reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Współczuję. To potrafi człowieka dobić jak się zbierze tyle wszystkiego na raz.
Ja bym z tym uchem chyba jednak jechała na IP
Z rachunkiem się na pewno wyjaśni.
A jak z tą koleżanką o której mówiłaś, że też jest w ciąży, rozmawiałaś już? 50 km, to naprawdę dość daleko, więc dobrze mieć plan w razie W.

Na pewno wszystko jest ok, ale następnym razem się tak nie przemęczaj.

Fajnie, że facet się tak angażuje w urządzanie kącika. Mojemu jak zwykle bardzo powoli to idzie...
Dużo kobiet sobie radzi w ciąży i z małym dzieckiem i zawsze się zastanawiam jak sobie dają radę. U nas jest 3 lata różnicy, więc mój mały mniej więcej ogarnięty, ale jak ktoś ma 1,5 roku różnicy, to jest dla mnie nie do wyobrażenia. Nasi sąsiedzi mają taką różnicę, no ale jak oni zdali sobie sprawę, że przy tak niewielkiej różnicy jest jednak ciężko, to ich stać było na wynajęcie niani do starszego już mniej więcej od połowy ciąży z kolejnym dzieckiem, a przy tym sąsiadka w dalszym ciągu siedziała w domu.
Między mną i moją starszą siostrą też jest 1,5 roku i moja mama mówi, że jak była w ciąży ze mną, to specjalnie wróciła do pracy, żeby się nie przemęczać. No bo wiadomo, że praca umysłowa jeszcze w tamtych czasach, to był pikuś w porównaniu do opieki nad dzieckiem.
A co do byłych z dużymi alimentami, które nie wiadomo na co wydają pieniądze, to ja się też mogę wypowiedzieć...

Doskonale Cię rozumiem, bo ja też już czasami przy moim małym wysiadam psychicznie i fizycznie, a nie mam do tego problemów ze skracającą się szyjką itp. Jeszcze 2 miesiące, musisz dać radę, dasz radę.
Umowilam sie z nia na nastepny tydzien. W tym była zajeta bo remontuje pokoik dla malego i ugadalysmy sie ze jak skonczy to sie spotkamy na kawke i pogadamy. Nie chcialam przez tel jej mowic bo chce wszystko dobrze wyjaśnić.

Wykończyło mnie to wszsytko ostatnio. Ten szpital malego moj szpital i ten samochod i te glupie trachunki i nie mam juz sily. Mam nadzije ze wszsytko jakos sie wyjasni i bedzie dobrze.

Jak jutro sie nie poprawi to jadę na ip niech mnie skieruja do laryngologa. Jeszcze mam mala nadzieję ze przejdzie bo po tym opatrunku w uchu co miałam zawsze jest lepiej a tu dzis taka klapa

reklama
Umowilam sie z nia na nastepny tydzien. W tym była zajeta bo remontuje pokoik dla malego i ugadalysmy sie ze jak skonczy to sie spotkamy na kawke i pogadamy. Nie chcialam przez tel jej mowic bo chce wszystko dobrze wyjaśnić.

Wykończyło mnie to wszsytko ostatnio. Ten szpital malego moj szpital i ten samochod i te glupie trachunki i nie mam juz sily. Mam nadzije ze wszsytko jakos sie wyjasni i bedzie dobrze.

Jak jutro sie nie poprawi to jadę na ip niech mnie skieruja do laryngologa. Jeszcze mam mala nadzieję ze przejdzie bo po tym opatrunku w uchu co miałam zawsze jest lepiej a tu dzis taka klapa

Kiedy jest tak, że wszystko się chrzani, to się pocieszam, że jak się to skończy, to wszystko się zacznie układać, bo nie tylko nieszczęścia chodzą stadami, ale szczęścia również.

Tak to naprawde straszne jest... zwłaszcza, ze moj maz ciagle w rozjazdach z pracy i juz teraz sie zastanawiam jak to bedzie jak wrócę do pracy i bede musiała z młodym jeszcze wszystko ogarnąć

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
3h w samym transporcie plus 8h etatu przy tęskniącym maluchu w domu oooo [emoji22] koniecznie musisz to kiedyś tam przemyśleć.

Zrobiłam tort. Jutro wam pokażę. Wyszedł nawet nawet :)

cb7wugpju04jz4q8.png

Dziewczyny my dzisiaj znowu zaprowadzalismy samochód do mechanika i 400 zł poszlo. A z miesiąc temu wydaliśmy na samochód 3000. Masakra, Nowy byśmy sobie kupili.
Poszliśmy do znajomych, mąż sobie troszkę wypił i tak polozylismy się do łóżka przed chwila i mowie kurde przecież nasz przewijak schnie na dworze a jak Się z nim coś stanie... i polecielismy go przyniesc, ale zmarzlam w piżamie :)

Hej Dziewczyny! My juz po imprezie, właśnie ogarnelismy wszystko i idziemy spać. Impreza bardzo udana :) ale patrzcie na to zdjęcie! Twarze pozaslanialam celowo ale chodzi o mój brzuch! Miałam czarna bluzke na sobie. Mam chyba jakiegoś devil inside [emoji48] niesamowite dla mnie jest to zdjęcie. .. wiem,że to pewnie odbicie od świeczki ale i tak jest to dla mnie coś wspaniałego to zdjęcie :) :) jakby Hanka dawała znaki [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
1475366962931.png

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1475366962931.png
    1475366962931.png
    324,1 KB · Wyświetleń: 224
Hej Dziewczyny! My juz po imprezie, właśnie ogarnelismy wszystko i idziemy spać. Impreza bardzo udana :) ale patrzcie na to zdjęcie! Twarze pozaslanialam celowo ale chodzi o mój brzuch! Miałam czarna bluzke na sobie. Mam chyba jakiegoś devil inside [emoji48] niesamowite dla mnie jest to zdjęcie. .. wiem,że to pewnie odbicie od świeczki ale i tak jest to dla mnie coś wspaniałego to zdjęcie :) :) jakby Hanka dawała znaki [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]Zobacz załącznik 776048

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Młoda ma parcie na szkło i chciała byc na pierwszym planie! Bedzie aktorka! [emoji177] Hehehe, pewnie material sie naciągnął i wtedy taki odcień przy oświetleniu wyszedł [emoji4]

reklama
3h w samym transporcie plus 8h etatu przy tęskniącym maluchu w domu oooo [emoji22] koniecznie musisz to kiedyś tam przemyśleć.

Zrobiłam tort. Jutro wam pokażę. Wyszedł nawet nawet :)

cb7wugpju04jz4q8.png

Tak tez mnie to troche przeraża. Pewnie przeciągnę troche w pracy informacje, ze niby karmie jeszcze piersią i bede po 7h pracować. Męża wysle na poł roku na kurs niech sie nowego języka w pracy uczy - wtedy tylko od 8 do 13 pracuje czyli po 5h przez poł roku reszta dnia wolna, a potem postaramy sie o drugie [emoji846] po drugim dziecku juz raczej poszukam jakiejś pracy bliżej. Rozpatrzymy tez wybudowanie domu w rodzinnym mieście, miałby kto pomoc przy dzieciakach, ja bym tam znalazła prace raczej bez problemu z moim doświadczeniem, a jak zrobią w tym czasie drogę do wawy to jazda zajmie 1,5h wiec maz bedzie dojeżdżać tym razem [emoji12]niech zobaczy jak to jest, bo teraz ma 10 minut [emoji16]

Do góry