elifit
Moderatorka
Wstałam z drzemki. Nie wyrabiam w te upały [emoji30]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wstałam z drzemki. Nie wyrabiam w te upały [emoji30]
Ale myślisz, że to juz na tym etapie jest w jakiś sposob niebezpieczne ? Ja też dosyć sporo w ciągu dnia leżę na plecach i jeszcze nie odczuwam żadnych dolegliwości; myślałam, że tak po 30tc jak juz dzidziol więcej waży to lepiej unikać takiej pozycji ?Uważaj z tym leżeniem na plecach, bo wtedy macica uciska główna tętnice i dziecko ma duzo mniej tlenu, a do tego bardzo łatwo stracić przez to przytomność
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ale myślisz, że to juz na tym etapie jest w jakiś sposob niebezpieczne ? Ja też dosyć sporo w ciągu dnia leżę na plecach i jeszcze nie odczuwam żadnych dolegliwości; myślałam, że tak po 30tc jak juz dzidziol więcej waży to lepiej unikać takiej pozycji ?
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
No to dobrze wiedzieć, zacznę bardziej w wannie uważać choć i tak staram się nie urządzać zbyt długich kąpieli...
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Moj kręgosłup też w słabej kondycji ale lekarka poleciła mi oklejanie pleców plastrami medycznymi - poczytaj o tym. Każdy rehabilitant umie to teraz zrobić.A ja już nie mogę z tym kręgosłupem. Już było lepiej, ale kiedy się człowiek opiekuje maluchem, to co chwilę trzeba dźwigać. No i co tylko jest lepiej, to tak dźwignę małego, że mi się odnawia. Do tego głowa mnie boli i już mam wszystkiego dość. Byle tylko już był wieczór i iść spać.