reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Ja mam FB zablokowanego publicznie, bo też się obawiam o swoje dziecko. Widzą go tylko znajomi. Ale znajomi moich znajomych to już nie.
Mam koleżankę która po urodzeniu wystawiała nagie zdjęcia swojego noworodka że wszystkimi intymnymi szczegółami, nawet jej kupę na dupsku. Miała profil otwarty.
Zgłosiłam to do Facebook i nic z tym nie zrobili. Wywalilam ja że znajomych

Wstawianie zdjęć dziecka ok, ale nie nagiego :(

Czasami też zła jestem na siebie że wstawiam zdjęcia swojego syna, ulegam teściowie który chce na bieżąco widzieć wnuka. Tłumaczenie i proszenie by przyjechał i narobił zdjęć dla wnuka nie pomaga. Są awantury że ja dziecka nie udostępniam.
To raz się poklocilam że mój syn nie ma skrótu jpg, jest żywy i lepiej takiego oglądać.... A dajcie spokój....
Tacy ludzie mnie przerażają. Kiedyś znajomej napisałam pod zdjęciem syna w basenie żeby przypomniała sobie za naszego młodu jak zboczency grasowali po placach zabaw. I żeby zwracała uwagę na ustawienia prywatności bo publiczny to znaczy wszyscy obcy widzą. Zdjęcie usunęła sle czy coś w jej głowie zostało?

Beka z mamus na forach/fb nie powstała z nikąd.

Tu na publicznym grudniu też ktoś może sobie zrobić prnt scrn i się zbijać.

Tacy ludzie mnie przerażają. Kiedyś znajomej napisałam pod zdjęciem syna w basenie żeby przypomniała sobie za naszego młodu jak zboczency grasowali po placach zabaw. I żeby zwracała uwagę na ustawienia prywatności bo publiczny to znaczy wszyscy obcy widzą. Zdjęcie usunęła sle czy coś w jej głowie zostało?

Beka z mamus na forach/fb nie powstała z nikąd.

Tu na publicznym grudniu też ktoś może sobie zrobić prnt scrn i się zbijać.
Też prawda
.....
Trzeba uważać, nawet na plaży ktoś może naszemu dziecku zrobić zdjęcie w majteczkach i się onanizowac... Okropność....
W tym roku babka robiła na plaży zdjęcia swoją lustrzanką, więc podeszłam i kazałam jej usunąć zdjęcia gdzie przypadkowo było moje dziecko.
Może jestem głupia i nie wychowana, ale uważam że postawiłam słusznie.
W moim przedszkolu trzeba robić zdjęcia dzieci i codziennie je wstawiać na FB.
Ja nie zgodziłam się by zdjęcia mojego dziecka widzieli wszyscy na świecie. Szefowa mnie wysmiala że przesadzamy i pedofili nie ma tak wielu.
Cóż....

Ja mam FB zablokowanego publicznie, bo też się obawiam o swoje dziecko. Widzą go tylko znajomi. Ale znajomi moich znajomych to już nie.
Mam koleżankę która po urodzeniu wystawiała nagie zdjęcia swojego noworodka że wszystkimi intymnymi szczegółami, nawet jej kupę na dupsku. Miała profil otwarty.

Czasami też zła jestem na siebie że wstawiam zdjęcia swojego syna, ulegam teściowie który chce na bieżąco widzieć wnuka. Tłumaczenie i proszenie by przyjechał i narobił zdjęć dla wnuka nie pomaga. Są awantury że ja dziecka nie udostępniam.
To raz się poklocilam że mój syn nie ma skrótu jpg, jest żywy i lepiej takiego oglądać.... A dajcie spokój....

Ja na FB wrzuciłam może ze 3-4 zdjęcia w sumie do tej pory, też tylko dla znajomych i to raczej takie zdjęcia, które podobałyby mi się u kogoś innego, z obcy dzieckiem;) Po prostu takie wydaje mi się że ciekawe. Dla najbliższej rodziny mąż udostępnia galerie przez Google i oni już mają prwewnie przesyt zdjęć;) więc nie ma potrzeby wrzucać nigdzie indziej;)

Przepraszam, nie pamietam która z Was miała problem z teściami, za duzo miałam postów do nadrobienia...

Moim zdaniem wystarczy normalna rozmowa z pozycji rodzic-rodzic [emoji846] wytłumaczysz, ze własna mama to zawsze cos innego i nie będziesz sie tak krępować, zeby ja o cokolwiek poprosić, bo zna Cie od podszewki, a to i tak bedzie dla Ciebie wystarczająco trudny czas. Myśle, ze przy takiej rozmowie przeprowadzonej na spokojnie powinniście wyjsć z tej sytuacji zwycięsko i z pełnym zrozumieniem drugiej strony [emoji846]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
.
Hej niestety ja bym się z tym nie zgodziła. Moja tesciowa jest o tyle paskudna ze powiedziała że ona niechce imienia dla dziecka Frania i tak go nie nazwę bo w urzędzie i tak facet w 80% przypadków zapisuje. resztą niektórym nie można uwagi zwrócić choćby w podstawowej kwestii a co dopiero my jako matki zwłaszcza pierworódki mają problem bo ty się nie znasz. Ja swojemu powiedziałam jak tak dalej bedzie to ją odetnę od małej bo już mam odruch obronny przed teściową bo się miesza i rządzi za dużo...

Kochane moje, jak nasze dzieci zaczną randkować to już pewnie nawet fb nie będzie :) Nawet nie myślę co go zastąpi! Idę do wanny, a później do szkoły. Dziś ostatnie zajęcia w szkole rodzenia. Jak będzie coś ciekawego to wrzucę skrót;) miłego dnia mamy.
tylko nie zapomnij zrobic sobie zdjecia w wannie i wstawic nam na fb:))))

chyba zartujesz??? a nie mozesz im wyslac zdjec na maila??? skoro obsluguja fb to i maila chyba? ewentualnie skypem?
moj ojciec kiedys wstawil moje zdjecie (doroslej i ubranej) na nasz klase i dostal ode mnie mega ochrzan!
juz zapowiedzialam pani fotograf co ma nam robic sesje ciazowa ze zero wstawiania do portfolio i udostepniania w sieci naszch zdjec!:)

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

A ja się pochwalę.

Odebrałam dyplom i mmam umowę z uczelnią na kolejne wykłady od lutego :D
Jestem zajebista!!!
Pani profesor (magister) wykładowca weekendowy.

A kłucia dziś powróciły. Leżę i zwijam się z bólu, na IP nie ma co jechać, znów powiedzą że muszę to przetrzymać....
Brawo Ty!!!! Gratulacje. :)

reklama
tylko nie zapomnij zrobic sobie zdjecia w wannie i wstawic nam na fb:))))

chyba zartujesz??? a nie mozesz im wyslac zdjec na maila??? skoro obsluguja fb to i maila chyba? ewentualnie skypem?
moj ojciec kiedys wstawil moje zdjecie (doroslej i ubranej) na nasz klase i dostal ode mnie mega ochrzan!
juz zapowiedzialam pani fotograf co ma nam robic sesje ciazowa ze zero wstawiania do portfolio i udostepniania w sieci naszch zdjec!:)

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Grama, ależ możesz je zobaczyć nawet już! :) Na mojej foto stronie. Dla mnie ciało jest narzędziem wykorzystywanym najczęściej.

Do góry