reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Zazwyczaj szybko wsuwam tabletkę i tyle. Może ze 3 razy dotykalam szyjki żeby sprawdzić jaka jest skoro tu lekarze nie badają. No i jest inna, jest duża różnica. Może to przez to ze w tym tygodniu więcej chodziłam. Jest wyraźnie miękka i krótsza.
Ja tez zakladam luteine to czuje ze szyjka jest miekka. Ale doktorka mowi ze nic nie zmienilo sie od ostatniego razu

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No niestety u mnie też wracają co jakiś czas, nakupowałam pojemników i przynajmniej część produktów sypkich jest bezpieczna ale i tak co jakiś czas się jakiś pojawi. Ale teraz jest jakaś inwazja:(
Ja na szczescie nie mam moli, ale wtargnelo mi swego czasu jakies inne robactwo i tez wszystko wywalalam.. teraz mam wszystko w pojemnikach ;)

To czemu u mnie zimno i pada ? Na chwile bylo slonce, moze 15 minut i sobie poszlo :(
Byl woeszac pranie na strychu to myślałam ze zamarzne [emoji23]

Mój lekarz na ostatniej wizycie dal mi ksiazeczke w której mam zaznaczac 10 ruchow dziennie dziecka. Licząc od godz 9 do 21. Czyli jak mam 10 ruchow do 12 to koncze liczyc. Przewaznie wstaje kolo godz 9 i Franio zawsze budzi sie razem ze mna więc już licze jego kreciolki później jem sniadanie a po śniadaniu to wiadomo harce jak nie wiem. Przeważnie zaznaczam ze do 12 ewentualnie 13 poczulam 10 ruchow dajac sobie trochę zapasu bo nie wiem czy dobrze to robię :) ale za dwa tyg na wizycie zapytam czy muszę to robic bo naprawdę nie mogę narzekac na ruchy Frania a przez to liczenie można popaść w paranoje. Pół ciąży miałam stresowej bo po poronieniu o wszystko się balam więc teraz wolalabym uniknac stresowych sytuacji jeśli to liczenie nie jest konieczne
To mi powiedziala ze powinnam czuc ruchy wtedy, kiedy zwykle sie ruszal (czyli np w porze obiadowej zwykle czulam ruchy, to powinny byc).. ale to moze przez to cisnienie ze bhlo wysokie

To moja druga cc ze wskazaniem ( wskazania okulistyczne + stan po poprzednim cc) i obie są planowane trochę wcześniej, ale tak jak napisałam - o ile nic się nie zmieni - Oliwka urodzona z wagą 3650g i 56cm, zgłosiłam się jakieś 10 dni przed terminem i było już rozwarcie. Teraz lekarz wpisał mnie do kajetu - zapewne chodzi o to, żeby w ogóle był w szpitalu, więc wygoda na pewno, ale mówił, że to zależy od sytuacji na dniach - stanu dziecka, łożyska i ewentualnej akcji. Jeśli 22 to będzie za wcześnie, to ustalimy inny termin. Ja wolę mieć pewność, że nikt nagle nie wymyśli, że może jednak nie oślepnę, skoro już akcja porodowa się zaczęła a nie ma mnie gdzie położyć na stole...
Tez mam Olivie ;)

To jaką masz wade ze masz wskazanie do cc ?

Kochane, nie wiem czh widzialyscie moje pytanie na wyprawkowym, ale prosze wytlumaczcie mi jak to jest z ta podusia klinem do lozeczka. Czy dziecko moze spac na tym od urodzenia ? Czy moze na tym spac na boku ? Czy nie jest wtedy za bardzo pokrzywione ??? No wiecie.. ciezko mi to sobie wyobrazic noo ;/

Teraz już na obu oczach -6 (w każdej ciąży leci dodatkowo) plus ciśnienie w gałce i kiepski stan naczyń krwionośnych. Po CC kolejnym zabiegiem będzie korekcja wzroku, będę się tylko musiała do tego przygotować odpowiednio.

Teraz już na obu oczach -6 (w każdej ciąży leci dodatkowo) plus ciśnienie w gałce i kiepski stan naczyń krwionośnych. Po CC kolejnym zabiegiem będzie korekcja wzroku, będę się tylko musiała do tego przygotować odpowiednio.
No to zdecydowanie cc. Powalcz jeszcze o ten termin.
Dzieci które rodzą się w terminie porodu mają więcej tłuszczyku nie spadają tak na wadze termoregulacja lepsza. I cyce ci ruszą ;)
Kto wie może zechce wcześniej wyjść [emoji14]

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Brrr po czarnym poniedziałku u mnie kwaśny wtorek... dziś od rano taka zgaga, że dramat. Smok na wawelu :o Nic nie pomaga. Syn chyba robi większe przemeblowanie organów.

Do góry