reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Hej sobotnio

Grama z fb dla dzieci jestem na nie.

Klarolina przykra sytuacja. I zgadzam się że warto z teściową pogadać. Dla męża gratki i bęcki ;)

Karelka szyjka lubi płakać figle. Moja koleżanka też w 33 tc szyjka szpital a donosiła do 39tc.

Ostatnia edycja:
reklama
Grama. Ja to w ogóle co do fb mam takie podejście, że uważam nawet,że wstawianie zdjęć swojego dziecka tez jest nie do końca fair. No bo wiadomo,chce się pochwalić moim skarbem przed światem... tylko ja zawsze staram się spojrzeć na to od drugiej strony. Jakbym ja wiedziała, że moja mama całe moje dzieciństwo wstawiala milion moich zdjęć od urodzenia poprzez każda ważna chwile albo nawet nie ważna. ... ja bym była wściekła. Nie lubię jak mama za dużo o mnie gada znajomym, jak wszystkim pokazuje jakieś tam zdjęcia a co dopiero jakbym od malenkosci miała po prostu pełna inwigilacje mojej osoby ze strony jakichś ludzi z fb... czulabym sie odarta z jakiejkolwiek intymnosci. Bardzo mnie to drażni jak znajomi wstawiają miliony zdjęć swoich dzieci. Bo szkoda mi tych dzieci. A co do zakładania profilu to już wogole kosmos. Znam przypadek założenia fb w dniu urodzin. Żeby miał jak dorośnie... straszne.

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
My sie mocno zdenerwowalismy za to fb. Tym bardziej ze ex dostala w zeszlym roku podwyzke alimentow o 70% bo arugmentowala to tym ze ona malo zarabia a pracuje na zmiany i musi opiekunke brac nie tylko na popoludnia ale i na nocki i duzo jej placi a drugi argument to bylo ze dziecko na zajecia pozaszklne potrzebuj chodzic. Tymczasem na ZADNE zajecia dodtakowe go nie zapisala w tym roku szkolnym mimo ze bardzo chcial chodzic na pilke nozna. Podobno ona nie ma czasu go wozic...a opiekunka by nie mogla za taka kupe kasy ktora dostaje??? Prawda jest taka ze dziecko w wieku lat 8 juz samo w domu zostaje i rowniez na cale noce. Opiekunki nie ma, Mama nie ma czasu... no i jeszcze jak juz znalazla czas to zalozyla fb.

Moim zdaniem do 13 roku zycia nie powinny dzieci miec prpfili bo to ich naraza na kontakt z pedofilami i roznymi innymi niebezpiecznymu ludzmi. Rodzic od czasu do czasu moze jakies zdjecie z dzieckiem zamiescic ale dziecko powinno byc ubrane (nagie niemowlenta sa slodkie ale to raczej widok przeznaczony tylko dla najblizszych. Nienawidzialam swoich nagich zdjec z wanny i wreszcie kiedys je mojej mamie podarlam bo pokazywala jakiejs kolezance przy mnie a ja mialam wtedy 16 lat!
Macie w wyprawce coś na kolki? Jakieś kropelki? Czego można używać? Wiadomo gimnastyka najlepsza, ale co robić jak maluch dalej płacze?

polozna mowila ze nie ma sposobu na kolki. one sa zwiazane z niedojrzaloscia ukladu pokarmowego dziecka a zadna herbatka czy kropelki na to nie pomoga.
Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Ja niby trochę powróciłam na fb, ale kiedyś faktycznie wrzucało się tam wszystko. Az do pewnej przykrej sytuacji 2 lata temu. Nie jestem zupelnie anonimowa osoba i jak 2 lala temu byłam w odwiedziny u mamy i mieliśmy okropny wypadek samochodowy to się do mnie dobrali pseudokibice...
nie wiem co komu zawiniłam, ale zaraz dziennikarze wyciągnęli informacje o tym co sie stało z mojego konta i oczywiście postawili mnie w takim świetle jakbym conajmniej ja prowadziła to auto i probowała zabić swoją rodzinę... od tego czasu stare konto usunięte, a ja ukrywam się dla znajomych pod enigmatycznym hasłem Piciuś:)
Prawda jest taka, że fejsbuń to zło jak się nie zna umiaru, a młodzi ludzie mają z tym problem...
1477127105-rn3m0v.jpeg
1477127137-ukl0vw.jpeg

4 osoby w aucie... ja bez pasów...
bez większych szkód w ludziach!! [emoji15][emoji15]

a8doqqmz725nh9h0.png

No właśnie, jedno zdjęcie z dzieckiem raz na jakiś czas okej, przecież to jest cześć naszego życia. Gorzej jak matki robią dzieciom ołtarzyki na fb i ciężko tam zdjęcie matki znaleźć ;) a zdjęcia w wannie.... bywają. I przeraza mnie nieświadomość rodzicow w tej kwestii

Grama. Ja to w ogóle co do fb mam takie podejście, że uważam nawet,że wstawianie zdjęć swojego dziecka tez jest nie do końca fair. No bo wiadomo,chce się pochwalić moim skarbem przed światem... tylko ja zawsze staram się spojrzeć na to od drugiej strony. Jakbym ja wiedziała, że moja mama całe moje dzieciństwo wstawiala milion moich zdjęć od urodzenia poprzez każda ważna chwile albo nawet nie ważna. ... ja bym była wściekła. Nie lubię jak mama za dużo o mnie gada znajomym, jak wszystkim pokazuje jakieś tam zdjęcia a co dopiero jakbym od malenkosci miała po prostu pełna inwigilacje mojej osoby ze strony jakichś ludzi z fb... czulabym sie odarta z jakiejkolwiek intymnosci. Bardzo mnie to drażni jak znajomi wstawiają miliony zdjęć swoich dzieci. Bo szkoda mi tych dzieci. A co do zakładania profilu to już wogole kosmos. Znam przypadek założenia fb w dniu urodzin. Żeby miał jak dorośnie... straszne.

Mam to samo zdanie w tym temacie. Swoje foty wstawiamy na własna odpowiedzialność, ale wyobrażacie sobie potem reakcje takiej dojrzewajacej dziewczyny, która zaczyna sie rozglądać za chłopakami i jak to nastolatka ma masę watpliwości i kompleksów, jak jej z internetu koledzy wyciągną zdjecia jak ssa cycka albo siedzi gola w wannie. Na miejscu takiego dzieciaka byłabym naprawde wściekła i zawstydzona jakkolwiek naturalnym by sie to nie wydawało.
Ale kazdy ma swoje zasady i nie mnie to oceniać.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
No właśnie, jedno zdjęcie z dzieckiem raz na jakiś czas okej, przecież to jest cześć naszego życia. Gorzej jak matki robią dzieciom ołtarzyki na fb i ciężko tam zdjęcie matki znaleźć ;) a zdjęcia w wannie.... bywają. I przeraza mnie nieświadomość rodzicow w tej kwestii

O tyle dobrze, ze teraz sa takie ustawienia prywatności, ze nikt poza znajomymi nie moze nic zobaczyć (można tez ustawić, ze czesc znajomych nie moze widzieć nic co sie publikuje na profilu). Dlatego ja bardzo pilnuje kogo dodaje do znajomych po prostu i co jakis czas weryfikuje czy mam z kimś kontakt i jak nie to wyrzucam [emoji6]

Przepraszam, nie pamietam która z Was miała problem z teściami, za duzo miałam postów do nadrobienia...

Moim zdaniem wystarczy normalna rozmowa z pozycji rodzic-rodzic [emoji846] wytłumaczysz, ze własna mama to zawsze cos innego i nie będziesz sie tak krępować, zeby ja o cokolwiek poprosić, bo zna Cie od podszewki, a to i tak bedzie dla Ciebie wystarczająco trudny czas. Myśle, ze przy takiej rozmowie przeprowadzonej na spokojnie powinniście wyjsć z tej sytuacji zwycięsko i z pełnym zrozumieniem drugiej strony [emoji846]

Czyli są jeszcze życzliwi na tym świecie :) Dasz radę kochana, już niewiele zostało. Jesteś super dzielną Mamą!!!!

Gratulacje obrony! Tyle kciuków zaciśniętych to nie mogło być inaczej!
A co do teściów spróbuj o tym nie myśleć. łatwo się mówi, ale teraz najważniejszy !!! jest maluszek i jeśli uważasz, że najlepiej dla niego i dla Ciebie będzie u Twoich rodziców to tak zrób! Wszystko inne dookoła jest mniej ważne. :)

A my od 6 na nogach. Nawet w soboty nie mogę jakoś pospać. No nic... jeszcze tylko tydzień pracy i od listopada L4 :p
Czy tylko ja wśród grudniówek jeszcze pracuje??

Miłego dnia dziewczynki!

Podziwiam że jeszcze dajesz radę pracować:) Chociaż ja w 1 ciąży też długo pracowałam, poszłam dopiero ok 1,5 miesiąca przed terminem.

reklama
O tyle dobrze, ze teraz sa takie ustawienia prywatności, ze nikt poza znajomymi nie moze nic zobaczyć (można tez ustawić, ze czesc znajomych nie moze widzieć nic co sie publikuje na profilu). Dlatego ja bardzo pilnuje kogo dodaje do znajomych po prostu i co jakis czas weryfikuje czy mam z kimś kontakt i jak nie to wyrzucam [emoji6]

Ja tak samo. Co jakiś czas robie "porządki" w znajomych a w dodatku masę osób mam w "dalszych znajomych" i oni nie widzą wszystkiego.

Do góry