reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Lux nie przejmuj sie tak. Kotek biedny ale wasze zycie wazniejsze. Ja jestem za jak najsurowszymi karami za jazdę pod wpływem.

U mnie dzien do d... ogolnie. Zero nastroju jakiegoś. Denwrwuje mnie wszystko a w dodatku szef ze mna leci w kulki z wyplata i bede musiala z nim walczyc po urzędach a i tak nie wiadomo czy cos załatwie bo nie mialam umowy na etat. No nic trzeba sobie jakos poradzic :|

reklama
Oczywiście, że nawet to, że wszystkie badania wychodzą prześlicznie nie oznacza, że Maluch będzie w 100% zdrów. I takie przypadki bywały, że dzidziuś rodził się z wadami. Ale zgadzam się z Antiope - ja też wolałabym wiedzieć wcześniej. Absolutnie nie po to, aby rozważać usunięcie, tylko po to żeby się przygotować, poczytać, porozmawiać z innymi mamami w takiej samej sytuacji. Myślę, że wtedy bądź co bądź jest przynajmniej odrobinę łatwiej.

Antiope wykryc wczesniej to tylko amnio (obarczone ryzykiem poronienia)albo jak zaplacisz 2,5tys za niffty ( ograniczenia finansowe) . Dlatego decydujac sie na pappa decyduje sie na jedno z tych dwoch krokow.

Ostatnia edycja:
Ojoj... biedny kotek. Ale niestety zdarzają się co chwila takie wypadki ze zwierzakami. My kiedyś niechcący uderzyliśmy sarnę lusterkiem samochodowym. Wyskoczyła nagle i po prostu odbiła się od lusterka. Doznała szoku i uciekła w las. Niestety niewiele dalej padła ;(
A dla pijaków za kierownicą to powinni pozostawać bezlitośni jeśli chodzi o kary. Bo to cię się słyszy, ile ludzi pod wpływem jeździ, to woła o pomstę do nieba!
no teraz sa wtoskie kary i jak mi policjant mowi, ze 5000 to ja tak usta otworzylam i mowie ile? a kotka juz dzis nie bylo na drodze :( chyba jakis lis lub cos go sciagnelo do lasu, no kuzwa dojsc do siebie nie moge :(

Antiope wykryc wczesniej to tylko amnio albo jak zaplacisz 2,5tys za niffty
Pisałam, że wykryć w tym sensie, że robisz usg i Pappa i amnio jeśli przy tych badaniach jest coś nie tak. Moja teściowa mówi, że ona by dużo dała za to, żeby wiedzieć wcześniej, że urodzi chore dziecko. A tak przeżyła szok po porodzie.

Dziewczyny ale sie rozpisałyście :) Gratuluję wszystkich udanych wizyt. Ja wizytuję w piątek(prenatalne) i już nie mogę się doczekać [emoji5][emoji5]
Brzuch niestety dalej mnie pobolewa (3 dni pod rzad) to takie bóle żoładkowe. Niestety niektóre tak bolesne i łapiące przez dłuższy czas, że muszę brać nospę, żeby przestało. Wydaje mi się, że to wzdęcia lub kolki jelitowe. Piłam wcześniej wodę lekko gazowaną i może to ona tak spowodowala. Ale po 3 dniach to już powinno być ok... Trochę mnie to martwi.
W sobotę mam wesele bliskiej koleżanki i przez to nie wiem czy nie będę musiała odpuścić :(

To ja Wam powiem, że dla mnie nie miało znaczenia, czy ja grupa ryzyka czy nie, bo prawda jest taka, że to się może przytrafić każdemu. Teściowa jak rodziła siostrę mojego D miała 25 lat, a wcześniej nie było podobnych przypadków w rodzinie. ZD, czy inne tego typu choroby to loteria. Ja bym jednak wolała wiedzieć wcześniej, więc się cieszę, że są testy, które mogą to wykryć.
dobrze że są dla tych które chcą wiedzieć. Zgadzam się.

Lux to prawda ja nie mam przeciwmgielnych w aucie. Przykro mi ze miałas taki dzień, oby dziś było lepiej.

dobrze że są dla tych które chcą wiedzieć. Zgadzam się.

Lux to prawda ja nie mam przeciwmgielnych w aucie. Przykro mi ze miałas taki dzień, oby dziś było lepiej.
a dodal policjant, ze dobrze by bylo gdybysmy je zamontowali, ale po co, jesli sa zdjete i sa zaslepki w ich miejsce? wazne, ze z tylu mam

Dziewczyny ale sie rozpisałyście :) Gratuluję wszystkich udanych wizyt. Ja wizytuję w piątek(prenatalne) i już nie mogę się doczekać [emoji5][emoji5]
Brzuch niestety dalej mnie pobolewa (3 dni pod rzad) to takie bóle żoładkowe. Niestety niektóre tak bolesne i łapiące przez dłuższy czas, że muszę brać nospę, żeby przestało. Wydaje mi się, że to wzdęcia lub kolki jelitowe. Piłam wcześniej wodę lekko gazowaną i może to ona tak spowodowala. Ale po 3 dniach to już powinno być ok... Trochę mnie to martwi.
W sobotę mam wesele bliskiej koleżanki i przez to nie wiem czy nie będę musiała odpuścić :(
a moze to rozciaganie? mi sie juz ktorys dzien z rzedu mnie boli i czuje jak sie rozciaga

reklama
Hej dziewczyny... nie wiem czy któraś z was miała już taką sytuację albo zasłyszała od innej ciężarnej... Czy branie progesteronu (w moim przypadku była to luteina z powodu krwiaka) może fałszować wyniki testu pappa? :( miałam w piątek robione I badanie prenatalne, wzorowe usg... a wczoraj telefon ze szpitala, ze wyniki testu bardzo złe i wysokie ryzyko ZD.. 1:185... wskazanie na amniopunkcje.. :(
Podobno progesteron może wpłynąć na pappa. Zapytaj swojego lekarza, bo ja mam inf. z netu. Ja odebrałam wynik wczoraj. Opisałam na "amniopunkcja robić czy nie" nie denerwuj się wynikiem, to tylko prognozy... Powodzenia!

Do góry