reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

ja mam odwrotnie. jest mi cieplo w nocy i prawie nie uzywam koldry. tylko tylek nakrywam wlasnie z powodu infekcji pecherza.
Dobrze by bylo zeby u ciebie chodzilo tylko o zle pobranie moczu.

eh znow dzis prawie mialam stluczke. prosze zebym ja cos nie zmalowala. nie powinnam jezdzic wiem!

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Mnie ostatnia stłuczka skutecznie wyleczyła z samochodu do końca ciąży! Mam uraz psychiczny i tyle. I guza na głowie. Nawet nie zdawałam sobie sprawy, ze w coś uderzyłam :/

Dzisiaj na obiado- kolacje jadlam kebaba więc następnym razem jak bede narzekala że dużo przytylam to macie na mnie krzyczec :) głupia ja, jednego dnia pilnuje co jem a drugiego dowale kalorii na caly tydzien.

O czyli mamy podobna dietę. Też stosuje co-dwu-dniowa ;)

Dziewczyny ogladalam dzisiaj jakies zdjecia z porodow kur..... właśnie zdałam sobie sprawę ze to nie boli tylko pewnie napier...
Boję sie ze nie dam rady, u mnie w szpitalu nie ma znieczulenia i co ja wtedy zrobie

Dlatego ja nie oglądam filmów z porodu. Obejrzałam ze dwa, lightowe, poryczalam się jak bóbr jak maluch wyszedł i starczy. Wmawiam sobie, ze nie ja pierwsza i że cokolwiek by się nie działo to to wszystko dla dziecka. Mam nadzieję że to nastawienie mnie zbawi :)

Wracam do domu. Mam sie oszczędzać. Skurcze były ale jest ok. Mam się umówić do fizjoterapelty ciazowego. Pan doktor powiedział że spotykamy się w przyszły wtorek o 18, przyjmują mnie do szpitala i dają sterydy. Mogę rodzic naturalnie :) drugie dziecko wyjdzie na świat nogami

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Rewelacja!!

Dzień dobry wszystkim Mamom.

Joshi: mój mąż Cię pokochał. Wczoraj zrobiłam Twoje tiramisu dla ciężarnych. Zniknęło niemal całe! Pyyyycha. Zagości u nas na dłużej bo robota żadna a talerzyk po deserze wylizany :p

.

reklama
Ksad ciesze sie razem z Toba. Powodzenia:)
Grama ostroznie za kierownicą co bys sobie albo komus kłopotów nie narobila.

Jestem załamana dziewczyny. Wiem moze naduzywam tego slowa ostatnio ale juz nie moge. Spalam 1.5 h tej nocy. Tak mnie wszystko swedzi ze nie da sie tego wytrzymac. A ten moj ch...y lekarz mowi ze to normalne. Jezu boje sie na prawde że mam cholestaze. Do tego nie mam jak tan dzis isc. Młody ma goraczke 39 stopni. Leci mi przez rece a kaszle tak ze nie da sie wytrzymac. Maz w pracy a lekarz ma tylko do 12 dzis. Nie wiem juz sama co mam robic. Od 8 30 ma otwarte to bede dzwonic tam. Jak na zlosc mala jeszcze jest mało aktywna . no ja piernicze i jak ja mam nie panikowac? Da sie w takiej sytuacji?

A swedza Cię dłonie i stopy od spodu? Bo to charakterystyczne dla cholestazy. Masz możliwość zrobienia badań z krwi? Chwila moment i bedziesz miała wyniki i się uspokoisz. A malutka cichsza bo i jej się stres udziela. Będzie ok, nie martw się na zapas.
Kciuki żeby synal migiem wyzdrowial!

Jestem załamana dziewczyny. Wiem moze naduzywam tego slowa ostatnio ale juz nie moge. Spalam 1.5 h tej nocy. Tak mnie wszystko swedzi ze nie da sie tego wytrzymac. A ten moj ch...y lekarz mowi ze to normalne. Jezu boje sie na prawde że mam cholestaze. Do tego nie mam jak tan dzis isc. Młody ma goraczke 39 stopni. Leci mi przez rece a kaszle tak ze nie da sie wytrzymac. Maz w pracy a lekarz ma tylko do 12 dzis. Nie wiem juz sama co mam robic. Od 8 30 ma otwarte to bede dzwonic tam. Jak na zlosc mala jeszcze jest mało aktywna . no ja piernicze i jak ja mam nie panikowac? Da sie w takiej sytuacji?

Skurcze, ale masz sytuację!!! Ja bym nawet karetkę wzywała w takiej sytuacji. Tylko by młody dał radę. Moim zdaniem jedzcie do szpitala. Jeżeli przelewa Ci się dzieciak przez ręce to go ratuj!!!

Wracam do domu. Mam sie oszczędzać. Skurcze były ale jest ok. Mam się umówić do fizjoterapelty ciazowego. Pan doktor powiedział że spotykamy się w przyszły wtorek o 18, przyjmują mnie do szpitala i dają sterydy. Mogę rodzic naturalnie :) drugie dziecko wyjdzie na świat nogami

Wspaniałe!!!!! Matkooooo wszystkich super matek jak Ty mi naturalnie urodzisz to będę Cię wielbić!!!
A narzekania są jak najbardziej wskazane, bo prawdziwe!!!!!! :)
Ja też już mam dosyć i chce urodzić, w sobotę 36 tyg hbd i młody może wyskoczyć, no ale moja szyjka i macica odmawia współpracy :(
Nie wiem co jeszcze musiałabym zrobić, chyba skoczyć że spadochronu by wywołać poród...
Ok ja wstaje, męża z wyrka zrzucam, robota nie może czekać.

Może pojedz na IP jak mąż wróci?

Wiecie co? Bliźniaki to hasło na IP takie że szybciej reagują a lekarz przychodzi nawet do KTG. Na sali była ze mną jeszcze kobieta a on do mnie i pyta się dokładnie co i jak. A położne skakały przy tym KTG. Wystarczyło, że jeden się ruszył a zanikaly wszystkie odczyty i 5 minut szukania miejsca gdzie jest/są serce.
Dziś już jest lepiej. Mam więcej siły itp. Będzie dobrze :)

Uwaga !!!

Przypomniała sobie "jak wytłumaczyć mężczyźnie uczucie bycia w ciąży" - tak żeby do nich dotarło.
W sumie ciąża to nie choroba, ale przytoczcie ten tekst dla partnera, może się skusi i spróbuje się poczuć jak ciężarna kobieta.

1. Obwiąż wokół tułowia materac. Dolewaj codziennie do niego wody. Nie, nie możesz zdejmować materaca przez 9 miesięcy.

2. Włóż do kieszeni zdechłą mysz. Za każdym razem, gdy chcesz coś zjeść przypomnij sobie o niej, a nawet ją wyciągnij.
Nie, myszy nie wolno Ci wyciągać przez co najmniej 3 miesiące.

3. Gdy rano wstajesz usiądź na krzesło obrotowe i kręć się na nim dopuki nie zwymiotujesz.

4. Wyspałeś się! Wspaniałe! Weź 3 tabletki nasenne.... Po godzinie dalej jesteś wypoczęty? Weź 3 kolejne tabletki nasenne.

5. Codzienne wypijaj 4 litry wody. W nocy 2 litry. Chcę Ci się Siku? Och... To straszne że musisz wstawać w nocy. Pamiętaj tylko by nie Budzisz swojej drugiej połówki!!!

6. Co godzinę w nocy zmieniaj pozycję spania, nie zapnij ustawić alarmu przypominającego! Nie, nie możesz zdejmować materaca.

7. Dolej wody do materaca.

8. Przywiąż do nadgarstków ciężarki. Nie, nie możesz ich zdejmować.

9. Noś obówie o 2 numery za małe.

10. Boli Cię głowa? Usiądź na krzesło obrotowe i kręć się jeszcze przez 5 minut.

11. Pamiętaj by być zawsze seksownym przed pójściem do łóżka, twojej drugiej połowie też się coś należy!!!

12. Dolej wody do materaca.

13. Ugotuj obiad, posprzątaj i umaluj się. Przecież musisz zawsze dobrze wyglądać! Zjedz tylko trochę obiadu i nie zapomnij o myszy, która rozkłada się w Twojej kieszeni.
Nie, nie możesz zdjąć materaca.

14. Nie narzekają na zmęczenie, bóle pleców, czy nudności - przecież ciąża to nie choroba!

15. Dolej wody do materaca....

Więc w taki sposób możesz z przymrużeniem oka wytłumaczyć swojej drugiej połówce uczucie bycia w ciąży ;)

Joshi: mój mąż Cię pokochał. Wczoraj zrobiłam Twoje tiramisu dla ciężarnych. Zniknęło niemal całe! Pyyyycha. Zagości u nas na dłużej bo robota żadna a talerzyk po deserze wylizany[emoji14]
.
Zajebi... e jest prawda ! Ciesze sie ze smakowalo.
U mnie tez gosci często. A teraz w ciazy dwa razy czesciej [emoji23][emoji23][emoji23] a tym bardziej szybko sie robi.

Anetka a moze cholera to pokrzywka ciazowa? Masz jakas wysypke? Jezeli tak to bym sie nad nia zastanowila I wtedy w ruch fenistil.

Link do: PUPPP - Swędząca Pokrzywka Ciężarnych

A jezeli nie ma wysypki a cialo swedzi to kurcze bym wyniki zrobila na cholestaze.
A zadna kolezanka czy sasiadka nie moze ci do malego przyjsc na czas jak bys poleciala do lekarza?
Kurcze jak bysmy tylko blizej siebie mieszkaly no ooo!!!

Super wiesci. Tak wiec mocne kciuki za porod Sn ! Brawo ty !

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Skurcze, ale masz sytuację!!! Ja bym nawet karetkę wzywała w takiej sytuacji. Tylko by młody dał radę. Moim zdaniem jedzcie do szpitala. Jeżeli przelewa Ci się dzieciak przez ręce to go ratuj!!!
Maly dostal syrop i chłodną kapiel. Wstal normalnie. Nie chce jesc ale ladnie duzo pije. Temp spadla do 37.5. Dzwonilam do meza ginekologa i ergoterapii. Maz postara sie skonczyc o 10 i jedziemy do gina na ktg. Zobaczymy co on mi dalej powie. Jak mlody bedzie mial dalej wysoka goraczke to pojedziemy do kliniki dzis wieczorem jeśli bedzie tak samo to spróbuje jutro rano isc do naszej pediatry. Zaraz kurna zwariuje.

Na prawde wygląda mi to na cholestaze bo w dzien swedzi juz tylko troche a w nocy idzie zwariowac.

Joshi kochana jesteś:*

Nie niestety nie mam nikogo. Dzwonilam do meza sprobuje wrocic do 10.30 i jedziemy razem. Mam nadzieję ze mu sie uda. Nie mam wlasnie zadnej wysypki. W dzien swedzi tylko delikatnie a w nocy horror. Lezalam i płakałam. Nie da sie tego wytrzymac. Mala rusza sie tylko od czasu do czasu. Masakra. Czekam od męża na tel.

reklama
Aneta jak czytałam to to są właśnie objawy cholestazy. Musisz zrobić próby wątrobowe... jedz i zrób jak najszybciej możesz, mam nadzieje, ze to jednak nie to! :*

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry