LisiaMama
Fanka BB :)
No właśnie, Twoje przyjaciólki po 30-tce, nawet jeśli grubo, to mają dzieciaki. I w tym kontekście pisałam o wieku, bo sama mam skończone 33 lata (więc kalendarzowo to uważam że to super wiek i dobrze się z nim czuję) i czekam na pierwszego maluszka. A wokół mnie same dziewczyny w przedziale ok +/- 35, bez dzieci, bez facetów (już bez w sensie po rozwodach albo jeszcze bez) albo tkwiące w popyrtanych związkach. Stąd pewnie ten smutek w oczach jak widzą ciążowy brzuszek. Rozumiem to roszkę, bo sami staralismy się o malucha przez 4 lata i wiem co to znaczy...
Nawiasem mówiąc ostatnio siedliśmy z moim M i stwierdziliśmy, że wokół nas jest tyle skomplikowanych związków, porozbijanych rodzin, rozwiedzionych znajomych w wieku 30 lat, że u nas to tak straszliwie normlanie Nie kłócimy się, nikt nikogo nie zdradza, nie pije, nie bije, nie awanturuje, żyjemy sobie spokojnie w naszym kamienicznym M. I wiecie co? Baaaaardzo mnie takie normalne, zwykłe, nudne zycie cieszy
Aż mnie synak skopał
To fakt, ze osoby mające juz dzieci inaczej podchodzą do takich spraw [emoji846]
Z tymi rozwodami to tez prawda... bardzo duzo sie tego wokół obserwuje i jest to strasznie przykre, ze w tych czasach nie walczy sie o związek tylko sie odchodzi i zostawia problemy za sobą... to tak jak z rzeczami. Kupuje sie nowe tylko dlatego, ze pojawia sie nowsza wersja, a nie dlatego, ze stara sie popsuła. Nie wspominając juz o naprawianiu czegokolwiek...
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom