reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Dziewczyny, jestem w szpitalu, ale najchetniej bym sie wypisala. Szyjka dluga, zamknieta 39 mm, czy to mozliwe zeby urosla o 1 cm? Nie wiem czy jest sens podania sterydu, duzo dziewczyn tu lezy tez z szyjkami ponad 3 cm, skierowane od mojego lekarza, ktory w dodatku ma dzisiaj focha i obrazony jest na wszystko i wszystkich. Co robic? Czuje, ze moj jak tu przyjdzie to rozniesie ten szpital, ale nie chce tez robic rozruby bo to jedyny szpital w moim miescie. Pomocy..
A niech roznosi :)
Będą się z tobą szczypac i dobrze! !

Trzymaj się!

reklama
Urodziłam zdrowego synka!

Tak mi się bynajmniej śniło.
Moja mama glaskala mój brzuch i po prawej stronie od pępka malutki wypchnal rączkę i przebił cała rękę przez mój brzuch, moja mama pociągnęła go i w taki sposób się urodził. Przytuliłam go, a mama założyła zacisk na pępowinę, nie kazałam jej tego robić bo przez godzinę z pępowiny do noworodka dopływa żelazo.
Później odcięła pępowinę, ja dalej stalam. Mama zaszyla czerwoną nitką dziurę.
A ja latałam po domu pokazując swojego ślicznego synka, który nie płakał a uśmiechał się do mnie.... taki łysy blondyn imieniem Mikołaj.
Później zadzwoniła do mnie koleżanka, że jedzie do szpitala rodzić, więc i ja zadzwoniłam do szpitala, tam kazali mi przyjechać by zbadać maluszka i wydać mu książeczkę zdrowia i podać szczepionkę.
Opatulilam małego w tetry i pojechałam.
Na miejscu okazało się że to szpital połączony z lotniskiem.
I zanim weszłam do szpitala musiałam za strefą bezcłową rozebrać się do naga by nie przynieść bakterii domowych.
Rozebrałam się i byłam w samych czarnych szpilkach. Później okazało się że jakiś syryjczyk okradł moja torbę zostawiając sam suchy chleb...
Nie mogłam delikwenta znaleźć, bo niby handlował moimi rzeczami w sklepie AGD...
Poszłam do oddziału szpitalnego i tam podalam pielęgniarka moje dziecko, które sama niby włożyłam w wielką chrupiacą bagietke, bo świeży chleb trzyma ciepło i dziecko wtedy nie marznie......

Nie no hardcore.
Dziecko w bułce....
Jezuuuuu az mna potrzaslo jak przeczytalam pierwsze zdanie!! Zabije [emoji23][emoji23][emoji23] taz myslalam zes sie w realu rozpakowala [emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam i cienkie i grube i przejściowe czapeczki. Chyba z 10 w różnych rozmiarach, wiązane, zakładane itd. [emoji6]. Część kupiłam, a część dostałam. Wyjdzie mi w praniu jakie będą się sprawdzały.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez mam I grube I cienkie. Full .
Zreszta full to ja mam juz wszystkiego do 74 .masakra nie mam gdzie upychac

Ufff....ja w domu!
A zatem u mnie wszystko po staremu czyli szyjka krótsza i rozwarcie - tylko nie wiem dokładnie, gin zachowuje szczegóły dla siebie - ale bez postepow w złą stronę więc aby tak zostało do końca, byleby nie gorzej.
I nadal się oszczędzać bla bla no i dał mi receptę na spasmoline - coś jak nospa... i wymaz wziął.
Ogólnie ma mi kto coś przywiezc do szpitala ale wolę cokolwiek mieć - i chyba przez to dokupie jakiś małych ubranek... jakoś stresuje taka sytuacja.
U mnie 34tc. Termin na 10.12.

Co u ciebie! ?!?
:)

Trzymam kciuki
Ja pitole Ty z rozwarciem i nie dal Cie do szpitala, a ja bez sensu leze z szyjka 3,9 cm paranoja :)

No I ja mam
dwoch synow z pazdziernika[emoji813][emoji813][emoji813]
Zycie zaplanowalo[emoji813][emoji813][emoji813]

Po moich przejsciach nie ma reguly .czy sie donosi czy nie
lezenie tez nie jest gwarancja niestety u mnie nikt nie przewidzil ze lozysko sie odklei a wrecz 2,5tyg temu bylo 1stopnia dojrzalisc. Wody plodowe w normie a w 2tyg zrobilo sie wielowodzie. We worek miałam miec kolejna wizyte (2,5tyg odstępu) juz nie dotrwalam . No a doktorek cholestaze podejrzewal gdzie wyszla mi idealnie.
To prawda nie mozna przewidziec co sie stanie. Kazdy ma swoj Los przypisany.
Zycie pisze wlasny sceneriusz .
Wierze ze u ciebie to tylko juz wszystko z górki bedzie.

Ja pitole Ty z rozwarciem i nie dal Cie do szpitala, a ja bez sensu leze z szyjka 3,9 cm paranoja :)
Każdy ma swoje racje....
Ja akurat wolałabym dmuchać na zimne i nawet przesiedziec te kilka dni ale wiedząc że te płuca po sterydach już lepiej wyksztalcone... a tak. W każdej chwili może się coś dziać i nigdy nie wiadomo....

Może twój gin ma mało pacjentek w szpitalu i musi sobie statystyki poprawic :D
Żarcik!
Nie martw się na zapas - wrócisz tam niebawem z drugą torba z pieluchami :)

reklama
Do góry