reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja też jestem przerażona rozwodami.
Część ludzi rozwodzi się z faktycznych powodów typu przemoc, molestowanie, narkotyki czy nagminne zdrady.
Ale mam koleżankę która rozwiodła się bo mąż miał na 2 tyg wyjechać w delegację do Pragi by zdobyć kontrahentów (czy jakoś tak). To rzuciła mu wnioskiem rozwodowym, bo ona jest pewna że jedzie sobie kochankę znaleźć. Jeszcze nic nie zrobił a już go oskarżyła....
A to mój dobry kumpel, zakochany po uszy w swojej już bylej żonie... Dodam że byli 1,5 roku po ślubie.....
Krzychu załamał się, zamknął w sobie.
Proponował jej terapię małżeńską ale ona była nieugięta. Nie wiem, ale czuję że ona kogoś miała...
Nie mam już z nim kontaktu, nie wiem co się z nim dzieje, ale mam nadzieję że z tego wyszedł.

A wydawali się tacy szczęśliwi....
u mnie sie kuzynka rozwiodla jakis rok po slubie, nie wiem co sie stalo, ale szkoda, bo ona mloda z 22 lata ma obecnie, plus taki, ze dzieci nie mieli

reklama
Dziewczyny pytanie z innej czapki... właśnie o czapkę :) Macie dla maluszków taką grubaśną czapę na spacery czy cieńszą? No bo jak w tych kombinezonach jest gruby kaptur to jeszcze jak się dołozy taką grubachną czapę to się upoci bidok... Chyba ważne żeby uszy zakryte miała i była wiązana pod buzią, nie? Ech ileż to się człowiek musi dowiedzieć...
Ja mam i cienkie i grube i przejściowe czapeczki. Chyba z 10 w różnych rozmiarach, wiązane, zakładane itd. [emoji6]. Część kupiłam, a część dostałam. Wyjdzie mi w praniu jakie będą się sprawdzały.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam i cienkie i grube i przejściowe czapeczki. Chyba z 10 w różnych rozmiarach, wiązane, zakładane itd. [emoji6]. Część kupiłam, a część dostałam. Wyjdzie mi w praniu jakie będą się sprawdzały.

Jak ja żałuję, że nie doświadczyłam "dziedziczenia" rzeczy po innych dzieciach. Jak człowiek staje przed sklepową półką i muis kupić WSZYSTKO, to zaczyna się nad tym WSZYSTKIM zastanawiać. No 10 czapeczek to nie ma szans żabym kupiła :p No chyba że dziecko samą czapką się zadowoli, bo na spiochy, kaftanik i skarpetki już nie starczy :p

u mnie sie kuzynka rozwiodla jakis rok po slubie, nie wiem co sie stalo, ale szkoda, bo ona mloda z 22 lata ma obecnie, plus taki, ze dzieci nie mieli
U mnie w rodzinie był przypadek, że wzięli ślub jakoś tak w wieku 19lat, bo dziecko w drodze i niestety ona poroniła. On spakował sie i wyjechał za granicę. Tylko matce i siostrze powiedział gdzie. Do żony nawet słowem się nie odezwał. Nie wiem jak to się skończyło, bo to baaaaaaardzo daleka rodzina i nie mam za bardzo z nimi kontaktu. Generalnie słaba sytuacja...

Jak ja żałuję, że nie doświadczyłam "dziedziczenia" rzeczy po innych dzieciach. Jak człowiek staje przed sklepową półką i muis kupić WSZYSTKO, to zaczyna się nad tym WSZYSTKIM zastanawiać. No 10 czapeczek to nie ma szans żabym kupiła[emoji14]No chyba że dziecko samą czapką się zadowoli, bo na spiochy, kaftanik i skarpetki już nie starczy :p
Sporo czapeczek mam z ciucholandu i wyszły mi po 50gr, 1zł, 2zł zależy jaka, niektóre z metką . Ja dostałam mało rzeczy, ale akurat parę czapeczek się trafiło. [emoji4]

Kusząca myśl mieć dwie córy z grudnia, ale te święta w domu z rodziną, tym bardziej, że w tym roku starsza siostra będzie akurat u rodziców. I co tu wybrać?Wstać i rodzić w 38 czy czekać na grudzień?

No I ja mam
dwoch synow z pazdziernika♥♥♥
Zycie zaplanowalo♥♥♥

Po moich przejsciach nie ma reguly .czy sie donosi czy nie
lezenie tez nie jest gwarancja niestety u mnie nikt nie przewidzil ze lozysko sie odklei a wrecz 2,5tyg temu bylo 1stopnia dojrzalisc. Wody plodowe w normie a w 2tyg zrobilo sie wielowodzie. We worek miałam miec kolejna wizyte (2,5tyg odstępu) juz nie dotrwalam . No a doktorek cholestaze podejrzewal gdzie wyszla mi idealnie.

Ostatnia edycja:
U mnie w rodzinie był przypadek, że wzięli ślub jakoś tak w wieku 19lat, bo dziecko w drodze i niestety ona poroniła. On spakował sie i wyjechał za granicę. Tylko matce i siostrze powiedział gdzie. Do żony nawet słowem się nie odezwał. Nie wiem jak to się skończyło, bo to baaaaaaardzo daleka rodzina i nie mam za bardzo z nimi kontaktu. Generalnie słaba sytuacja...

kurcze szkoda takiej dziewczyny :( a on jak dzieciak sie zachowal :wściekła/y:

reklama
Do góry