u nas to tradycja i musi byc pepkowe oczywiscie be wielkiego chlaniaMy dopiero chrzciny bedziemy robic. Tak to nie robimy takich imprez typu baby shower czy pepkowe [emoji4]
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
xXxIzuLQaxXx
Mamusia :)
Jak "dojrzewalam" to mialam takie spadki cukru. Pozniej sie to unormowaloZnam to uczucie tyle tylko ze nie z powodu ciśnienia a jak cukier mi spadnie. Rzadko tak mam ale jak juz cos to sie strasznie boje. Jestem w momencie mokra cała i tak sie trzese ze ciezko mi wstac i ogólnie mam wrazenie ze zejde za chwile. A z tym moin cianieniem to jakas porażka. Siedzialam pol godz na lawce i slodka kawe pilam. Dopiero po tym moglam wstac i dalej gdzies pojsc.
xXxIzuLQaxXx
Mamusia :)
To u nas wlasnie nie. Bierze sie jakies placki do pracy i czestuje z okazji urodzenia dziecka, a tak to nieu nas to tradycja i musi byc pepkowe oczywiscie be wielkiego chlania
Jadwiga orłowska
Fanka BB :)
wiem bo pierwsza się urodziła trzy tyg przed czasem a leżałam plackiem na fenoterolu. Z ta ciąża jest lepiej to może bym do grudnia wylezala, ale po prostu nie mam już sił. Poczekam do końca 36 i wstaje i niech się dzieje co chce.No I ja mam
dwoch synow z pazdziernika♥♥♥
Zycie zaplanowalo♥♥♥
Po moich przejsciach nie ma reguly .czy sie donosi czy nie
lezenie tez nie jest gwarancja niestety u mnie nikt nie przewidzil ze lozysko sie odklei a wrecz 2,5tyg temu bylo 1stopnia dojrzalisc. Wody plodowe w normie a w 2tyg zrobilo sie wielowodzie. We worek miałam miec kolejna wizyte (2,5tyg odstępu) juz nie dotrwalam . No a doktorek cholestaze podejrzewal gdzie wyszla mi idealnie.
szyjkę mam wyżej, a główka nie naciska na nią centralnie. Aż dziwne ze się to trzyma.Czujesz glowke dziecka jak wkladasz luteine ?? Masakra.. ja bym zawalu dostala jakbym glowke wyczula.. ja mam szyjke wysoko bo jej nie siegam.. chyba [emoji23] bo ja tak nie lubie wkladac tej luteiny ze szok..
wiem ze nisko bo jest poniżej tych wystających kości miednicy, a na usg nie można było już półkol mozgowych obejrzeć. Jak włożę palec to od strony brzucha jest taka twarda, zaokrąglona a wcześniej nie było tego. Podobnie czułam główkę starszej tyle ze pod zebrami.Jak Wy to wyczuwacie? Ja nie potrafię wyczuć czy jest wysoko czy nisko i w ogóle..
Ja tu mieszkam od dwóch lat i w tej kamienicy jest 16 mieszkań i tylko Polacy. Rano tłok na schodach jak dzieciaki idą do szkoły. W sumie to rozmawiam z trzema sąsiadkami tak bardziej, a z jedna to ciagle kursujemy do siebie. Czasem ja idę do jej dzieci jak musi wyjsć, a czasem moi idą do niej. Tu każden każdemu pomoże. Wystarczy przez okno zawołać. A o piwnicy wole przemilczeć.
Mi ostatnio szwagierka doniosła, ze się rozwodzi, ze ma dość. Żal mi jej, dawałam jej rady, żeby im to jakoś naprawić, ale uparta. To facet ma za nią latać, i ona nic nie będzie zmieniać. Tylko mój brat to nie ten typ. No zobaczymy co bedzie
Nonkatoja
Ja mam kuzynke z terminem na grudzień, ale ona już doświadczona mama i mam wiele poglądów innych niż ona. Ona woli cc, ja SN. Dla niej położna to pieniądze w błoto dla mnie nie. Generalnie lubi się wtrącac z dobrymi radami. Ale dziecko moim zdaniem bardzo dobrze wychowujemnie juz nawet bratowa sluchac nie moze a sama rodzila w kwietniu....a tak serio to wiele mi pomogla jesli chodzi o ciaze, doradzila, kupila, polecila i oszalala na pukncie malego, mowi, ze doczekac sie grudnia nie moze
Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
majka23x
No wlasnie nie, czynnosci skurczowej brak, na ktg ok 10% ciagle, wszyscy mowia, ze jest ksiazkowo. No ale gdyby jednak cos (np. u Kingi tez nic sie dzialo, a urodzila) to beda psy na mnie wieszac. Gdybym miala dziecko w domu, chyba tez nie dalabym sie polozyc. W dodatku mala fikla koziolka i ponoc juz nie jest glowka w dol, ale teraz nie wiem czy drugiego nie fikla, bo czuje ostro po zebrach. Bardzo dzis aktywna, szpital jej sie nie podobaOjeju współczuję. Psychika może wysiąść gdy się tak słucha płaczu dzieciaczków.
A co miałoby się stać, masz skurcze jakieś?
Ja w poprzednich ciałach leżałam jak się okazało niepotrzebnie. Tym razem się nie dam dzieci dwójka w domu.
LisiaMama
To my chocby nie wiem jakbysmy sie mocno poklocili to po 2-3 godzinach sie godzimy. Wiesz, ktos mi kiedys powiedzial ze nie wolno zasypiac z kłótnią na ustach..
U nas to samo [emoji846] przez te 10 lat nigdy nie mieliśmy cichych dni [emoji846]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
majka23x
Jadwiga, Ty sie minelas z powolaniem, powinnas zostac ginekologiem, takie badania przeprowadzasz, ja nie potrafie tam nic wyczuc[emoji14]wiem bo pierwsza się urodziła trzy tyg przed czasem a leżałam plackiem na fenoterolu. Z ta ciąża jest lepiej to może bym do grudnia wylezala, ale po prostu nie mam już sił. Poczekam do końca 36 i wstaje i niech się dzieje co chce.
szyjkę mam wyżej, a główka nie naciska na nią centralnie. Aż dziwne ze się to trzyma.
wiem ze nisko bo jest poniżej tych wystających kości miednicy, a na usg nie można było już półkol mozgowych obejrzeć. Jak włożę palec to od strony brzucha jest taka twarda, zaokrąglona a wcześniej nie było tego. Podobnie czułam główkę starszej tyle ze pod zebrami.
Ja tu mieszkam od dwóch lat i w tej kamienicy jest 16 mieszkań i tylko Polacy. Rano tłok na schodach jak dzieciaki idą do szkoły. W sumie to rozmawiam z trzema sąsiadkami tak bardziej, a z jedna to ciagle kursujemy do siebie. Czasem ja idę do jej dzieci jak musi wyjsć, a czasem moi idą do niej. Tu każden każdemu pomoże. Wystarczy przez okno zawołać. A o piwnicy wole przemilczeć.
Mi ostatnio szwagierka doniosła, ze się rozwodzi, ze ma dość. Żal mi jej, dawałam jej rady, żeby im to jakoś naprawić, ale uparta. To facet ma za nią latać, i ona nic nie będzie zmieniać. Tylko mój brat to nie ten typ. No zobaczymy co bedzie
Nonkatoja
U mnie tak samo. Choć my uparci oboje Pokrzyczymy na siebie i za chwilę zgoda. Wszyscy znajomi się z nas smiejaJa nie wiem jak można się obrażać na dłużej niż 5 minut
A nawet na cały dzień, a w życiu!
Nigdy tak jeszcze z mężem nie miałam, z koleżankami mi się zdarzało, ale z moim M?
Zawsze po chwili już mnie rozbawia, rozśmiesza, ja pomilcze lub wygarne co mam do wygarnięcia i już jest ok.
On tak na mnie działa.
Fakt ponarzekam czasem na niego ale się nie zreny.
Może dlatego że dopiero 3 lat po ślubie?
A 6 od znajomości i tak za kilka lat nam te klutnie przyjdą?
A może dlatego że on potulny jak baranek i dużo mi ulega? Nie wiem
Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Jadwiga orłowska
ja jestem wielka przeciwniczka alkoholu i nie było pepkowych, ani na chrzcinach czy komuni. Mowię mojemu ze nie po to kobieta tyle musi znosić, żeby pijaczki miały kolejny pretekst do chlania. Nawet na naszym weselu mezus nie pił. Wiem, ze teraz bedzie gorzej bo w pracy ma wielu znajomych i są tacy co lubią. Ale w mieszkaniu nie pozwolę. Gdzie ich zmieszczę? Jak wróci podchmielony to jeszcze jakoś to zniosę.To u nas wlasnie nie. Bierze sie jakies placki do pracy i czestuje z okazji urodzenia dziecka, a tak to nie
W ta sobotę mamy iść do jego kolegi wyganiać diabła. To już mu mowię, żeby nie liczył na kierowcę. Wysiedzieć może wysiedze chwile, ale na autostradę się nie pcham.