reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja zaczelam od dzis brac doustnie 3x1
A za tydzien zaczne dowcipnie dodatkowo brac jedna kapsulke dziennie plus napar w lisci malin raz dziennie
Czytalyscie ze napar z lisci malin super wplywa po porodzie na obkurczenie macicy ?

thgfflw1k3inkyc3.png
A który to u Ciebie tydzień ? U mnie zaczęty 35, więc nie wiem czy jeszcze nie poczekać. A o lisciach właśnie ostatnio czytałam i jej działaniu obkurczajacym :)
To muszą być jakieś specjalne herbaty ? Bo w aptece po prostu są liście malin i chyba po prostu zaparza się je ?

Lux wydaje mi się, że ten wiesiołek ma za zadanie zmiękczyć szyjkę, żeby szybciej poród postępował ? Chyba skurczów nie wywołuje ?

reklama
Josh maly jest padniety. 3 dzien prawie nic nie je :( pilnuje tylko zeby duzo pil. W nocy tez go budzilam na piciu.

Ksad nie mam sily juz ledwo nogami poruszam.

Powiedzcie mi czy jak sie rano obudzilam z dużą iloscia śluzu podbarwionego krwia to to jest czop sluzowy? Nie bylo to geste bardzo czy zbite. Hmmm sama nie wiem. Obserwuje na razie

Tak, moze byc czop.

Witam sie. Obchod byl dzis pozno. Tetno malucha dalej spada ponizej 100. Mialam mega dlugi zapis.. mam tez skurcze ale daja mi magnez w kroplowce i po tym mi popuszcza ale potem znow skurcze wracaja. Nie potrzebna mi ta kroplowka, naprawde chce juz urodzic. Mam dosc tych stresow :(

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Termin mam na 24 grudnia niestety nie chce się pokazać więc nie wiem czy chłopak czy dziewczyna. Mam w domu już syna który ma juz 7 lat.
Nadal nie chce sie pokazac?! O matko, to jakie kolory goruja w wyprawce? [emoji23]
Cały czas Was czytałam, tyle ze nie pisałam.
Iza to ładna waga, pewnie zakończą ciąże, ale to nic, bedzie dobrze.
Anetka ponoć czop z krwią zwiastuje szybki poród. Może lepiej zadzwoń do koleżanki. A synkowi podaj rownież paracetamol. Dobrze, ze zbliża się weekend.
Ksad super, ze masz szanse na SN. Zawsze jest strach. No cóż poród to wyzwanie.
Lux ty to masz z ta szwagierka. Trzymaj ja na dystans.
Dziewczyny w samochodach pora oddać stery. Klarolina tez się boje porodu i jak bedzie z bólem, niby jestem zahartowana i wiem ze bedzie znieczulenie, ale strach jest.
Ja bym wolała bez znieczulenia bo poród z przegroda lubi płatać figle, ale nie mam wyboru. Po cc jest obowiązkowo.
Dziś mam usg, ważymy mała. Ja czuje, ze to już na dniach. Byle przed niedziela nie wyszła. Mdłości mam, parcia na stolec, pełno skurczy i tak kilka dni. W niedziele kończę 37. Więcej nospy nie biorę bo i po co.
Daj koniecznie znac po wizycie, bardzo dobrze sie trzymasz!
no to czekamy na Niunie :D ja pewnie na samym koncu urodze i bede ostatnia grudniowka ;)
Mamy podobne terminy my i jeszcze kilka dziewczyn tez jest z konca grudnia, ale mam wrazenie, ze bardziej te z poczatku grudnia sie udzielaja :
Jeśli będziesz miała skierowanie to twoja ginekolog powinna je podpiąć pod swoje skierowanie na cc i wystarczy,ze zadzwonisz do szpitala i się umówisz na cc :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Mialam dac znac o butach, mi sie w nich bardzo dobrze chodzi :) a co Ci w nich nie odpowiadalo? :)

A który to u Ciebie tydzień ? U mnie zaczęty 35, więc nie wiem czy jeszcze nie poczekać. A o lisciach właśnie ostatnio czytałam i jej działaniu obkurczajacym :)
To muszą być jakieś specjalne herbaty ? Bo w aptece po prostu są liście malin i chyba po prostu zaparza się je ?

Lux wydaje mi się, że ten wiesiołek ma za zadanie zmiękczyć szyjkę, żeby szybciej poród postępował ? Chyba skurczów nie wywołuje ?
ja jeszcze bylam na staraczkach to cos kojarze, ze dziewczyny go braly do samej owulacji potem nie, bo niby skurcze wywoluje....

Nadal nie chce sie pokazac?! O matko, to jakie kolory goruja w wyprawce? [emoji23]

Daj koniecznie znac po wizycie, bardzo dobrze sie trzymasz!

Mamy podobne terminy my i jeszcze kilka dziewczyn tez jest z konca grudnia, ale mam wrazenie, ze bardziej te z poczatku grudnia sie udzielaja :

Mialam dac znac o butach, mi sie w nich bardzo dobrze chodzi :) a co Ci w nich nie odpowiadalo? :)
wiem wiem pamietam, ze Ty tez z koncoweczki, no sama jestem ciekawa jak pojdzie to rozpakowywanie :)

Tak, moze byc czop.

Witam sie. Obchod byl dzis pozno. Tetno malucha dalej spada ponizej 100. Mialam mega dlugi zapis.. mam tez skurcze ale daja mi magnez w kroplowce i po tym mi popuszcza ale potem znow skurcze wracaja. Nie potrzebna mi ta kroplowka, naprawde chce juz urodzic. Mam dosc tych stresow :(

a jak dlugo chca Cie trzymac w szpitalu?

wlasnie sama sie zastanawiam czy jak zaczyna mocno bolec brzuch jak na @ to czy idzie powoli porod...u mnie teraz tych boli brak, ale boje sie, ze jak sie cos zacznie to nie bede wiedziala, ze to TO
Mnie w poniedzialek po badaniu u gin caly dzien bolal brzuch na @ i mialam tylko ze 3-4 skurcze wtedy i rozwarcie sie zrobilo na poltora cm.

reklama

36 jak na suwaczku ;)
Czytalam ze podawany dopochwowo wplywa na szyjke a doustnie dziala glownie na dziecko wiec stwierdzilam, ze nie zaszkodzi ;)

thgfflw1k3inkyc3.png

Do góry