reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

O dzięki! :happy:

Ojej faktycznie. Eli dobrze mówi, ogranicz sól.

A ja zapomniałam Wam wcześniej napisać. Miałam dziś 2 kontrolę z zusu. Normalnie w szoku jestem. Ale miałam farta, bo akurat miałam do sklepu wyjść. 5 minut dłużej i by mnie nie zastał... Myślałam, że jak już raz skontrolowali i było ok, to już sobie odpuszczają, a tu proszę, zdarza się więcej niż raz.
Ale masz z tym Zusem. A ty pracowałas i poszłaś na L4 czy prosto z wychowawczego? Ja odpukac bez kontroli , byłam sama w zusie ostatnio bo coś kwota mi nie grała. Ale jednak oni mieli rację:p jak zapytalam o kontrolę to Pani się zaśmiała że co mają mi kontrolować- ciąża trwa 9mcy i tyle mam prawo korzystać... bałam się w sumie kontroli bo jestem na pieniądzach z Zusu od czerwca 2015 bez przerwy hehe

Co do rwy, miałam w zeszłym tyg na szczęście tylko 3 dni. Pomogła mi maść Traumeel i oczywiście plastry. Ból masakra, do szpiku! Miałam problem się mała zajmować i mama mi ją wzięła:/

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
My wzięliśmy granat z takimi kropkami, trochę błyszczącymi [emoji4] mam nadzieję, że nie będzie się za bardzo mienił w słońcu [emoji6]
A fotelik maxi cosi cabriofix, bo taki do niego pasował, był to nasz drugi typ po cybexie. A z cybexa miałam model cloud q i z nim w ogóle problem, żeby dopasować do jakiegoś innego stelaża.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
no bo to zalezy tez jaki model cybexa, ja wzielam cybex aton basic, obym byla zadowolona ;) a to juz wiem jaki masz material, bardzo ladny ;)

Ja to rozumiem, dlatego dopytałam czy można "coś" podłożyć pod materacyk. Kazała nie kombinować, ma być płasko i już. Zapytam jeszcze pediatrę o to, bo sama miałam zamiar podkładać, a po wykładzie położenej jestem confused.

Co innego płasko a co innego pod kątem całe łóżeczko - kręgosłup dziecka nadal ma płasko. Także te szpitalne "rynienki" w których śpią noworoki mają możliwość ułożenia pod kątem.

no bo to zalezy tez jaki model cybexa, ja wzielam cybex aton basic, obym byla zadowolona ;) a to juz wiem jaki masz material, bardzo ladny ;)

Ja mam cybex Aton Q i bez problemu adaptery można było dokupić i pasują [emoji846]

To w sobotę tez moze byc kontrola z zusu? Niezle, myslalam ze tylko od pn do pt

Klin do lozeczka dzis kupiłam [emoji846]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam cybex Aton Q i bez problemu adaptery można było dokupić i pasują [emoji846]

To w sobotę tez moze byc kontrola z zusu? Niezle, myslalam ze tylko od pn do pt

Klin do lozeczka dzis kupiłam [emoji846]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
dzis piatek :D nie kazdy wozek ma mozliwosc montazu tego fotelika, maxi-cosi prawie kazdy a cybex nadal mniej firm dopasowuje :( a Ty jaki wozek kupilas? czailas sie na camarelo no nie? na nim mozna cybex montowac

Dziewczyny polećcie jakiegoś producenta pościeli, gdzie kupię dobre i stosunkowo niedrogie prześcieradło z jerseyu. Dla dorosłych, nie niemowląt ;)

cb7wugpju04jz4q8.png

Sama szukam, bo te niedrogie to się strasznie mechacą i są w zasadzie jednorazowe:/

Ja nie i mi się nie spieszy [emoji14]

Apka pokazuje 51 dni :)

cb7wugpju04jz4q8.png

To jutro okrągły dzień :)

Aga my w końcu kupiliśmy fotelik maxi cosi i też kupujemy bazę, z tym, że fotelik nowy, a bazy poszukamy używanej. Zależy jaki masz model maxi cosi, my mamy cabriofix i on pasuje do bazy family fix, a potem w te bazę można wpiac większy fotelik pearl. Czyli jedna baza tak na 4lata starcza.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Dzięki :)

Dziewczyny polećcie jakiegoś producenta pościeli, gdzie kupię dobre i stosunkowo niedrogie prześcieradło z jerseyu. Dla dorosłych, nie niemowląt ;)

cb7wugpju04jz4q8.png

Ja kupuję tu pościel:
Link do: Hurtownia Pościeli online StanPol Ręczniki Producent Sklep Kraków
To zaprzyjaźniona hurtownia, nigdy się nie zawiodłam. Tylko nie jestem pewna, czy znajdziesz to czego potrzebujesz, poszukaj :)

baza do mojego cybexa jest tak droga, ze wez przestan :oo2: wlasnie napilam sie gavisconu, uuuu super sie czuje teraz, ide cos zjesc

Ile kosztuje...?

U mnie zgagi brak :D za to puchne (stopy) normalnie jakas masakra... :/ 30min posiedze czy postoje i odrazu banie takie..
Zobacz załącznik 778314

Ojej, biedna jesteś :( Buty wkłądasz? :( współczuję ...

Dziewczyny, ktore nie maja torby do porodu, nie martwcie sie, jest nas wiecej! :D ja mam tylko wkladki laktacyjne i majtki siateczkowe, bo kolezance zostaly i mi dala, nawet jeszcze nie wiem w co sie spakuje :) dla malej mam tylko nieuprane ciuszki i lozeczko do odbioru od rodzinki i to wszystko :) jakby mala teraz chciala sie rodzic (tfu tfu tfu) to nie dosc ze nie mialabym jej w co ubrac, bo wszystko nie uprane, to nawet koszuli zadnej dla siebie nie mam. Nie miala by tez gdzie spac, ani nie mialabym jej w czym wykapac.... [emoji23][emoji23][emoji23]
To moje pierwsze dziecko, podchodze chyba zbyt lajtowo, ale mimo ryzyka wczesniejszego porodu, nie widze sensu prania ubran dwa miesiace wczesniej, wole zeby byly bardziej swieze, nie chce by byly zakurzone i przelezale - takie jest moje zdanie :) daje sobie czas do polowy listopada na ogarniecie wszystkiego i juz :)

Zdrowe podejście :)

reklama
Do góry