noemi87
Fanka BB :)
Hej dziewczyny. U mnie dla odmiany dzisiaj piękna pogoda Mąż wczoraj nie dojechał do pracy, wrócił do domu bo jakieś choróbsko go złapało, wymiotuje i leży , jutro do lekarza.. muszę się z synem jakoś chociaż trochę izolować od niego..
U mnie około 29 tc mała ważyła 1080g
Ja również nie biorę, ale głownie dlatego, ze wydaje mi sie on czysta manipulacja... w tym wszystkim określili tylko dwie strony - tych za i tych przeciw aborcji. Ja jestem za tym, zeby było jak do tej pory, w uzasadnionych przypadkach, takich jak gwałt, ciężka choroba dziecka (jeżeli rodzice tego chcą, bo to powinien byc ich wybór i to obojga, a nie tylko matki...). Czyli tak jak jest teraz...
Troche mnie raza te wszystkie hasła, ze jak matka nie bedzie mogła przeżyć to i tak ma urodzić... ludzie przecież to czysta bzdura... to regulują zupełnie inne przepisy. Podobnie jak z badaniami prenatalnymi - tez sa na to osobne przepisy... Mam wrażenie, ze większość ludzi nie wzięła nawet tej ustawy do ręki i powtarza zasłyszane ogłupiające hasła... to tylko 1,5 strony A4 można sobie samemu przeczytać, naprawde.
Tak jak powiedziałam, sama jestem za pozostawieniem tego jak było i tyle, bo mieliśmy do tej pory bardzo kompromisowe prawo pod tym względem... dawało wybór.
Szczerze mówiąc jako kobieta w naszym kraju tez nie czuje sie dyskryminowana w żaden sposób.. ani w pracy, ani w domu, ani w życiu społecznym czy mediach wiec nie widzę powodu do takiego strajku...
Ja też nie jestem ani za ani przeciw tzn. uważam, że powinno zostać mniej więcej tak jak było, ale to temat rzeka.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
u mnie bedzie 28+4 wiec pewnie kolo 1100 gram, ale to moje gdybanie
U mnie około 29 tc mała ważyła 1080g