reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

. Sama sobie ta dawkę ustalilas czy lekarz tak zalecił? Bo ja biorę 3 razy po jednej i bałam sie czy nie za dużo. Mi z piersi nie leci. A co do komarów, to myśle ze niektóre sztuki mogą wbić sie z bakteriami i wtedy najbardziej puchnie i boli. Bo nie po każdym ukąszeniu jest tak samo.

W środę mi lekarka też powiedziała, że czas na magnes przy twardnieniach za częstych 3x2, w poprzedniej ciąży brałam od początku do końca slow mag 3x2 a on jonów magnezu ma jeszcze więcej niż asmag forte bo chyba koło 60 tyle, że w gorzej przyswajalnej nieorganicznej soli, za to uwalnia się dopiero w jelicie, nie niszcząc tak żołądka. I sama nie wiem co kupić, do tej pory brałam magne b6 okazyjnie....

Zastanawiam się czy nie odwiedzić dzisiaj ip... od wczoraj Mała znowu cicho siedzi, co mnie do szału doprowadza. Ostatnio też tak miała przez 2-3 dni, a później znowu filmiki mogłam nagrywać jak mi brzuch się odkształca i jak kopniaki się uwidaczniają, ale teraz... nie wiem. Może to przez moją babcię, która mi wczoraj przez telefon powiedziała, że bardzo się o mnie martwi i ma "złe przeczucia co do mojej ciąży" :p Starałam się liczyć ruchy i Zośka nie dobrnęła do 10/h wczoraj, a w nocy też spokojna była. Coś tam czuję delikatnego od czasu do czasu, ale wiem też na co moją dzikuskę stać.
Z drugiej strony, jestem dziś znowu sama w domu do jutra, bo mąż na 24h w pracy, a oddział ginekologiczny mam 20km od domu, w innym mieście zupełnie. To też wyczyn, by tam dojechać, bo mieszkamy teraz na obrzeżach miasta, więc nawet do przystanku autobusowego, z którego tylko jedna linia wyjeżdża, jest kawałek drogi... Nie wiem sama co robić. Założyłam sobie, że jeśli do popołudnia dziecię mi się nie rozbryka, to pojadę to sprawdzić. Boję się jednak, że zrobią ze mnie panikarę :p i tak w kółko...

Zjedz coś słodkiego - czekoladę, pare cukierków i połóż się na lewym boku, jak się nie obudzi to dopiero się martw. Ja tak pierwszą ciąże się przemartwiłam od kiedy ruchy poczułam. Moja córka po prostu mało ruchliwa była i wcale jej to po urodzeniu niestety nie zostało... Obecnie wystarczy, że siedze przed kompem ba nawet siku na toalecie robię to się budzi, najgorzej wieczorem jak zasiąde na sofie to już zupełnie szaleje , ale wiem co czujesz bo w pierwszej ciąży potrafiła się młoda całe dnie nie ruszać a ja dostawałam szału z nerwów, teraz bym pewnie detektor tętna kupiła jak by się to powtarzało....

reklama
W poniedzialek zaczynam 28 tydzien to nie bedzie za pozno na glukoze??
Mi położna zwróciła uwagę na to, że jeszcze nie miałam, a po następnej wizycie u gina może być już za późno i kazała się do niego zgłosić szybciej po skierowanie i rzeczywiście, gin powiedział, że się zakręcił i że wtedy by było już na styk i lepiej to zrobić teraz.

Ja mialam w srode w czwartek wyniki. Mi bylo przez chwile słabo tak jakos po 30 min od wypicia. Co sie pozniej okazalo glukoza do powtorki bo przekroczylam wyzsza granice. We wtorek powtorka. W srode bede wiedziec co dalej

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

współczuje tej atrakcji ale trzymam kciuki, żeby dobrze wyszło! ja byłam w tamtym tygodniu, wyniki nawet spoko. U mnie też jak u kogoś wynik po 2 h był trochę wyższy niż po jednej ale to ok.

W środę mi lekarka też powiedziała, że czas na magnes przy twardnieniach za częstych 3x2, w poprzedniej ciąży brałam od początku do końca slow mag 3x2 a on jonów magnezu ma jeszcze więcej niż asmag forte bo chyba koło 60 tyle, że w gorzej przyswajalnej nieorganicznej soli, za to uwalnia się dopiero w jelicie, nie niszcząc tak żołądka. I sama nie wiem co kupić, do tej pory brałam magne b6 okazyjnie....

Zjedz coś słodkiego - czekoladę, pare cukierków i połóż się na lewym boku, jak się nie obudzi to dopiero się martw. Ja tak pierwszą ciąże się przemartwiłam od kiedy ruchy poczułam. Moja córka po prostu mało ruchliwa była i wcale jej to po urodzeniu niestety nie zostało... Obecnie wystarczy, że siedze przed kompem ba nawet siku na toalecie robię to się budzi, najgorzej wieczorem jak zasiąde na sofie to już zupełnie szaleje , ale wiem co czujesz bo w pierwszej ciąży potrafiła się młoda całe dnie nie ruszać a ja dostawałam szału z nerwów, teraz bym pewnie detektor tętna kupiła jak by się to powtarzało....
Próbowałam tego wczoraj... coli się napiłam, czekoladę jadłam, na boku leżałam cierpliwie... i jedynie minimalne chlupnięcia odczuwałam od czasu do czasu. Nie wiem czy aż tak się trzymać tych 10 ruchów na godzinę w szczycie aktywności czy dać sobie jeszcze spokój... ale zaczynam popadać w paranoję, to jedno jest pewne :(

Próbowałam tego wczoraj... coli się napiłam, czekoladę jadłam, na boku leżałam cierpliwie... i jedynie minimalne chlupnięcia odczuwałam od czasu do czasu. Nie wiem czy aż tak się trzymać tych 10 ruchów na godzinę w szczycie aktywności czy dać sobie jeszcze spokój... ale zaczynam popadać w paranoję, to jedno jest pewne :(
Przydalby ci sie detektor tetna dziecka.
Jak bys sie zamartwiala przekladasz I wiesz ze jest ok.a tak teraz za Duzo myslisz. Wyluzuj troszkę kochana bo za bardzo sie nakrecasz. Malutka pewnie spi albo odpoczywa albo obkrecila sie w strone kregoslupa.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Mi lekarz i polozna radzili obserwacje ruchow o konkretnych porach dnia. Jesli zazwyczaj rusza sie rano i wieczorem to jesli NIC nie bede czula w tych porach mam leciec na ip. Mowili, zeby nie liczyc bo wlasnie mozna popasc w paranoje. Wiem, ze latwo sie mowi i tez schizowalam dwa dni temu, ale od wczoraj Mlody znow sie rozruszal. Dla wlasnego swietego spokoju podjedz na ip bo bez sensu sie stresowac , ale mysle ze nie ma co panikowac:)

Ja mojego nie czułam prawie cała ciąże, a teraz to czasem cieżko z nim wytrzymac. Badali go pod katemAdhd. Tak ze moze taka natura. Trytytka dzięki za odpowiedz. Zwiększenie sobie dawkę na wieczór, bo wtedy najgorzej.

Poczekam jeszcze kilka godzin :) Jeśli nie przestanę się stresować, to chociażby dla ukojenia nerwów się przejadę na ip. Dzięki :)

ja myślałam że umrę ledwo do domu dotarłam. Jka zjadłam po badaniu to przeszło troche znaczy głowa boleć przestała i nie kreciło mi się w niej. Ale później naszło mnie na lody i znowu to samo. Dobrze że trafiłam na kumpla męża to mnie do domu podrzucił w domu tak mi się spać chciało pomyślicie że to chore ale bałam się zasnąć bo nie wiedziałam co mi jest. Leżałam cały dzień nawet pół łyżeczki cukru wywołało nawróót dolegliwości masakra i teraz boje się wyniku
Mi tez sie tak strasznie chcialo spac cale popoludnie przespalam

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
. Sama sobie ta dawkę ustalilas czy lekarz tak zalecił? Bo ja biorę 3 razy po jednej i bałam sie czy nie za dużo. Mi z piersi nie leci. A co do komarów, to myśle ze niektóre sztuki mogą wbić sie z bakteriami i wtedy najbardziej puchnie i boli. Bo nie po każdym ukąszeniu jest tak samo.
Ze szpitala mialam recepte i dawke wypisana

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry