reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Witam[emoji4]

Kleo zdrowia dla siostry.[emoji11]
Elifit no normalnie gnoje. Ciekawe co to za wyższa konieczność?
Joshi ciasto wygląda apetycznie.

Ja już poleniłabym się, ale jeszcze długo będę pracować [emoji17]

Dziewczyny, od wczoraj mam duszności, a właściwie to ciężko mi się oddycha. Czy to normalne w ciąży?

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Matko nic mi nie mów, ja poprzedniej nocy myślałam że się udusze, niestety przepona idzie do góry i tak odetchnąć nie można, trzeba się przyzwyczaić...

Kleo matko współczuję, oby siostra szybko doszła do siebie!! Ja kocham konie, wiele lat jeździłam, ale niestety koń, pies czy kto to zwierzę i nawet najbardziej potulne jest w stanie zrobić krzywdę. Mnie kiedyś klacz zrzuciła bo Bąk ja w zad ugryzł, wywalilam mnie z siodła. Przeturlalam się i na szczęście nic się nie stało. Ale Twoja siostra??? Miała mega dużo szczęścia.

Elifit spierdzielaj stamtąd nie ma wyjścia, bo będziesz zapierdzielalam i znów premii nie będzie. Nie ma co się katować.

Anio0 wow, ja o takim wózku to tylko pomarzyć mogę :)
Przeżyłam. Dostalam masc na to i zobaczymy jak dalej będzie:) przynajmniej nie boli :D gdyby się pogorszylo mam sie pokazac natychmiast

No to dobrze, oby zakażenie jakieś się nie wdalo :)

reklama
mi na kręgosłup bardzo pomogła poduszka dla ciężarnych do spania/siedzenia i ćwiczenia (z YT) na kręgosłup.
Ja mam poduszkę i w nocy z nią śpię. Rano się budzę i jest lepiej, ale potem znowu zajmuję się synkiem i wystarczy, że raz go dźwignę i znowu zaczyna boleć jak poprzedniego dnia.

Ja marzę żeby czuć się przez kolejne miesiące tak jak do tej pory, bez nacisków, bez spadku formy, bez mdłości itd. Nie czuję, że jestem w ciąży, chyba, że Jaś Mieszko kopa zasunie... :o oby trwać tak dalej.
W pierwszej ciąży też tak miałam...

No to dobrze wiedzieć, zacznę bardziej w wannie uważać choć i tak staram się nie urządzać zbyt długich kąpieli...

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Wanna myślę, że pod tym względem jest ok, bo jednak woda zmniejsza ciężar ciała i siły grawitacji jakoś inaczej się rozkładają.

Tak poza leżeniem na plecach to moja przyjaciółka w ciąży dwa razy straciła przytomność, bo jej sie młody tak ułożył, ze na jakiś nerw nacisnął. Raz w łazience i dobrze, ze upadła na bok i ani głowa ani brzuchem nie przywaliła w płytki...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nie strasz.

Moj kręgosłup też w słabej kondycji ale lekarka poleciła mi oklejanie pleców plastrami medycznymi - poczytaj o tym. Każdy rehabilitant umie to teraz zrobić.
Ja chodzę co 5-6 dni i płace za odc lędźwiowo- krzyżowy 35zl. 3 razy już byłam i właśnie dziś stwierdziłam że dużo mi lepiej. Może spróbuj...

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Podeślesz mi jakiś adres na pw?

Duzo ćwiczeń rozciągających tez pomaga, nawet głupie siedzenie po turecku i kolana jak najbliżej ziemi. Albo sie kładziesz na plecach, jedna noga wyprostowana, a druga zgięta w kolanie i odchylasz w tej pozycji ja na zewnątrz, rozciągasz przez 1-2 minuty i potem to samo z druga. Mnie to bardzo pomaga.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
No mnie też rozciąganie trochę pomaga jak się położę i stopy składam razem, a kolana próbujuę maksymalnie docisnąć do podłoża. Od września chcę chodzić na jogę dla kobiet w ciąży, to też mi pewnie pomoże.

Wstałam z drzemki. Nie wyrabiam w te upały [emoji30]

cb7wugpju04jz4q8.png
ja sie zaraz klade, tylko sie wykapie, potrzebuje snu jak nigdy

A ja śpię na prawym boku od początku ciąży i młody zdrów jak ryba, mózg i organy na super poziomie. Tyle że ja specjalnie tego nie robię, budzę się rano na prawym boku. Już niedługo brzuch wyprzedzić cycki i pewnie tylko lewą stroną mi zostanie

A ja śpię na prawym boku od początku ciąży i młody zdrów jak ryba, mózg i organy na super poziomie. Tyle że ja specjalnie tego nie robię, budzę się rano na prawym boku. Już niedługo brzuch wyprzedzić cycki i pewnie tylko lewą stroną mi zostanie
ja spie tak pol na pol, niby na boku, ale troszke jakby na brzuchu

a ja dziś sobie kupiłam już kryte buty:) szykuję się na jesień już :p
widziałam jedne piekne, ale wiązane i ciężko się wkładało, a ja już zapięciem sandałów mam problem, a co będzie później

reklama
Do góry