nawaly mleka od 5 mies ciazy. Ciezko jej bylo z domu wyjść a my w 38 tyg urodzeni z bratem. Dzieciaczki wyskocza niespodziewanie z brzuszkow:D szkoda ze nie mamy takiego zegarka na brzuchu który czas odlicza :D czlowiek bylby chociaz przygotowany a tak to nie wiadomo.

Niech ktoś za mnie wstanie obiad zrobi kurde bo nie moge sie podnieść

reklama
Kurczę, wszystkie mówicie, że brzuchy wam opadają. A mój chyba nadal wysoko i na bank przenoszę. A ostatnio wogóle się nie oszczędzam. Męża też nie oszczędzam[emoji6]. Dobra w soboty myje okna, to może trochę przyspieszy[emoji13] Siare mam czasem jak nacisnę. Generalnie ostatnio czuje się lepiej niż w II trymestrze. Nic a nic nie zapowiada rychłego porodu, a przenosić bym nie chciała.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry