reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Drogie Ciocie oto Nataniel ♥
Super, gratuluję! :happy:

Gratulacje dla Lux!

Co do buntu krzykow kladzenia sie i tupania to moj pasierb sprobowal to na mnie 2 razy i na tym zakonczyl. kompletnie nic do niego nie mowilam wtedy ani nie probowalam go powstrzymac. po wszytkim go wynioslam do drugiego pokoju i powiedzialam ze nie zgadzam sie na takie zachowanie i ma wrocic jak sie uspokoi. po drugim razie wiecej nie probowal. ale on mial wtedy 4 lata i jest zdrowy (chociaz troche nadpobudliwy). na pewno trzeba wyznaczac dzieciom granice z tym ze wiadomo jesli maja jakis problem zdrowotny to trzeba to robic umiejetnie zgodnie z rad specjalisty

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Bazyli na szczęście nigdy nie miał aż takich napadów, żeby się po ziemi rzucał. Czasami mu się zdarzy wpaść w histerię, ale wtedy trzeba krzyknąć "Spokój!", a potem powiedzieć "Jak płaczesz, to ja Cię nie rozumiem, musisz się uspokoić i wytłumaczyć mi o co chodzi, to może będę ci mogła pomóc" No i on wtedy sam się próbuje uspokoić, nawet do siebie mówi "Jestem spokojny" i wtedy szlochanie się uspokaja. Pozwalam mu wytłumaczyć o co mu chodziło (oczywiście na tyle na ile jest w stanie) i znaleźć rozwiązanie jego problemu, albo mu wytłumaczyć dlaczego czegoś nie może. Ale fakt z 1,5 rocznym dzieckiem, to ciężko tak zrobić. Na szczęście jak mój synek miał 1,5 roku, to nie przypominam sobie by jakiekolwiek ataki histerii miały miejsce.

Gratki Lux [emoji322] [emoji322] [emoji322]

Kuzwa człowiek wchodzi na forum po ciężkim dniu a tu trzy strony o pączkach [emoji13] [emoji13] idę wpierdzielić jakąś czekolade [emoji23] [emoji23]

Moja Zu zrobiła siku trzy razy na kibelek [emoji322] [emoji322] postęp [emoji4] [emoji4]

cb7wugpju04jz4q8.png
Gratulacje dla córci.

Ja do wizyty jeszcze tydzień i będę na 100 % wiedziala czy synek czy córka, chociaż podobno bardziej wyglada na synka :-)

Lux tylko musisz sie przyzwyczaić , ze po 5 razy bedziesz powtarzac imie synka :-)
Pozornie latwe imie ,ale ostatnio miałam taka sytuacje pani zapytała jak synek ma na imie mówię Nataniel, a ona mi na to a Natalia ,a myślalam ze to chlopczyk bo tak ubrana :-) mnie bawia takie sytuacje i tylko do skutku tlumacze ze to syn Nataniel :-)
Poza tym imie jest piekne :-)

Ja do wizyty jeszcze tydzień i będę na 100 % wiedziala czy synek czy córka, chociaż podobno bardziej wyglada na synka :-)

Lux tylko musisz sie przyzwyczaić , ze po 5 razy bedziesz powtarzac imie synka :-)
Pozornie latwe imie ,ale ostatnio miałam taka sytuacje pani zapytała jak synek ma na imie mówię Nataniel, a ona mi na to a Natalia ,a myślalam ze to chlopczyk bo tak ubrana :-) mnie bawia takie sytuacje i tylko do skutku tlumacze ze to syn Nataniel :-)
Poza tym imie jest piekne :-)
ja chcialam Antka, ale moj sie uparl, ze ma byc Nataniel i tak od poczatku ciazy, choc niektorych oburza to imie ale co tam

ja chcialam Antka, ale moj sie uparl, ze ma byc Nataniel i tak od poczatku ciazy, choc niektorych oburza to imie ale co tam
A tam ja dzis pow kolezance ze mysle ,ze u mnie jednak za 2 tyg jajka się na usg pojawią. I będzie Dorian. A ona co? Co to za imie? Itp. A ja do niej a co ma byc następny "alan" albo nie wiem co jeszcze :/. A ona na to lepsze niz dorian. Bo dziwne itd. Tak mnie wkurwila ze mowie bd miala swoje dzieci to sobie nazywaj jak chcesz.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Gratulacje Lux ! To nam chłopaki rosną w siłę :)

Siedzę teraz i rozmyślam o tych paczkach ! Mam taką ochotę na z nadzieniem różnanym (jak nigdy!), już przejrzałam internet, gdzie najlepsze w Warszawie i jutro nie wpuszcze M do domu bez słodkiej paczuszki [emoji16]

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Najlepsze na woli, cukiernia z 1925r. :) geniaaalne. Do dziś pakowane w szary papier przewiązany sznurkiem.

Do góry