reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

A! I jeszcze jedna sprawa... powracając do moich wyników - co to są ciała ketonowe w moczu? Żadnej normy przy tym nie ma, a porównuję sobie poprzednią morfologię i wyniki moczu i tam miałam przy tych ciałach "neg" :confused:
Ja czesto w poprzednich ciazach mialam bardzo liczne ciala ketonowe w moczu, i podejrzewali najczesciej wtedy cukrzyce i robili mi kilka razy badania w tym kierunku. Ale ciala ketonowe pojawiaja sie tez gdy "sie glodzisz", albo gdy malo pijesz. Ja do dzis nie wiem czemu mialam ciala ketonowe, skoro jadlam normalnie i pilam bardzo duzo.. a cukier zawsze w normie.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zaczęłam się zabierać za łóżeczko :) Nareszcie! Powiedzcie mi tylko, doświadczone mamy, jak zabezpieczacie materac przed zabrudzeniami i wilgocią? Czy wystarczy takie "prześcieradełko" nieprzemakalne na gumkach?
Ja daje tylko zwykle przescieradelko ;) nigdy nie zabezpieczalam przed zalaniem itd.. [emoji6]

Co gorsza Synal jakiś osowiały od kilu dni. Nie ma kopniaków, co jakiś czas jakieś tak szturchnięcie, gdzies się przesunie i tyle. Zazdroszczę tym, którym Maluchy dokazują, przynajmniej jesteście spokojniejsze.

Czy tylko w moim brzuszku taki zastój???? nie wiem czy powinnam zacząć się martwić?
U mnie to samo :hmm: bylam tydzien temu w srode u lekarza (wszystko ladnie pieknie , corcia o tydzien wieksza jak powinna wzy 1600 ;) ) i od tamtej pory mala taka spokojna ze musze sama ja pobudzac i zmuszac zeby dala znac ze tam jest...

mnie lekko bolal w nocy jak na @, ale szybko minelo
kurde mnie dzis w nocy tez tak bolal :hmm:

Dzieci też mają inną dynamikę, są różne. Ja nie liczę:) ważne, że są ruchy, że malucha czuję.
dokladnie , tez tak mysle :) i po tych wszystkich postach wyzej :D

Tak właśnie a propos pokarmu - czy Wam już coś się pojawia?
u mnie cisza , nic.. i nawet mnie piersi nie bola ;)

Uff.. nadrobilam te kilkanascie stron hihi :D

Ja czesto w poprzednich ciazach mialam bardzo liczne ciala ketonowe w moczu, i podejrzewali najczesciej wtedy cukrzyce i robili mi kilka razy badania w tym kierunku. Ale ciala ketonowe pojawiaja sie tez gdy "sie glodzisz", albo gdy malo pijesz. Ja do dzis nie wiem czemu mialam ciala ketonowe, skoro jadlam normalnie i pilam bardzo duzo.. a cukier zawsze w normie.

No i znowu powraca moja krzywa cukrowa, która wyszła zawyżona... i już zupełnie nie wiem co myśleć i co robić. Chyba w gacie narobię przed poranną wizytą.

Właśnie zobaczyłam, że zniknęły wrzesniowki i pojawiły się czerwcowki. Zostały tylko 2 miesiące[emoji6] a teoretycznie mi jeszcze 59 dni[emoji4]
1475604905811.png

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1475604905811.png
    1475604905811.png
    38,8 KB · Wyświetleń: 253
Anio kanapeczka przed snem i będzie dobrze. Nie dokonca chodzi o niedozywienie ale o nieodpowiednie zywienie. Trochę wiecej weglowodanow musisz przyjmować. Jesli organizm ma za malo weglowodanow to bierze sie z produkcje energii z tłuszczów i wtedy powstaja ciala ketonowe. Poczytaj w google. I jak pisze weglowodany to nie czekolada i slodycze tylko np lyzke ziemniakow ryzu makaronu pełnoziarnistegi więcej do obiady a przed snem zjedz sobie cos jeszcze jakas mała kolacje.

Pytalas o slodycze cukier itd i mowa byla o ksylitolu czy jak to sie nazywa. Mozna od czasu do czasu ale podobno w ciazy sie nie poleca tego bo nie jest najzdrowsze. Ta stewia podobno jest lepsza. Pisze podobno bo ja tego smaku nie moge zniesc. Slodze raz dziennie kawę ale wypijam ja na spacerze. Nie rosnie mi tak cukier. Jak mialam bardzo duże cisnienie na cos slodkiego to jadlam np loda ale z bita smietana i spacerujac. Jesli jesz slodkie ale tłuste to cukier nie rosnie tak szybko tylko jego wzrost rozklada sie rownomiernie. Tak samo diabetolog na urodziny pozwoli mi zjesc kawałek ciasta ale np byl to tort smietanowy. Nie bylo tragedi. Po h mialam 110 cukier czyli normalny. Tak nas uczyli na tych wszystkich szkoleniach z cukrzycy ale jak mowie w każdym kraju jest inaczej.

Pytalam dzis lekarza o to co będzie jak nie urodze do terminu. Powiedzial ze w 36 tyg wysle mnie na konsultacje do szpitala i tam bede sie jeszcze dowiadywac. No i bedziemy oceniac moje cukry lozysko i wielkość dziecka. Ja tam mam nadzieję ze malutka będzie grzeczna i sama wyjdzie bo to wywoływanie porodu jak dla mnie masakra. A i hemoglobina mi nareszcie troche sie podniosla. Z 10.3 skoczyla do 11.00. Dalej muszę jesc te beznadziejne tabletki ale juz nie spada :) poza tym wszystko ok bylo. Cisnienie 98/ 55 ale bez kawy jeszcze bylam wiec norma u mnie. Jakbym nie pila jednej dziennie to bym sie czula strasznie. Mocz tez ok. Nie ma bialka itd w nim czyli jest dobrze :) zapomnialam na wizytowym napisac ;)

reklama
A ja dziś uruchomilam mrożone pierogi. I dostałam przypieczone do łóżka, a na deser jabłka z cynamonem i banany z bita śmietana polane czekolada. Talerze mezus pomyl, śmieci wyniósł syn i sobie leżę

A ja wlasnie opedzlowalam miske platkow owsianych z bananem :D:p tak mi sie zachcialo hyhy.. po czym poszlam do lazienki i zmierzylam sie w brzuszku... :szok::szok::szok::szok: o matuniu doznalam szoku.. jakas mamuska pisala ze ma 102cm to ja pociesze :-D bo ja mam 113cm :errr::sorry: masakra dodam ze 17kg na + juz...

Do góry