reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

O dzięki! :happy:

Ojej faktycznie. Eli dobrze mówi, ogranicz sól.

A ja zapomniałam Wam wcześniej napisać. Miałam dziś 2 kontrolę z zusu. Normalnie w szoku jestem. Ale miałam farta, bo akurat miałam do sklepu wyjść. 5 minut dłużej i by mnie nie zastał... Myślałam, że jak już raz skontrolowali i było ok, to już sobie odpuszczają, a tu proszę, zdarza się więcej niż raz.
Ale masz z tym Zusem. A ty pracowałas i poszłaś na L4 czy prosto z wychowawczego? Ja odpukac bez kontroli , byłam sama w zusie ostatnio bo coś kwota mi nie grała. Ale jednak oni mieli rację:p jak zapytalam o kontrolę to Pani się zaśmiała że co mają mi kontrolować- ciąża trwa 9mcy i tyle mam prawo korzystać... bałam się w sumie kontroli bo jestem na pieniądzach z Zusu od czerwca 2015 bez przerwy hehe

Co do rwy, miałam w zeszłym tyg na szczęście tylko 3 dni. Pomogła mi maść Traumeel i oczywiście plastry. Ból masakra, do szpiku! Miałam problem się mała zajmować i mama mi ją wzięła:/

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
My wzięliśmy granat z takimi kropkami, trochę błyszczącymi [emoji4] mam nadzieję, że nie będzie się za bardzo mienił w słońcu [emoji6]
A fotelik maxi cosi cabriofix, bo taki do niego pasował, był to nasz drugi typ po cybexie. A z cybexa miałam model cloud q i z nim w ogóle problem, żeby dopasować do jakiegoś innego stelaża.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
no bo to zalezy tez jaki model cybexa, ja wzielam cybex aton basic, obym byla zadowolona ;) a to juz wiem jaki masz material, bardzo ladny ;)

Ja to rozumiem, dlatego dopytałam czy można "coś" podłożyć pod materacyk. Kazała nie kombinować, ma być płasko i już. Zapytam jeszcze pediatrę o to, bo sama miałam zamiar podkładać, a po wykładzie położenej jestem confused.

Co innego płasko a co innego pod kątem całe łóżeczko - kręgosłup dziecka nadal ma płasko. Także te szpitalne "rynienki" w których śpią noworoki mają możliwość ułożenia pod kątem.

no bo to zalezy tez jaki model cybexa, ja wzielam cybex aton basic, obym byla zadowolona ;) a to juz wiem jaki masz material, bardzo ladny ;)

Ja mam cybex Aton Q i bez problemu adaptery można było dokupić i pasują [emoji846]

To w sobotę tez moze byc kontrola z zusu? Niezle, myslalam ze tylko od pn do pt

Klin do lozeczka dzis kupiłam [emoji846]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam cybex Aton Q i bez problemu adaptery można było dokupić i pasują [emoji846]

To w sobotę tez moze byc kontrola z zusu? Niezle, myslalam ze tylko od pn do pt

Klin do lozeczka dzis kupiłam [emoji846]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
dzis piatek :D nie kazdy wozek ma mozliwosc montazu tego fotelika, maxi-cosi prawie kazdy a cybex nadal mniej firm dopasowuje :( a Ty jaki wozek kupilas? czailas sie na camarelo no nie? na nim mozna cybex montowac

Dziewczyny polećcie jakiegoś producenta pościeli, gdzie kupię dobre i stosunkowo niedrogie prześcieradło z jerseyu. Dla dorosłych, nie niemowląt ;)

cb7wugpju04jz4q8.png

Sama szukam, bo te niedrogie to się strasznie mechacą i są w zasadzie jednorazowe:/

Ja nie i mi się nie spieszy [emoji14]

Apka pokazuje 51 dni :)

cb7wugpju04jz4q8.png

To jutro okrągły dzień :)

Aga my w końcu kupiliśmy fotelik maxi cosi i też kupujemy bazę, z tym, że fotelik nowy, a bazy poszukamy używanej. Zależy jaki masz model maxi cosi, my mamy cabriofix i on pasuje do bazy family fix, a potem w te bazę można wpiac większy fotelik pearl. Czyli jedna baza tak na 4lata starcza.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Dzięki :)

Dziewczyny polećcie jakiegoś producenta pościeli, gdzie kupię dobre i stosunkowo niedrogie prześcieradło z jerseyu. Dla dorosłych, nie niemowląt ;)

cb7wugpju04jz4q8.png

Ja kupuję tu pościel:
Link do: Hurtownia Pościeli online StanPol Ręczniki Producent Sklep Kraków
To zaprzyjaźniona hurtownia, nigdy się nie zawiodłam. Tylko nie jestem pewna, czy znajdziesz to czego potrzebujesz, poszukaj :)

baza do mojego cybexa jest tak droga, ze wez przestan :oo2: wlasnie napilam sie gavisconu, uuuu super sie czuje teraz, ide cos zjesc

Ile kosztuje...?

U mnie zgagi brak :D za to puchne (stopy) normalnie jakas masakra... :/ 30min posiedze czy postoje i odrazu banie takie..
Zobacz załącznik 778314

Ojej, biedna jesteś :( Buty wkłądasz? :( współczuję ...

Dziewczyny, ktore nie maja torby do porodu, nie martwcie sie, jest nas wiecej! :D ja mam tylko wkladki laktacyjne i majtki siateczkowe, bo kolezance zostaly i mi dala, nawet jeszcze nie wiem w co sie spakuje :) dla malej mam tylko nieuprane ciuszki i lozeczko do odbioru od rodzinki i to wszystko :) jakby mala teraz chciala sie rodzic (tfu tfu tfu) to nie dosc ze nie mialabym jej w co ubrac, bo wszystko nie uprane, to nawet koszuli zadnej dla siebie nie mam. Nie miala by tez gdzie spac, ani nie mialabym jej w czym wykapac.... [emoji23][emoji23][emoji23]
To moje pierwsze dziecko, podchodze chyba zbyt lajtowo, ale mimo ryzyka wczesniejszego porodu, nie widze sensu prania ubran dwa miesiace wczesniej, wole zeby byly bardziej swieze, nie chce by byly zakurzone i przelezale - takie jest moje zdanie :) daje sobie czas do polowy listopada na ogarniecie wszystkiego i juz :)

Zdrowe podejście :)

reklama
Do góry