reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Kurczę, wszystkie mówicie, że brzuchy wam opadają. A mój chyba nadal wysoko i na bank przenoszę. A ostatnio wogóle się nie oszczędzam. Męża też nie oszczędzam[emoji6]. Dobra w soboty myje okna, to może trochę przyspieszy[emoji13] Siare mam czasem jak nacisnę. Generalnie ostatnio czuje się lepiej niż w II trymestrze. Nic a nic nie zapowiada rychłego porodu, a przenosić bym nie chciała.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
moj tez wysoko, ale u mnie to 34 tydzien wiec za wczesnie chyba na opadanie :)

Ania to nigdy nie wiadomo. Zobacz ja chodzilam z miekka szyjka i krótką od 26 tyg o dalej czekam na malutka. Antiope miala szyjke prawie ze albo 5 cm a tu chwila moment i po szyjce i rozwarcie jest. Ciotka z 3 tyg podobno ze sporym rozwarciem chodzila. Mama moja miala nawaly mleka od 5 mies ciazy. Ciezko jej bylo z domu wyjść a my w 38 tyg urodzeni z bratem. Dzieciaczki wyskocza niespodziewanie z brzuszkow:D szkoda ze nie mamy takiego zegarka na brzuchu który czas odlicza :D czlowiek bylby chociaz przygotowany a tak to nie wiadomo.

Niech ktoś za mnie wstanie obiad zrobi kurde bo nie moge sie podnieść

ja nie robie obiadu :) jest makaron plus rozmrozilam sos warzywny czerwony, ja se zjem cos innego a Tomek ten makaron chcial :) jutro jemy u tesciowej bo tam jedziemy, Tomek jedzie jej remont robic

Ania to nigdy nie wiadomo. Zobacz ja chodzilam z miekka szyjka i krótką od 26 tyg o dalej czekam na malutka. Antiope miala szyjke prawie ze albo 5 cm a tu chwila moment i po szyjce i rozwarcie jest. Ciotka z 3 tyg podobno ze sporym rozwarciem chodzila. Mama moja miala nawaly mleka od 5 mies ciazy. Ciezko jej bylo z domu wyjść a my w 38 tyg urodzeni z bratem. Dzieciaczki wyskocza niespodziewanie z brzuszkow:D szkoda ze nie mamy takiego zegarka na brzuchu który czas odlicza :D czlowiek bylby chociaz przygotowany a tak to nie wiadomo.

Niech ktoś za mnie wstanie obiad zrobi kurde bo nie moge sie podnieść

Oooo, taki zegarek by się przydał :D
A Ty jak się czujesz? Pojawiło się u Ciebie coś jeszcze? Po tym śluzie jakieś skurcze Cię biorą?
A jeśli o obiad chodzi... może coś zamówisz w drodze wyjątku i zrobisz sobie wolne od kuchni? :)

Kurczę, wszystkie mówicie, że brzuchy wam opadają. A mój chyba nadal wysoko i na bank przenoszę. A ostatnio wogóle się nie oszczędzam. Męża też nie oszczędzam[emoji6]. Dobra w soboty myje okna, to może trochę przyspieszy[emoji13] Siare mam czasem jak nacisnę. Generalnie ostatnio czuje się lepiej niż w II trymestrze. Nic a nic nie zapowiada rychłego porodu, a przenosić bym nie chciała.

Mnie siara budzi w nocy, ale o tym już Wam tu marudziłam na forum ;) wydaje mi się, że nagle zaczęła wypływać w ogromnych ilościach i tak jak kiedyś miałam nad ranem tylko niewielkie plamki na koszuli, tak teraz potrafi mi siara zmoczyć poduszkę i prześcieradło jeszcze :p niefajne to, oj niefajne...

Mnie siara budzi w nocy, ale o tym już Wam tu marudziłam na forum ;) wydaje mi się, że nagle zaczęła wypływać w ogromnych ilościach i tak jak kiedyś miałam nad ranem tylko niewielkie plamki na koszuli, tak teraz potrafi mi siara zmoczyć poduszkę i prześcieradło jeszcze [emoji14] niefajne to, oj niefajne...
Ehh... i jak tu dogodzić kobiecie w ciąży. Jedna marudzi, że jak leci siara a druga marudzi, że jej nie leci[emoji13]

mimo iz mieszkamy na swoim to ciagle tam jestesmy lub sam Tomek jedzie, bo czuje sie odpowiedzialny za matke i brata i tak to bedzie wygladac juz chyba :( i ciagle sie martwi o nich i o to co bedzie potem, a co do lakieru to Rafal ostatnio tez krem je wiec...a upilnowac go ciezko, bo musialaby tesciowa lazic za nim krok w krok, oj ciezko jest jej...
Lux a jakis dzienny dom opieki nie wchodzi w gre? U nas jest duzo takich zakladow dla niepelnosprawnych ktore maja ich przystosowac do pracy w zakladach pracy chronionej. Oczywiscie niektorych nigdy nie uda sie przystosowac ale maja tam rozne fajne zajecia np. ukladanie kwiatow albo jakies drobne rekodzielo. Chyba 5 lat mozna tam chodzic. Zawze to odmiana dla chorego a dla rodziny kilka godzin dziennie wytchnienia. Nawet transport zapewniaja. I to jest za darmo.

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

reklama
Do góry