kalana
Fanka BB :)
Witam wszystkie dziewczyny :-) ja niedawno wstałam i jem właśnie śniadanko . Też mnie bardzo boli kręgosłup nie mogę za długo stać bo tragedia :| muszę poleżeć i dopiero mi lepiej.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Też o tym słyszałam. Ale jeszcze nie słyszałam, że jak kobieta w cm przychodzi to jej nie przyjmują. Poza tym wszystkim dziewczynom ustalają termin cc i zawsze przyjmują. A jeśli po wynikach i badaniu wyjdzie, że coś jest nie tak od razu zostawiają na oddziale.Właśnie czytam o św. Zofii i duzo osób pisze, ze ten szpital jest tak obłożony, kazdy chce w nim rodzic, ze bardzo często odsyłają pacjentki do innego szpitala jak juz przyjeżdzają w trakcie porodu... Praski kantem plus, ze sa sale dwuosobowe, łazienka z prysznicem na każda sale, a sala do porodu jest wyposażona w KTG, które jest mierzone bez przerwy (jakiś system w sali jest zamontowany) a nie tylko co jakiś czas kontrolnie.
Szczerze mówiąc juz robię sie głupia jeśli chodzi o wybór szpitala [emoji6]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Też o tym słyszałam. Ale jeszcze nie słyszałam, że jak kobieta w cm przychodzi to jej nie przyjmują. Poza tym wszystkim dziewczynom ustalają termin cc i zawsze przyjmują. A jeśli po wynikach i badaniu wyjdzie, że coś jest nie tak od razu zostawiają na oddziale.
Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
ja licze, ze okulista wyrazi zgode na sn bo cc mi sie nie usmiechaJeżeli mowa o cesarce to oczywiście [emoji4] ja myślami jestem przy porodzie naturalnym po prostu [emoji6]
Ej kochana, masz police, gdzie jest super o ile tak można powiedzieć o szpitalu. Ja aktualnie jestem w zdrojach leze na patoli. Ogólnie nie jest najgorzej chociaż mnie wkurzyli samym tym,że tu muszę być... jeśli szczecin to tylko nie decyduj się na pomorzany. Za nic w świecie!Witajcie, ja nie pojechałam na glukozę, bo cukier naczczo z glukometru wyszedł mi 115. Tragedia!!!!
Pojadę jutro lub za tydzień, muszę mieć dobry wynik chociaż naczczo. Dla mnie to tragedia rodzić tak daleko, bez żadnej pomocy . Ryczeć mi się chce, bo nigdzie w miastach ościennych nie przyjmą mnie na poród, znów mnie wyrzuca do Szczecina, a tam jest rzeźnia nie porodowka
warto pochodzić do lekarza który tam przyjmuje, a najlepiej do dr Puzyny, ordynatora. Wtedy nie odmówią. ale tak to prawda że jest obłozenie bo dziewczyny z całej PL tam jeżdżą. to jest jeden z niewielu spzitali gdzie personel wspiera w decyzji porodu sn po 1cc lub 2cc, ba nawet po 3cc dr Puzyna mógłby się zgodzić.Właśnie czytam o św. Zofii i duzo osób pisze, ze ten szpital jest tak obłożony, kazdy chce w nim rodzic, ze bardzo często odsyłają pacjentki do innego szpitala jak juz przyjeżdzają w trakcie porodu... Praski kantem plus, ze sa sale dwuosobowe, łazienka z prysznicem na każda sale, a sala do porodu jest wyposażona w KTG, które jest mierzone bez przerwy (jakiś system w sali jest zamontowany) a nie tylko co jakiś czas kontrolnie.
Szczerze mówiąc juz robię sie głupia jeśli chodzi o wybór szpitala [emoji6]
No u nas na razie nie ma mowy o spacerze, bo lejeDzień dobry,
Przeszła burza i jest czym oddychać. Nie wyspałam się, Zu przylazła w nocy i mnie budziła.
Dziś chyba posiedzimy w domu, ewentualnie spacer uskutecznimy.
Trochę mam takie dni świstaka, co dzień to samo, a tu się sierpień szybko skończy i rok szkolny zacznie.
No nic, trzeba się czymś produktywnym zając.
Miłego dnia
Nie wiedziałam, że z cukrzycą nie wszędzie można rodzić. Mam nadzieję, że jednak nie będzie u Ciebie tak źle.Witajcie, ja nie pojechałam na glukozę, bo cukier naczczo z glukometru wyszedł mi 115. Tragedia!!!!
Pojadę jutro lub za tydzień, muszę mieć dobry wynik chociaż naczczo. Dla mnie to tragedia rodzić tak daleko, bez żadnej pomocy . Ryczeć mi się chce, bo nigdzie w miastach ościennych nie przyjmą mnie na poród, znów mnie wyrzuca do Szczecina, a tam jest rzeźnia nie porodowka
Oj nie, byle ten czas nie uciekał. Ja jeszcze nic nie kupiłam, nic nie gotowe. No zero, null. Ja to bym najchętniej jeszcze z rok w tej ciązy pochodziła, żeby być gotowa.
Uwielbiam zbierać grzyby, tylko nie mam z kim chodzić od kilku lat. Ja sobie jeszcze całkiem nieźle sprawnościowo radzę, wszystko przy sobie zrobię...gdyby tyle jeszcze nie mieć tego bólu kręgosłupa...Hej dziewczyny.
Nie dam rady nadrobić. Prawie 400 postów.
Widzę nowe mamy- witam.
Ja znów na Mazurach z dzieciakami. Bliźniaki w brzuchu grzeczne. Wczoraj byliśmy na grzybach. Znów w okolicznych lesie czyli najbardziej przebranym. Godzina zbierania i dziś jajecznica z kurkami
Zobacz załącznik 766948
Najlepsze jest to że nie musiałam robić akrobacji bo moje dzieci na hasło "grzyb", przebiegały i wygrywali go za mnie.
Ja już nie mogę butów sama wiązać. Ostatnio męża o to prosiłam jak ja dotykam do porodu? Też już tak macie?
Moja siostrzenica ostatnio przebiegła i zapytała się mamy: Mamo kiedy będziesz miała taki brzuch jak ciocia Kasia? :/
Znając życie to pewnie nigdy bo ona w ciąży z córką miała taki jak ja aktualnie w 4 mcu. Ludzie nie wierzyli że w ciąży jest. (Ona jest dokładnie 10 tyg do tyłu względem mnie i tylko z jedną istotą). Ja gruba ona szczupak. Może uda nam się zrobić kiedyś nasze zdjęcie z brzucha
Co do glukozy to tym razem kupiłam o smaku cytrynowym. Pomogło. Nie wymiotowalam. Sukces. Ale wcale nie było tak fajnie bo po godzinie byłam tak głodna, że już bym się przełamała i coś zjadła. Na szczęście zadzwoniła siostra i mnie zagadala. Zapomniałam o jedzeniu. Udało się dorwać. Uważam, że to badanie to męka dla ciężarnych.
Rozpisałam się. Sorry.
Miłego dnia
Na Mazurach pochmurnie.
Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom