reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Drogie Panie... tak brutanie bolą mnie mięśnie międzyżebrowe, że za cholerę nie mogę leżeć na żadnym boku, tylko na plecach jest ok... nie przyduszę tym mojego Leośka? Bo podobno to nie najlepsza pozycja...:/

a8doqqmz725nh9h0.png
No nie najlepsza tez już z niej zrezygnowałam. Jak się wysoko na chwile położysz dla ulgi nic się nie powinno stać.

Tez tak mowilam [emoji41]
...... i zrobilam sobie trzecie [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Patryka urodzilam w wieku 19 lat .
Synu moj ma teraz 15 lat .
Filip bedzie mial 7 zaraz.
No I zachcialo nam sie coreczki jeszcze.
Bedzie trzeci synus [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
u mnie będzie 11,5 syn i 8 córka. A jeszcze bym chciała próbować syna, ale to za kilka lat bo bym teraz przy małej ciąży nie wylezala.

A tak w ogóle, to byliśmy dziś u teściowej na obiedzie, a potem pojechaliśmy na zakupy. Kupiliśmy buty dla synka, buty dla córki D, stanik do karmienia, podpisałam przeniesienie umowy do Play. Tylko w smyku nie mieli zimowych czapek dla noworodka... Gdzie kupowałyście czapeczki zimowe na sam początek?
ja dostałam od sąsiadki, ale to fakt trudno znaleźć coś małego. Mi zawsze radzono najpierw cienka bawełniana a na nią zimowa np z polarku.

zapomnialam! w pepco sa! duzo i rozne. i tanio:)

po co kupowac na zapas? nie macie aptek calodobowych:))) nie wariuj jak cie nic nie boli nie kupuj! mnie tez nie bolalo i tfu tfu licze ze nie zacznie do porodu. malych twardnien brzuszka i rozciagania nie licze. poza tym mam wreszcie ksiazkowa ciaze! ...pominawszy ze na mocnych "wspomagaczach" i moze dlatego juz nospy ani zadnych dodatkowych lekow nie chce uzywac jak nie musze koniecznie.

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
nospa, czy paracetamol zawsze się przyda. Nie wyobrażam sobie nie mieć nic w domu. Kupuje te największe opakowania i mam spokój na wiele miesięcy. U mnie to nawet test ciążowy był zawsze pod ręka.

hej mykam zaraz na miasto, licze, ze nie bedzie padac, bo pogoda sie zapowiada na barowa, nocka nawet ok, tylko raz kolo 2-30 bylam siku
a ja dziś 5 razy siku, a nad ranem maz przestawiała budzik kilka razy i mnie dodatkowo budził bo mu się wstawać nie chciało. Dobrze, ze kolega zadzwonił bo by dzieci do szkoły nie zdążyły.

Usnełam dopiero po 2, a od 8 nie mogę spać więc średni dzień mnie dzisiaj czeka, i jeszcze ta pogoda... Ale na razie mała jeszcze śpi i korzystam z czasu dla siebie.

Ależ dzisiaj szaro, buro i smętnie.
Obudziłam się z mocnym postanowieniem spisania wszystkiego czego potrzebuję dla maluszka i siebie i wybrania się w sobotę na MEGA wielkie zakupy. Plan planem, a w praniu zobaczymy co z tego wyjdzie.

Chyba przesadziłam rano z temperaturą prysznica. Gorąco mi teraz jak cholercia...

Miłego dnia!!!

reklama
Witam się poniedziałkowo :)

U mnie nocka w miarę w porządku. Tylko parę razy w nocy wstawałam na siku.
Wczoraj byli u nas teściowie i już mi podnieśli ciśnienie. Wszystko wiedzą najlepiej. Ehh... Po pierwsze mam sobie wyciągać sutki - tylko nie wiem po co, bo nie mam nawet wklęsłych. Po drugie mam położnej powiedzieć, że ma mnie nacinać, żeby tylko dziecka nie męczyli. Po trzecie mam już nie kupować ubranek, bo ona lepsze kupi. I oczywiście mam się ciepło ubierać nawet w mieszkaniu, gdzie u nas jest gorąco. I jeszcze kolejne wywody, których nawet nie chciałam słuchać. Tak wszystko niby dla dobra dziecka, a szwagierce łatwiła CC, bo się bała porody (nie było żadnych wskazań medycznych) i to nie wtedy, gdy faktycznie poród się zaczynał, ale na zimno. Na początku jeszcze mnie namawiała na cc, bo dziecko takie piękne z brzuszka wyszło i nie umęczone, ale wyraźnie powiedziałam, że jeśli nie ma wskazania medycznego, to chcę naturalnie rodzić. Przepraszam za tyle żali na dobry początek dnia, ale nie chcę już męża obarczać, bo i tak widzę, że mu przykro, choć sam wie, że rodzice nie mają racji.

A z dobrych wieści, że jednak będziemy robić pokój dla Młodego i teraz szukam inspiracji:)

Miłego dnia dziewczyny:)

Do góry