reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Witam[emoji4]

Lux uważaj na siebie. Unikaj szwagierki, żeby się nie denerwować.

Ja dziś na pobieraniu krwi i kurczę taaaaka kolejka i takie awantury, że dajcie spokój. Ponad godzinę czekałam.

Dziś idę podglądać maluszka. [emoji1][emoji1][emoji1]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
daj znac po wizycie co i jak :)

reklama
To ty decydujesz nie ona. Skierowanie na cc nie ma wyznaczonej daty i nikt cie siłą nie zmusi do urodzenia dziecka przed czasem. Może cie jedynie zmanipulować.
Ps. Powikłania okulistyczne mogą się pojawić dopiero w drugiej fazie porodu czyli parcie.

3x1 sam wiesiołek
mam byc szczera? zabijcie mnie, ale mam ochote rozpakowac sie po skonczonym 37 tygodniu....naprawde, ta zgaga mnie wykonczy, spac nie moge, chodze jak slimak, jesc nie moge, bo prawie nic mi nie smakuje....ja wiem, wiele z Was planuje urodzic jak bedzie ten 37-38 i ja Was rozumiem...

Nonkatoja i Jadwiga kciuki za wizyty.

Izulka kochana trzymaj sie tam. Dobrze ze synek jest pod kontrolą. Trzymam za Was kciuki. :)

Creativo ja i tym naparze czytalam ze od 34 tyg :)

Wiecie co ja po prostu nie wierze. Przedwczoraj i wczoraj bylismy u lekarza. Niby infekcja wirusowa wszystko czyste. Co sie dzis okazuje? Ze moje dziecko ma obustronne zapalenie uszu i stad goraczka 40 stopni. Mamy oczywiscie antybiotyk. Mam tez recepte na czopki z paracetamolem zeby mu pomoc jak ibuprofen nie będzie dzialal. Lekarka do mnie jeszcze z tekstem ze temp 39 jak dobrze znosi nie zbijac. A ja do niej ze to jest niemozliwe bo moje dziecko oczu nie moze otworzyc przy takiej temp i do tego ma dreszcze i nie wyobrazam sobie jak mam mu nic nie podac. Pewnie zastanawiacie sie po co mi recepta na czopki ale u nas jest tak ze takie srodki kropelki do nosa czy antybiotyki wszystkk co jest na recepte jest refundowane. Dzieci do 12 roku zycia maja za darmo lekarstwa.

Zdążyłam odebrac ta suszarkę. Doslownie ostatnie metry dobieglam a facet z dostawy stal z palcem na dzwonku przy drzwiach. Ide na chwilke sie polozyc i zaraz z obiadem startuje.

My oficjalnie mamy 38 tydzien. Dziś 37 plus 1 :D mala moze sie rodzić juz jak ma ochote :)

Edit. Lux nie dziwie sie ze chcialabys sie wczesniej.rozpakowac. ja mam to samo. Juz tyle przygod mielismy ze ja mam połowę wlosow siwych na glowie a jeszcze 30 nie przekroczylam.

Myslicie ze taki sluz z krwia mam dziś gdzies zglaszac czy czekac na spokojnie na rozwoj wydarzen? Brzusio nie boli mocno. Lekkie skurcze tylko mam. Kest miekki. Mala sie rusza. Ktg wczoraj robione w południe i wszystko dobrze

Izulka kochana trzymaj sie tam. Dobrze ze synek jest pod kontrolą. Trzymam za Was kciuki. :)

Wiecie co ja po prostu nie wierze. Wczoraj przedwczoraj i wczoraj bylismy u lekarza. Niby infekcja wirusowa wszystko czyste. Co sie dzis okazuje? Ze moje dziecko ma obustronne zapalenie uszu i stad goraczka 40 stopni. Mamy oczywiscie antybiotyk. Mam tez recepte na czopki z paracetamolem zeby mu pomoc jak ibuprofen nie będzie dzialal. Lekarka do mnie jeszcze z tekstem ze temp 39 jak dobrze znosi nie zbijac. A ja do niej ze to jest niemozliwe bo moje dziecko oczu nie moze otworzyc przy takiej temp i do tego ma dreszcze i nie wyobrazam sobie jak mam mu nic nie podac. Pewnie zastanawiacie sie po co mi recepta na czopki ale u nas jest tak ze takie srodki kropelki do nosa czy antybiotyki wszystkk co jest ba recepte jest refundowane. Dzieci do 12 roku zycia maja za darmo lekarstwa.

Zdążyłam odebrac ta suszarkę. Doslownie ostatnie metry dobieglam a facet z dostawy stal z palcem na dzwonku przy drzwiach. Ide na chwilke sie polozyc i zaraz z obiadem startuje.

My oficjalnie mamy 38 tydzien. Dziś 37 plus 1:D mala moze sie rodzić juz jak ma ochote :)

zapalenie uszu? ło matulu...biedny dzieciak, niech leki szybko dzialaja szybko :) a i super, ze suszarka odebrana, widze, zes caly czas w biegu :)

Dzień dobry.
Brzuch pobolewa trochę jak na okres, już zapomniałam jakie to uczucie. Czyżby poród się zbliżał? :o
Przychodzi to u Ciebie falami czy po prostu złapie w podbrzuszu i tak trzyma? Bo ja sama nie wiem czy taki "przedokresowy" ból traktować jako skurcze czy nie, jeśli jest to stałe uczucie dyskomfortu...

Wiecie co ja po prostu nie wierze. Wczoraj przedwczoraj i wczoraj bylismy u lekarza. Niby infekcja wirusowa wszystko czyste. Co sie dzis okazuje? Ze moje dziecko ma obustronne zapalenie uszu i stad goraczka 40 stopni. Mamy oczywiscie antybiotyk. Mam tez recepte na czopki z paracetamolem zeby mu pomoc jak ibuprofen nie będzie dzialal. Lekarka do mnie jeszcze z tekstem ze temp 39 jak dobrze znosi nie zbijac. A ja do niej ze to jest niemozliwe bo moje dziecko oczu nie moze otworzyc przy takiej temp i do tego ma dreszcze i nie wyobrazam sobie jak mam mu nic nie podac. Pewnie zastanawiacie sie po co mi recepta na czopki ale u nas jest tak ze takie srodki kropelki do nosa czy antybiotyki wszystkk co jest ba recepte jest refundowane. Dzieci do 12 roku zycia maja za darmo lekarstwa.

My oficjalnie mamy 38 tydzien. Dziś 37 plus 1:D mala moze sie rodzić juz jak ma ochote :)

Dzieki kochana ide sobie zaraz zrobic )
;)
Dobrze, ze z synkiem sie wyjasnilo teraz pewnie szybko dojdzie do siebie jak ma odpowiednia diagnoze postawiona
Co do temp to ja bym tez zbijala ...

Iza trzymaj sie dzielnie jestes pod dobra opieka na pewno wszystko bedzie ok ! Musisz myslec pozytywnie

Moja mala dzis szalala ostatnie dni byla ospala a dzisiaj slonce u nas i gwiazdeczka sie wygina dzielnie ;) mimo zgagi swedzacych stop, ruszania sie jak slon w skladzie porcelany, wstawania w nocy na siku itd uwazam, ze ciaza to najpiekniejszy okres w moim zyciu ;) jakos sie tak uspokoilam ostatnio moze dlatego ze juz blizej konca jak dalej i teraz malutka dalaby rade przezyc
Musze ta torbe w koncu spakowac i sprawdzic co jeszcze potrzebuje

thgfflw1k3inkyc3.png

Wiecie co ja po prostu nie wierze. Przedwczoraj i wczoraj bylismy u lekarza. Niby infekcja wirusowa wszystko czyste. Co sie dzis okazuje? Ze moje dziecko ma obustronne zapalenie uszu i stad goraczka 40 stopni. Mamy oczywiscie antybiotyk. Mam tez recepte na czopki z paracetamolem zeby mu pomoc jak ibuprofen nie będzie dzialal. Lekarka do mnie jeszcze z tekstem ze temp 39 jak dobrze znosi nie zbijac. A ja do niej ze to jest niemozliwe bo moje dziecko oczu nie moze otworzyc przy takiej temp i do tego ma dreszcze i nie wyobrazam sobie jak mam mu nic nie podac. Pewnie zastanawiacie sie po co mi recepta na czopki ale u nas jest tak ze takie srodki kropelki do nosa czy antybiotyki wszystkk co jest na recepte jest refundowane. Dzieci do 12 roku zycia maja za darmo lekarstwa.

My oficjalnie mamy 38 tydzien. Dziś 37 plus 1 :D mala moze sie rodzić juz jak ma ochote :)

Edit. Lux nie dziwie sie ze chcialabys sie wczesniej.rozpakowac. ja mam to samo. Juz tyle przygod mielismy ze ja mam połowę wlosow siwych na glowie a jeszcze 30 nie przekroczylam.

Myslicie ze taki sluz z krwia mam dziś gdzies zglaszac czy czekac na spokojnie na rozwoj wydarzen? Brzusio nie boli mocno. Lekkie skurcze tylko mam. Kest miekki. Mala sie rusza. Ktg wczoraj robione w południe i wszystko dobrze

I jak można tak dziecko odsyłać notorycznie, twierdząc, że nic się nie dzieje?! Nie wyobrażam sobie nawet przez co musisz przechodzić, bo wierzę, że każda matka za swoim dzieckiem skoczyła by w ogień, a tu lekarze się zachowują jakby im coś wmawiano. Z drugiej strony, dobrze, że już wiecie co jest przyczyną gorączki u Małego - zawsze to choć trochę wewnętrznego spokoju.
Teraz znajdź chwilę tylko dla siebie i odpocznij. Należy Ci się po tych ostatnich przebojach.

mam byc szczera? zabijcie mnie, ale mam ochote rozpakowac sie po skonczonym 37 tygodniu....naprawde, ta zgaga mnie wykonczy, spac nie moge, chodze jak slimak, jesc nie moge, bo prawie nic mi nie smakuje....ja wiem, wiele z Was planuje urodzic jak bedzie ten 37-38 i ja Was rozumiem...
No to masz.z górki. Umawiaj się na kiedy ci pasuje.

Aneta zdrowia dla synka. Grunt że wiesz co się dzieje.
Co do śluzu ja bym czekała na rozwój sytuacji. Masz już donoszoną ciążę.

Co do rozpakowania mnie nie spieszno. Nie czuję się mega źle. Ale ale.. nie mam też terminu na święta ;)

Od czwartku 17.11 w LIDLU ZABAWKI DREWNIANE

reklama
Anetka Ty to się masz z tymi lekarzami (tule) Jestes meeega silna babeczka. Ciesze się ze chociaż zdiagnozowalioncu" synka i już będzie tylko lepiej

Izulka dobrze ze jesteś pod kontrola, wszystko będzie dobrze - musiiii!

Do góry