reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

A tak ogólnie odnosnie kąpieli dzieciaczki.. bedziecie kąpać codziennie swoje maluszki? Bo mnie tu w szkole rodzenia przenonuja i polozna tez ze maxymalnie 3x w tyg pelna kapiel a tak to tylko lekko woda przmywac malym reczniczkiem.. znajoma moja to w ogole dopóki mala sie nie przekrecala i nie fikala juz sobie na dywanie to kapala ja tylko raz max 2x w tyg. Ale wiem ze w Pl i oczywiscie nie tylko kapia dzieci codziennie.. jak to jest u Was?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
My w zimie bedziemy co drugi dzien, przez lato jak goraco to codziennie ;) w razie kupy na pół pleców też trzeba dziecko umyć, nawet dobrze powycierane sie odparzy przez noc, krostki powychodza itd

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U nas kąpiel była codziennie przez tydzień, a potem miałam niedaleko przewijaka miseczkę z gotowana woda i po każdej zrobionej kupce przemywałam pupę, by uchronić od odparzeń.
Potem kąpiel co 2gi dzień.
Niby wtedy nie zmywa się flory bakteryjnej. Ale co kraj czy miasto to inny obyczaj i inaczej uczą.

Jak się cieszę że Maciej taki dzielny!!!! Kochany niuniek!!!

Ja nie śpię bo syn mnie zawołał przez sen i mąż go uspokoić nie mógł...
Teraz malutki w brzuchu kopie mnie bo sie rozbudzil i kłucia są bolesniejsze. Jeszcze nigdy tak bardzo nie blagalam o to by mój syn był spokojniejszy w brzuchu...
Kłucia są znośne, ale jak rano chociaż trochę zaboli to jade do tych dziadów szpitalnych.

Jadwiga, za liona podziękuję, snikersy wolę ;)
no kurde, miałam i snikersa, ale się polakomilam i zjadłem. Teraz obudził mnie skurcz i mnie mdło.

Iza ja cię podziwiam, ze z takim spokojem podchodzisz do swego rozwarcia. Ja już s..... M w gacie ile jeszcze pociągnę. No zobaczymy kto się pierwszy rozpakuje :)

Ja czytalam nawet w gazecie mamo to ja o ile sie nie myle ze od jakiegos czasu wlasnie niby tak bedzie zalecane :) tutaj w De w szpitalach zaraz po porodzie nie kapia maluszka.. dopiero jak sie wyjdzie do domu :)

W PL tez juz nie kapią maluszka po porodzie, zeby jak najdłużej był w tych wszystkich maziach płodowych i po porodzie [emoji16]

Z kąpielą u mnnie na szkole rodzenia tez doradzali, zeby nie codziennie [emoji846]

Maciusiu!! Taki dzielny chłopak z Ciebie! Az sie serce cieszy, ze wszystko idzie ku dobremu!!! [emoji177]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Co do wyprawki to Eli ma racje [emoji846] pamiętajcie, ze mamy rożne charaktery. Jedne sa bardziej wyluzowane inne wola pełna organizacje, mamy rozne nawyki i przyzwyczajenia oraz warunki dookoła siebie. Myśle, ze nie ma co na sile narzucać komuś swojego zdania, bo to co dla jednych jest bez sensu dla innych jest naturalne. Wyrażajmy swoje zdanie, ale szanujmy tez podejście innych [emoji846] nie kazdy rossman ma dział dziecięcy - np. ten obok mnie nie ma w ogole czegoś takiego, a przez tak dobitne wyrażanie zdania, ze moim zdaniem robicie bez sensu i wyrzucacie kasę bardzo łatwo można urazić pozostałe dziewczyny. Jedne maja prawko, zeby podjechać do sklepu inne nie. Jednym wyskoczy po cos maz inne maja męża ciagle na wyjazdach, wiec chyba łatwo zrozumieć, ze sa rożne sytuacje.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry
A tak ogólnie odnosnie kąpieli dzieciaczki.. bedziecie kąpać codziennie swoje maluszki? Bo mnie tu w szkole rodzenia przenonuja i polozna tez ze maxymalnie 3x w tyg pelna kapiel a tak to tylko lekko woda przmywac malym reczniczkiem.. znajoma moja to w ogole dopóki mala sie nie przekrecala i nie fikala juz sobie na dywanie to kapala ja tylko raz max 2x w tyg. Ale wiem ze w Pl i oczywiscie nie tylko kapia dzieci codziennie.. jak to jest u Was?

Ja kąpałam co drugi dzień. Codziennie było mycie ciepłą wodą. I tak też będzie tym razem

cb7wugpju04jz4q8.png

Witam się i ja:)

Co do wyprawki, to zgadzam się z @LisiaMama. Nie ma co narzucać swojego zdania, bo i tak każda zrobi jak chce i kupi co chce[emoji4]
Ja jako niedoswiadczona mama bardzo cenię wszystkie rady i podpowiedzi, ale traktuje je też wybiórczo na zasadzie co może mi się przydać. Np. niektóre z Was mają/kupują kaftaniki, a mi ten wynalazek wydaje się zbędny i nie mam ani jednego. Choć nie powiem, że dzięki forum poznałam kilka gadżetów, o których nie miałam pojęcia, ale bardzo mi się spodobały i kupiłam np. Karty Czuczu. Jeśli chodzi o butelki, smoczki, mm i inne wynalazki, które mogą się przydać, ale nie muszą to jestem w o tyle komfortowej sytuacji, że mam kilka sklepów pod niedaleko i ewentualnie męża, który jest zawsze pod ręką (no może prawie)[emoji6] Choć nie powiem, bo jedna butelkę i jednego smoka mam i uleglam, zestaw był w promocji[emoji23]

A tak jak już mowa o wyprawce, to wczoraj lazilismy za wyprawka. Kupiliśmy komode, art. Kosmetyczne dla mnie i maluszka, materacyk, kocyk (z kocyka jestem bardzo zadowolona, bo był tani i w większym rozmiarze niż te które posiadam[emoji1]) i zachciankę męża-gips do odcinku raczki/nóżki Młodego[emoji7]. Dziś czeka nas dzień drugi zakupów i to czego nie uda nam się kupić/będzie za drogie/nie będzie mi się podobało, to zamówię przez internet i już będę gotowa na przyjście maluszka[emoji173].

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się.
Kłucia lekkie. Pojechaliśmy.
Oczywiście na dyzurze menda ordynator
Kazał podłączyć mi nospe i sol fizjologiczną.
Zły był że przyszłam "bo przecież wypisalam się na własne żądanie w piatek" .
Po nospe w kroplowce było mi lepiej i powiedział że mam isc do domu bo zagrożenia porodem wg niego nie ma.
I dzisiaj niedziela a w niedzielę nie wypisują nikogo do domu więc z miejscami krucho.
Jak mnie złapie tak, że nie bede mogła chodzić to nam wrócić.
Oddał mi kartę i zatrzasnął drzwi. Już mój mąż czerwony i chciał coś powiedzieć, ale ja go zatrzymałam.
Debil ten ordynator. Nie przyjął mnie bo dzisiaj lepiej się czuję niż w piątek.... Paranoja....
Jego dyżur kończy się o 19.....

Ten palant powinien na zbity pysk wylecieć.
Kazałam mu napisać oświadczenie, że mnie nie przyjmuje i ponosi cała odpowiedzialność w razie gdyby mi się coś stalo. Wyśmiał mnie i powiedział że przecież sama podpisałam, że wypisalam się na własne żądanie i niby do 3 dni obowiązuje ta klauzula.

Ku**"""!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zalecił by brać 5 razy dziennie nospe forte i paracetamol. Zwiększył ilość asparginu.

Oj ja tam z hukiem wróce

Hej laski
Tez jestem tego zdania co Lisia mama ;) my mieszkamy na wsi mamy jeden samochod wiec musze byc przygotowana na kazda ewentualnosc .... Teraz jeszcze zamkneli nam droge bo remont jest i tak ma byc do konca roku wszyscy jezdza na okolo wiec wypad do miasta to juz jest wyprawa z 10km zrobilo sie 15 do samej tabliczki miasta a nie wyobrazam sobie jechac busem z takim maluszkiem ....
Jeszcze mam moja mame ktora jest mobilna mieszka w miescie ale tez nie chce jej wolac o byle pierdole same rozumiecie ;)
Listwy kupione dzisiaj Luby bedzie zakladal oczywiscie walnal sie na naroznikach jednak jak sama nie dopilnuje to nic nie bedzie zrobione jak nalezy [emoji14] faceci ... Trzeba sprawdzac 10tys razy no trudno dobrze, ze komfort dzisiaj czynny do 14 ;)

thgfflw1k3inkyc3.png

reklama
Lola a nie masz innego szpitala w okolicy? Co prawda szpital nie ma prawa odmówić Ci przyjęcia na oddział ale niestety jak się sama wpiszesz na własne ządanie to tak właśnie potem się zachowują... wiem,że to nie jest okej.. mam nadzieje, ze się nie mylił i nie będzie Ci się nic działo!!!

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry