reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

Znam to skądś. Staram sie nie wychodzic sama z malym daleko bo jak kładzie sie na ziemi rzuca sie itd to ciezko mi go utrzymać. A ugryzienia mam w ramie i nad cycem. Az mi sie siniaki porobily. Ciesze sie ze jedziemy na ta diagnozę w sierpniu. Zobaczymy co jest nie tak i jak mu pomoc. Ogolnie to taki slodziak ale czasami jak wpadnie w szał to nie wiem co z nim zrobic.

My w czerwcu mialysmy miec wizyte u psychiatry ale babeczka w ostatniej chwili zadzwonila ze jest w szpitalu no i mamy czekac az wyzdrowieje i zadzwoni zeby sie z nami umowic na termin. No niestety tak wyszlo..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
a jakby tak zjesc paczka z nadzieniem paprykarzowym?:)))
taka fantazja ciezarowki...

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Mogloby byc nawet dobre [emoji23] ja jadlam ostatnio ciasto drozdzowe do zupy bo nie moglam zdecydowac co zjesc najpierw to jadlam zupe przygryzajac ciastem

Co do lodów to wczoraj jadłam burakowo-malinowe, całkiem smaczne:)
Byłyśmy z siostrą cioteczną trochę pozwiedzać a potem mała szalała na placu zabaw. Obok był koncert, jakiś rap chrześcijański a ona tańczyła z jakąś ciut starszą dziewczynką i bardzo jej się podobało. Potem była baaaardzo smutna jak tamta miała iść, na szczęście babcia i mama tej Lenki poprosiły ją, żeby pożegnała się z moją Asią i dzięki temu obyło się bez płaczu a Asia potem już normalnie bawiła się sama w dobrym humorze. Takie zamknięcie tematu, zrobienie "papa" jakiejś osobie albo np. zabawce, którą ma tylko przez chwilę, jest dla niej bardzo ważne.

Dla ścisłości to Hebrajskie, tak jak wiele innych "polskich" imion jak Jan, czy Maria. One tylko przyjęły się na ziemiach polskich. Mój D użył tego argumentu, to mu powiedziałam, że jak chce polskie, to powinien być Mirosław, Przemysław, czy Gniewomir. Właśnie sobie wyobraziłam scenkę z początku chrześcijaństwa w Polsce:
- Jaki ładny chłopiec. Jak go nazwiecie?
- Jan
- Jan? Co to w ogóle jest za imię? Nie można jakoś normalnie, na przykład Będzimysł? :laugh2:

E, to już któryś Amadeusz o którym wspominacie :sad:

Oj też mnie to strasznie wkurza. Ja nikogo nie krytykuję kiedy daje jakieś bardzo popularne imię.
no wlasnie rano doczytalam, ze to hebrajskie :D

U nas podobnie chociaz mysle ze to dopiero poczatek. Napady zlosci, krzyku , buntu , gryzienia zaczely sie jak wróciłam do pracy , a pozniej nasilily jak zaszlam w ciaze . Nasz terapeuta stwierdził , że jest to spowodowane tym, że dziecko czuje że sie zmienila sytuacja i to chec zwrocenia uwagi . Fakt jest taki, ze nasze dziecko z racji wszystkich problemow od urodzenia byl szczegolnie traktowany , bieglam na kazde pisniecie , nie spuszczalam go na moment z oka , zreszta dalej tak jest. Wiem ,ze zbyt poblazalismy , ale musielismy wprowadzic zasady .
Iza dobrze , ze juz lepiej sie czujesz :-)
U mnie bylo tak samo, i teraz chyba przerasta ją sytuacja ze nie bedzie juz najmlodsza, tak mysle bo ciagle mowi ze tez jest dzidziusiem i jest malutka itd. Moze sie bac, ja rozumiem, ale mam nadzieje ze jak sie maluszek urodzi to zrozumie ze kocham ją tak samo i ze nic sie nie zmienilo.. Olivka jest starsza, ona to tak bardziej rozumie, caluje brzuszek, cieszy sie. Olusia tez sie niby cieszy, mowi ze bedzie mi pomagala zajmować sie dzidziusiem, ale chyba sie troszke obawia calej tej sytuacji[emoji20]

Gratulacje dla Lux!

Co do buntu krzykow kladzenia sie i tupania to moj pasierb sprobowal to na mnie 2 razy i na tym zakonczyl. kompletnie nic do niego nie mowilam wtedy ani nie probowalam go powstrzymac. po wszytkim go wynioslam do drugiego pokoju i powiedzialam ze nie zgadzam sie na takie zachowanie i ma wrocic jak sie uspokoi. po drugim razie wiecej nie probowal. ale on mial wtedy 4 lata i jest zdrowy (chociaz troche nadpobudliwy). na pewno trzeba wyznaczac dzieciom granice z tym ze wiadomo jesli maja jakis problem zdrowotny to trzeba to robic umiejetnie zgodnie z rad specjalisty

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Kochana, juz jakis czas Olenka mnie sluchala, ladnie szla do domu, byla grzeczna jak aniolek.. a wczoraj znowu wszystko wrocilo.. caly czas radzilam sobie doskonale juz od dluzszego czasu, do wczoraj.. [emoji20]
Myslebze wplyw na to ma tez sytuacja, wyjezdzamy jutro na wczasy, ostatnie dni w napięciu bo ciagle pakowanie, pranie, prasowanie, sprzatanie.. moze tez malo czasu jej w tym czasie poswiecilam i sie to teraz odbija.. no nic, odpocznimy na wakacjach, zmieni klimat, znow bedzie dobrze [emoji6]

Grama moje dziecko w niedziele skonczy 18 miesiecy wiec ten sposob nie wiele wskura :-) poki co wprowadzilismy kare, ale tylko za bicie - pobyt w kojcu . Jak wpada w zlosc staram sie przerywac ataki furii bez krzykow czy zlosci , bo to powodowalo bledne kolo, a jak spokojnie podchodze do tych atakow szybciej go z nich wybic :-)
Tak, nie wolno krzyczec. Ja juz dawno wiem ze to nic nie daje, ale czasem tez krzykne, sila wyzsza i hormony.. a potem tlumacze. Olivka tez swieta nie jest [emoji23]

Dzien dobry :* ciągle deszcz... A moj diabeł od rana lata
1468481905-1d1mld.jpeg

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry