Słyszałaś przestrogę Islandczyków? W ciąży nie patrz na zorzę, bo urodzisz zezowate dziecko hehe! Dobrze, że to był styczeń.To prawda my w Norwegii tez upolowalismy zorze [emoji4] niezapomniany widok!
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
LisiaMama
Fanka BB :)
Słyszałaś przestrogę Islandczyków? W ciąży nie patrz na zorzę, bo urodzisz zezowate dziecko hehe! Dobrze, że to był styczeń.
Haha nie słyszałam! Całe szczęście u mnie tez bylo przed ciąża [emoji16] zawiedliśmy sie tylko tym, ze nie spotkaliśmy żadnego stada reniferów. Jedyny jakiego spotkaliśmy był przywiązany na sznurku pod sklepem jako atrakcja dla dzieci... szkoda go było...
Olgi89
Jednak nie pojechalam co sie okazalo tesciowa miala w domu ta nospe forte , wzielam i jest ok, lepiej... rano bede dzwonic do mojego lekarza i podpytam go czy ten bol jest normalny i musze tez mu pow ze tabletki ktore dostalam na wyrownanie pH w pisi sa dla mnie straszne... tak mnie po nich swędzi ze wczoraj musialam ja sobie wygrzebywac [emoji85] [emoji87] [emoji29] [emoji29]
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
K
Krasnal77
Gość
Drogie Panie... tak brutanie bolą mnie mięśnie międzyżebrowe, że za cholerę nie mogę leżeć na żadnym boku, tylko na plecach jest ok... nie przyduszę tym mojego Leośka? Bo podobno to nie najlepsza pozycja...:/
Antiope
Bioli jak są skurcze. Najpierw skurcze masz rzadsze, a potem się praktycznie zlewają.A no wlasnie dziewczyny jak to jest podczas porodu ? Czy to boli non stop czy sa jakies przerwy, w których można odsapnac?
To bardziej chodzi o pochył i to, że w gondoli dziecko tylko niebo widzi i ewentualnie budkę wózka.nasz gondolka jest dluga i szeroka i licze, ze maly ją polubi
Ja w ciąży ze starszym zaszłam w pierwszym cyklu bez zabezpieczeń (miałam 32 lata), w straconej ciąży zaszłam w chyba 4 cyklu starań, a w obecnej w 2 pełnym cyklu po zabiegu.ja rocznik 84 i trzeci cykl szczesliwy
Hehehhehe no tak ale ostatnio sie nasłuchałam, ze ludzie bez dzieci to ci drugiego sortu i życia nie znają, to wiesz [emoji12] ja tez sie zastanawiałam czy prawie 30 lat to jeszcze nie za wcześnie, bo tyle by sie chciało zrobić i świata zobaczyć, ale widzę jak sobie moi znajomi radzą i ze śmiało można podróżować i wszystko robic z małym ssakiem u boku [emoji16]
Ja tez uwazam, ze dla chcacego nic trudnego jechac z dzieckiem na wakacje
Moja mama opowiadala, ze ja z siostra ich nie ograniczalysmy czesto nas zabierali na wycieczki do restauracji itd to wszystko to tylko kwestia organizacji no i kasy jak ze wszystkim [emoji14]
Wszystko zależy od dziecka. Moja siostra zabrała synka na wyjazd do Szwecji jak miał 4 miesiące, za to mojego małego nie dało się wziąć na 15 minutowy spacer bez ryku. Do restauracji czy w inne tego typu miejsca zaczął chodzić mając przynajmniej 6 miesięcy, a i to nie bez stresu, czy nie będzie ryków. Pierwszy wyjazd na 2 dni do rodziny (około 100 km) zaliczyliśmy z nim jak miał 5-6 miesięcy i było ciężko. Z nim, to sobie nie wyobrażam gdzieś wyjeżdżać na dłużej. Pierwsze wakacje z młodym jak miał 1,5 roku i tu już było całkiem ok.racja-dziecko nie jest przeszkoda ja bede zabierac malego wszedzie (ku rozpaczy tesciowej, ktora uwaza, ze malenkie dziecko do restauracji czy kina isc nie moze) jak jej powiedzialam, ze bede chodzic z malym na basen to az sie zapowietrzyla, ze jak moge isc z niemowlakiem na basen?!
duzo zalezy od dziecka no nie ciekawe jaki moj bedzieBioli jak są skurcze. Najpierw skurcze masz rzadsze, a potem się praktycznie zlewają.
To bardziej chodzi o pochył i to, że w gondoli dziecko tylko niebo widzi i ewentualnie budkę wózka.
Ja w ciąży ze starszym zaszłam w pierwszym cyklu bez zabezpieczeń (miałam 32 lata), w straconej ciąży zaszłam w chyba 4 cyklu starań, a w obecnej w 2 pełnym cyklu po zabiegu.
Wszystko zależy od dziecka. Moja siostra zabrała synka na wyjazd do Szwecji jak miał 4 miesiące, za to mojego małego nie dało się wziąć na 15 minutowy spacer bez ryku. Do restauracji czy w inne tego typu miejsca zaczął chodzić mając przynajmniej 6 miesięcy, a i to nie bez stresu, czy nie będzie ryków. Pierwszy wyjazd na 2 dni do rodziny (około 100 km) zaliczyliśmy z nim jak miał 5-6 miesięcy i było ciężko. Z nim, to sobie nie wyobrażam gdzieś wyjeżdżać na dłużej. Pierwsze wakacje z młodym jak miał 1,5 roku i tu już było całkiem ok.
LisiaMama
Jednak nie pojechalam co sie okazalo tesciowa miala w domu ta nospe forte , wzielam i jest ok, lepiej... rano bede dzwonic do mojego lekarza i podpytam go czy ten bol jest normalny i musze tez mu pow ze tabletki ktore dostalam na wyrownanie pH w pisi sa dla mnie straszne... tak mnie po nich swędzi ze wczoraj musialam ja sobie wygrzebywac [emoji85] [emoji87] [emoji29] [emoji29]
Uaaa widocznie jakaś reakcja alergiczna [emoji53]
Tez tak mowilam [emoji41]Za dwa lata drugie, a po 30, jak juz beda odchowane przezyje druga mlodosc [emoji23][emoji23][emoji23]
...... i zrobilam sobie trzecie [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Patryka urodzilam w wieku 19 lat .
Synu moj ma teraz 15 lat .
Filip bedzie mial 7 zaraz.
No I zachcialo nam sie coreczki jeszcze.
Bedzie trzeci synus [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
majka23x
Hahaha no ciekawe, moze byc i tak [emoji23]Tez tak mowilam [emoji41]
...... i zrobilam sobie trzecie [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Patryka urodzilam w wieku 19 lat .
Synu moj ma teraz 15 lat .
Filip bedzie mial 7 zaraz.
No I zachcialo nam sie coreczki jeszcze.
Bedzie trzeci synus [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Antiope
A tak w ogóle, to byliśmy dziś u teściowej na obiedzie, a potem pojechaliśmy na zakupy. Kupiliśmy buty dla synka, buty dla córki D, stanik do karmienia, podpisałam przeniesienie umowy do Play. Tylko w smyku nie mieli zimowych czapek dla noworodka... Gdzie kupowałyście czapeczki zimowe na sam początek?