reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Dzień dobry,

Karolinakto ile masz lat? Masz w rodzinie przypadki chorych dzieci? To są czynniki które zwiększają prawdopodobieństwo na pappie.

Dobrze ze ja tego nie robiłam, powiem szczerze.

reklama
Dzień dobry,

Karolinakto ile masz lat? Masz w rodzinie przypadki chorych dzieci? To są czynniki które zwiększają prawdopodobieństwo na pappie.

Dobrze ze ja tego nie robiłam, powiem szczerze.
Ja też nie będę robić.w rodzinie chorych dzieci nie ma, dwójka dzieci zdrowych, wiek przed 35.
Nie będę się nakręcac.
Dwie wcześniejsze ciążę nawet o takich badaniach nie byłam informowana że są i czy chcę je robić.

Witam się i ja.
Pogoda niby ciepło a pochmurno i wilgotno.
Dlatego chyba taka senna jestem.
Dziś chyba zrobię małemu dzień dziecka i wolne od przedszkola. Zabiorę go do sklepu lego niech sobie coś wybierze za rozsądna cenę [emoji23].
Starszy dostanie równowartość Klocków w euro. Jemu to ja juz niewiem cokupować.ostatnio to nawet mu ciuchy nie podchodzą co mu kupujemy [emoji23][emoji23][emoji23],więc niech sam wybiera.

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

hej laski, u nas deszczowo, szok co za pogoda a wczoraj mialam tragiczny wieczor :( wiec tak-najpierw wracajac z pracy zabilam kotka :( wpadl mi prosto pod kola, nie moglam zrobic nic, z naprzeciwka jechala ciezarowka i naprawde nie mialam zadnej drogi ucieczki :( nie moge dojsc do siebie, taki sliczny kotek :( mowie no tego jeszcze nie grali, co sie jeszcze wydarzy i uwaga zaytrzymala nas juz potem policja do kontroli i kuzwa jaka akcja, okazalo sie, ze przepalily sie nam zarowki od swiatel przeciwmgielnych! i mlody policjant fakt bardzo mily mowi, ze musi mi zabrac za to dowod! ja mowie jaja se pan robi? za takie cos?! on mowi, ze tak, bo to musi dzialac, ja mowie no panie, przeciez mogly mi sie przepalic po drodze, wczoraj lub dzis, przeciez ja tego co kawalek nie kontroluje, ale on uparty i juz i dal mi 20 zl mandatu taklze luz, grosze..no i ja juz taka wsciekla mowie do Tomka robisz to dzis, kupujesz te zarowki, bo ja chce odzyskac dowod...ok kupil, zrobil...co sie okazalo, mam tyle lat to auto a wczoraj sie dowiedzialam, ze z przodu mam atrapy przeciwmgielnych!!!! a z tylu rzeczywiscie byla przepalona...no i jedziemy na komendę a a tam policjant w dyzurce mowi, ze drogowki nie ma i beda za 20 min, no to czekamy...za chwile mowi, ze zatrztymali pijanego kierowce i czy podjade do wioski obok miasta do nich po ten dowod..mowie no ok, pojechalismy, dowod nam oddal, sam dodal, ze nie kazdy samochod musi miec przeciwmgielne z przodu...a tak poza tym to sie dowiedzielismy, ze kierowca skuterka, ktorego zlapali pod wplywem dostal 5000 kary!!! a to najnizsza grzywna, bo koles bezrobotyny, jak ktos pracuje to kary sa juz teraz wyzsze...szok tyle kasy, ale moze to nauczy ludzi, by nie kierowac pod wplywem...no to sie wyzalilam

Ja wiem,ze ryzyko jest wieksze..ale zycie w niepewnosci a potem nie daj boze urodzenie chorego dziecka mnie przeraża... Mam nadzieje, ze u Ciebie i u mnie też bedzie wszystko okej.

Ja prawdę mówiąc zrobiłam Pappa zupełnie nie uświadamiając sobie, że mogłaby zaistnieć taka sytuacja jak u Ciebie. I nawet nie pomyślałam, że progesteron może fałszować wyniki, a w momencie robienia badań brałam je w końskich dawkach (ale nie luteinę tylko crinone i duphaston, może to ma jakieś znaczenie).
I myślę, że najpierw wygrzebałabym pieniądze spod ziemi i zrobiłabym nifty lub harmony. Rozmawiałam z lekarzem na temat tego testu i jest o wiele bardziej wiarygodny, niż pappa. Poza tym ponoć pappa zrobiona później (nie wiem w którym tygodniu robiłaś) daje częściej fałszywie negatywne wyniki, niż zrobiona wcześniej. Dopiero po złym nifty (albo harmony) w ostateczności rozważałabym amniopunkcję...
Ale czytając historie dziewczyn, które tę amniopunkcję przechodziły, to nawet z wykrytym ryzykiem 1:20 czy większym okazywało się, że Maluszki są zupełnie zdrowie. Także będzie dobrze, zobaczysz! 3mam mocno za to kciuki!

hej laski, u nas deszczowo, szok co za pogoda a wczoraj mialam tragiczny wieczor :( wiec tak-najpierw wracajac z pracy zabilam kotka :( wpadl mi prosto pod kola, nie moglam zrobic nic, z naprzeciwka jechala ciezarowka i naprawde nie mialam zadnej drogi ucieczki :( nie moge dojsc do siebie, taki sliczny kotek :( mowie no tego jeszcze nie grali, co sie jeszcze wydarzy i uwaga zaytrzymala nas juz potem policja do kontroli i kuzwa jaka akcja, okazalo sie, ze przepalily sie nam zarowki od swiatel przeciwmgielnych! i mlody policjant fakt bardzo mily mowi, ze musi mi zabrac za to dowod! ja mowie jaja se pan robi? za takie cos?! on mowi, ze tak, bo to musi dzialac, ja mowie no panie, przeciez mogly mi sie przepalic po drodze, wczoraj lub dzis, przeciez ja tego co kawalek nie kontroluje, ale on uparty i juz i dal mi 20 zl mandatu taklze luz, grosze..no i ja juz taka wsciekla mowie do Tomka robisz to dzis, kupujesz te zarowki, bo ja chce odzyskac dowod...ok kupil, zrobil...co sie okazalo, mam tyle lat to auto a wczoraj sie dowiedzialam, ze z przodu mam atrapy przeciwmgielnych!!!! a z tylu rzeczywiscie byla przepalona...no i jedziemy na komendę a a tam policjant w dyzurce mowi, ze drogowki nie ma i beda za 20 min, no to czekamy...za chwile mowi, ze zatrztymali pijanego kierowce i czy podjade do wioski obok miasta do nich po ten dowod..mowie no ok, pojechalismy, dowod nam oddal, sam dodal, ze nie kazdy samochod musi miec przeciwmgielne z przodu...a tak poza tym to sie dowiedzielismy, ze kierowca skuterka, ktorego zlapali pod wplywem dostal 5000 kary!!! a to najnizsza grzywna, bo koles bezrobotyny, jak ktos pracuje to kary sa juz teraz wyzsze...szok tyle kasy, ale moze to nauczy ludzi, by nie kierowac pod wplywem...no to sie wyzalilam

Ojoj... biedny kotek. Ale niestety zdarzają się co chwila takie wypadki ze zwierzakami. My kiedyś niechcący uderzyliśmy sarnę lusterkiem samochodowym. Wyskoczyła nagle i po prostu odbiła się od lusterka. Doznała szoku i uciekła w las. Niestety niewiele dalej padła ;(
A dla pijaków za kierownicą to powinni pozostawać bezlitośni jeśli chodzi o kary. Bo to cię się słyszy, ile ludzi pod wpływem jeździ, to woła o pomstę do nieba!

To ja Wam powiem, że dla mnie nie miało znaczenia, czy ja grupa ryzyka czy nie, bo prawda jest taka, że to się może przytrafić każdemu. Teściowa jak rodziła siostrę mojego D miała 25 lat, a wcześniej nie było podobnych przypadków w rodzinie. ZD, czy inne tego typu choroby to loteria. Ja bym jednak wolała wiedzieć wcześniej, więc się cieszę, że są testy, które mogą to wykryć.

reklama
Lux współczuję pecha. Dobrze, że mandat nie za wysoki i że łatwo się udało sprawę załatwić. A ludzi zatrzymanych po pijaku, to mi nie żal. Bardzo dobrze, że dostał taką karę.

Do góry