reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

I odznaczyło mi posty jakie miałam zacytowane. .. [emoji34]
Co do pupy to w sumie najlepiej byłoby niczym nie smarować. Aczkolwiek ja smarowałam przy każdej zmianie pieluchy linomagiem zielonym właśnie lub alantanem w maści. Czemu? Bo w pampersie skóra i tak nie oddycha a taka tłusta warstewka jest jednak barierą między skórą a moczem/kupką. Moje córki nigdy odparzeń nie miały. Za to jestem na nie dla stosowania kremów leczniczych (z tlenkiem cynku, boraxem itp) na zaś, tak samo nie odpowiada mi smarowanie tak delikatnej części ciała kremem o silnym zapachu (a nivea, hipp czy bambino takie są). Ale taką pielęgnację stosowałam tylko w pierwszych miesiącach życia bo potem dzieciątko zaczyna rzadziej siusiać i kupkać to i mniejsze ryzyko odparzeń. Dodatkowo latem sobie smarowanie również odpuszczałam.
@anio0 moja pierworodna co prawda z końca sierpnia ale już w listopadzie były mrozy, a ogólnie zimą poniżej -20st nawet i codziennie chodziłam z nią minimum 3 godziny i ani razu w pierwszym roku życia nie miała kataru. A sąsiadki siedziały pozamykane w domach bo jak to? W taką pogodę na spacer? I dzieci chorowite. Także spokojnie damy radę, a może nie będzie mrozów wielkich? Patrząc na ostatnie parę lat to myślę, że spokojnie przechodzę zimę w układzie bluza + ponczo ha ha [emoji16]
Co do foteli, to te badziewne nosidła są owszem lekkie, ale czy to dziecko ochroni? Ja mam Cybex Aton2 i leciutki to on nie jest może, ale wyniki testów ma ok. No i w foteliku nie nosi się dziecka kilometrami także bez przesady. A jeszcze wracając do naszej dyskusji czy lepiej z bazą czy bez. Pomijając łatwość montażu to zerknijcie na fotelik.info choćby na testy - zdarzało się, że jakiś fotel miał 4 gwiazdki gdy był montowany na pasy a z bazą 2 lub 3 gwiazdki. Warto mieć to na uwadze.
@k8sad tez bym poszła w bon podarunkowy [emoji5]
Ja dziś byłam zamówić rolety rzymskie do salonu i kuchni oraz harmonijkowe do sypialni. Czekam na wycenę. W ogóle niemężowi dałam czas do 20.11 na wykończenie jakichś pierdół w domu i chłop wziął to sobie do serca - dziś zamówił półki do 3 szafek [emoji6] normalnie dumna z niego jestem [emoji7]
Mój synek tez niech już synkiem zostanie [emoji5] ale nie płakałabym jakoś bardzo jakby jednak Oktawia się urodziła.
Jestem po kolejnej rozmowie z położną. Powiedziała mi wprost, że mam czas do 23.12 aby urodzić bo w Święta będzie niedostępna. Jestem wdzięczna za szczerość - ostatnie czego bym chciała to dowiedzieć się w trakcie porodu, że nie przyjedzie u muszę jechać do szpitala.

reklama
To jest to co mi spędza sen z powiek!! Ja się nie zgadzam! Ja tu mam dowody!!!![emoji1][emoji1][emoji1]
Żadnej córki!!!
1473680446-fetehy.jpeg

a8doqqmz725nh9h0.png
Ja tez nie chce zmiany, niech mój Szymuś zostanie Szymusiem [emoji4]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Dla wszystkich Mam, które spodziewają się chłopca, a marzyły o dziewczynce: moja koleżanka właśnie wróciła z trzeciego USG genetycznego i co? Przez 7 m-cy nosiła chłopaka. Dzisiaj ukazała się dziewczynka w pełnej krasie!!!! Da się? Da się! :)

Chociaż ja się na jakiekolwiek zmiany już nie piszę!
Omg ! Ciekawe !!!!
Ze niby jest nadzieja [emoji23]
Tylko czy ja takiej niespodziance bym podolala kolejny raz [emoji41]
U mnie dziewczynka byla do porodu w dzien cc tez byla dziewczynka a wylazl patryk [emoji23][emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

O kurczę! I potem mała bedzie ganiać w chłopięcych ubrankach Hehehe

U mnie jak na razie na każdej wizycie potwierdza ze chłopak, ale 3 USG mam 3 października wiec zobaczymy [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie 3 usg 5 pazdziernika [emoji41]
Ale u mnie PINDOR byl po Kolana [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] wiec cudow nie oczekuje
Bon zakupowy lub kartę podarunkową do sklepu z ubraniami/zabawkami

cb7wugpju04jz4q8.png

Moze zrób paczkę slodyczowa dla dzieciaków? To takie słodkie podziękowanie [emoji6][emoji517][emoji515][emoji516]

Fajne pomysly. Tez bym w to strzelila

To jest główny powód naszych kłótni! !! Że on zmienia zdanie i nie raczy mnie poinformować a już aranżuje. Wkurwia mnie to niemiłosiernie!!!

cb7wugpju04jz4q8.png
No Dokladnie.
Kuzwa mam sie dostosowac bo przeciez on ma tak zarabiste pomysly ze nie ma opcji zeby mi nie pasowaly.
Ze niby ja co powietrze !!!!

Hej kobietki. Właśnie wróciłam z małym od psychologa i jestem mega zadowolona z tej wizyty :)

Antiope, dokładnie tak jak mówisz, facet pójdzie spać i ma w d.. a my wszystko przeżywamy i po nocach nie śpimy..

Ja wczoraj tez specie mialam . Tak mnie wkurwil ze nie wytrzymam.
Caly weekend Myslelismy nad wypadem nad jezioro przeszla niedziela I sie hrabiemu odwidzialo I woli basen.
No ok wkurwionam ale Mysle nie bede Psula dzieciom atmosfery.
Wiec mowie ok basen ale jakis nowy tam gdzie nie bylismy. A on kuzwa ze nie bo UWAGA juz sie umowil na tym co zawsze jezdzimy ze znajomymi ( moimi- ale taka kolezanka ze od kiedy w ciazy jestem ani razu sie nie zapytala jak sie czuje o pol roku ich nie widzialam) to on kuzwa nasze plany pozmienial bo co za roznica woda to woda byle by sie spotkac z ludzmi z którymi kuzwa kontaktu nie mialam 6 miesiecy. I z tajniaka sie umawia
No rece mi opadly. Wyszlo na to ze jak zwykle robie jazdy ze to wszystko moja wina itp. Nie mialo mi sie prawa przykro zrobic ze postawil mnie przed Faktem dokonanym I poznienial cale nasze plany. Itp ze przesadzam I o ja pier....ole.
Wyszlo na to ze ja sie rozryczalam a on zabral malego I uwaga pojechal sobie do owych znajomych I z nimi spedzil czas do wieczora na basenie.

Nie zdzierże dziada przez najblizsze kilka dni jak nie tygodnie. [emoji36][emoji36][emoji36][emoji36]
Takim fochem mu Walne ze glowa mala.

Ja po takich snach wstaje wkur....iona
I moj dostaje zrype rano [emoji41]

O, znam to skądś, mój też właśnie odwalił taki numer, że głowa mała..teraz wyjechał do pracy i mam spokój, ale dzwoni i gada do mnie jakby nigdy nic, ja mu półsłówkami odpowiadam, tylko to co muszę, a ten nic, jego metoda przeczekać, przejdzie jej.. kuźwa bezmózgi normalnie:p a ja jestem tak zła na niego, że masakra.. szkoda naszych nerwów, powinnyśmy tak to olewać jak Oni..

U mnie 3 usg 5 pazdziernika [emoji41]
Ale u mnie PINDOR byl po Kolana [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] wiec cudow nie oczekuje

Fajne pomysly. Tez bym w to strzelila
Ja może i bym miała wątpliwości co do Zosi, ale czterech czy pięciu różnych lekarzy stwierdziło, że noszę babę pod sercem ;) Jeden nawet na ip rzucił tekstem "ale szalona dziewczyna", tak szalała. Oooo, a jak już o szaleństwach mowa, to tak jak ostatnio jęczałam, tak teraz Mała ma znowu pełno werwy i energii i daje temu upust. Dzisiaj po nocy spać nie mogłam, a nawet wtuliłam się w M. i powiedziałam, że ma poczuć chociaż w części to co ja przechodzę, a nie sobie będzie smacznie spać, gdy córka jego takie akcje odwala.
Po tej glukozie rano, to nawet przez chwilę mi się głupio zrobiło, bo kilka babć zaczęło się przyglądać mojemu brzuchowi z niekrytym zainteresowaniem. Cały skakał! Zośka dostała mega dawkę cukru i jej odbiło konkretnie ;)

Ponawiam moje pytanie odnośnie linomagu, bo przepadło w otchłaniach internetow [emoji12]

Dziewczyny mam jeszcze pytanie do doświadczonych mam. Kupiłam dzis linomag maść i powiedzcie mi czy używacie go przy każdym przewijaniu? Bo na opakowaniu jest info, ze stosować 1-3 razy dziennie i juz sama nie wiem.

Hmm no ja do przewijania normalnie żadnych kremów nie używałam, chyba, że coś się działo.

reklama
Ja może i bym miała wątpliwości co do Zosi, ale czterech czy pięciu różnych lekarzy stwierdziło, że noszę babę pod sercem ;) Jeden nawet na ip rzucił tekstem "ale szalona dziewczyna", tak szalała. Oooo, a jak już o szaleństwach mowa, to tak jak ostatnio jęczałam, tak teraz Mała ma znowu pełno werwy i energii i daje temu upust. Dzisiaj po nocy spać nie mogłam, a nawet wtuliłam się w M. i powiedziałam, że ma poczuć chociaż w części to co ja przechodzę, a nie sobie będzie smacznie spać, gdy córka jego takie akcje odwala.
Po tej glukozie rano, to nawet przez chwilę mi się głupio zrobiło, bo kilka babć zaczęło się przyglądać mojemu brzuchowi z niekrytym zainteresowaniem. Cały skakał! Zośka dostała mega dawkę cukru i jej odbiło konkretnie ;)
U mnie z Patrykiem tez tak bylo [emoji23][emoji23][emoji23] dwoch lekarzy prowadzacych ze dziewczyna. Cala ciaze dziewczyna. Przed cc trzech kolejnych lekarzy no na bank dziewczyna.
Na stole wyciagneli chlopaka.
Mama przed sala operacyjna powiedziala poloznej zeby sobie nie zartowala ze pewnie pomylila osoby itp. Nikt nie Chcial wierzyc [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

No ale to bylo 15 lat temu teraz pocieszam sie ze sprzet choc maja lepszy I moze o pomylki trudniej [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Do góry