reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja bym na Twoim miejscu przedzwonila do lekarza. Chyba troche za ostre masz objawy i szkoda sie meczyc az leki zadzialaja. Mnie boli i szczypie jedynie przy zapaleniach pecherza, infekcje sa bez objawowe poza wieksza iloscia sluzu.

Ja tez nie mam siary i mam wrazenie, ze pojawi sie dopiero po porodzie. Smaruj te rozstepy poki swieze, natluszczalas sie wczesniej?

A ja Wam w Polsce troche zazdroszcze z tym L4. Cale szczescie jestem w o tyle komfortowej sytuacji, ze sama siebie zatrudniam i mimo, ze zwolnilam tempo to nie zachwialo moja wyplata, ale... w UK nie ma czegos takiego, ze kobiety ida na zwolnienie jak tylko sie dowiedza, ze sa w ciazy. Lekarze generalnie do 24tygodnia nie wypisuja zwolnien a nawet bedac na L4 nie dostaje sie rownowartosci swojej placy, tylko jakies smieszne pieniadze. Macierzynskie? Jest, lacznie 9 miesiecy i teraz albo pracujesz do konca ciazy i masz pelne 9 miesiecy po porodzie, albo zaczynasz przed rozwiazaniem np miesiac i wykorzystujesz po porodzie tylko 8 miesiecy. Kwota macierzynskiego to ok 550funtow/msc - porownujac do pracy na pelen etat przy najnizszej krajowej 1100funtow to wypada blado. Becikowe? Bardzo ciezko dostac, bo nawet przy najnizszej krajowej przekraczasz prog, ale jest to 400f. Przeliczajac na zlotowki wypada spoko, ale zyjac tutaj niestety slabo. Oczywiscie mozesz dobrac sobie "benefity" lub udawac samotna matke zeby dostac tego tysiaka i zyc jak czlowiek ( nie mowie o odkladanie tylko oplatach i codziennych wydatkach - bez szalu ), ale... to przekresla Twoja historie kredytowa, wiec jesli masz ambitny plan zakupu mieszkania lub jakiejkolwiek inwestycji to niestety pozniej przez dluzszy czas Twoja zdolnosc kredytowa lezy i kwiczy przy dofinansowaniach z panstwa. Wiec nie jest tak kolorowo jakby sie moglo wydawac :)

Lola wszystkiego najlepszego dla synka!!! :)
Nie jest nieee i min dlatego mojej siostrze nie spieszy się z drugim dzieckiem.
A moja najmłodsza siostra zaraz rodzi. Ma termin na 17 września :)

Byliśmy u lekarza dostaliśmy maść. Generalnie zejdzie w ciągu 48h

Chcecie fajnego niusa? Maciuś waży już 700 g :D

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Nie jest nieee i min dlatego mojej siostrze nie spieszy się z drugim dzieckiem.
A moja najmłodsza siostra zaraz rodzi. Ma termin na 17 września :)

Byliśmy u lekarza dostaliśmy maść. Generalnie zejdzie w ciągu 48h

Chcecie fajnego niusa? Maciuś waży już 700 g :D

cb7wugpju04jz4q8.png
Rosnij Maciusiu duzy i silny!!!!
daje sie mloda smarowac bez problemu?

Ja mialam w srode w czwartek wyniki. Mi bylo przez chwile słabo tak jakos po 30 min od wypicia. Co sie pozniej okazalo glukoza do powtorki bo przekroczylam wyzsza granice. We wtorek powtorka. W srode bede wiedziec co dalej

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Współczuje badanie po minmo że jest mało ingerenne w nasze ciała to potrafi zwalić z nóg. Ja dowiedziałam się że można cytryne dodać do glukozy nie zmienia wyniku a poprawia niby smak. Ja to się modlę by było wszytko dobrze nie chce powtarzać badania a co dopiero by latać do diabetyka ;/

Próbowałam tego wczoraj... coli się napiłam, czekoladę jadłam, na boku leżałam cierpliwie... i jedynie minimalne chlupnięcia odczuwałam od czasu do czasu. Nie wiem czy aż tak się trzymać tych 10 ruchów na godzinę w szczycie aktywności czy dać sobie jeszcze spokój... ale zaczynam popadać w paranoję, to jedno jest pewne :(

Słuchaj tak jak pisze Joshi może Twoja dzidzia odwróciła się przodem do kregosłupa i temu jej nie czujesz. Mi mama(wiem mój głowny dordca troche to zabawne ) powiedziała że tak może być i by nie panikować, ale jak się boisz leć na ip tak jak radzą dziewczyny ty martwić się nie będziesz i na zdrowie dla Was obojga to wyjdzie:)

Rosnij Maciusiu duzy i silny!!!!
daje sie mloda smarowac bez problemu?
Z problemem ;)

Lux polecam ci samej poczytać o kp pooglądać filmy i po prostu uwierzyć.
Wsparcie bratowej czy nasze może ci pomóc ale nie zagwarantuje sukcesu. Nastawienie to połowa sukcesu a u ciebie już jest lekko negatywne. Spokój cie uratuje :)

cb7wugpju04jz4q8.png

Ja ostatnio wylukałam w pepko kocyk z kapturkiem z głową chyba owieczki i powiedziałam mojemu że musze taki mieć dla Frani. A tak w ogóle w jakiej pozycji teraz śpicie?

reklama
Ja mam zawsze problem z ulozeniem się do snu. Podobno najlepiej na lewym boku Ale nie umiem na nim zasnac, więc u mnie raczej prawy bok do zasniecia a budze się zawsze na plecach.

Do góry