reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

ja bede teraz gadac z ginka o prenatalnych i tez musze se juz termin zaklepac i tak na 17 lub 24czerwca bym chciala, na piatek na koniec tygodnia bym mogla sie na spokojnier urwac z pracy i bedzie leciec 13 lub 14 tydzien i tez chetnie bym sie wtedy dowiedziala kto tam mieszka :)

Podobno na prenatalne przedział 12+2 do 12+5 jest najlepszy. Tak przynajmniej twierdzi mój gin.

reklama
Podobno na prenatalne przedział 12+2 do 12+5 jest najlepszy. Tak przynajmniej twierdzi mój gin.

Mój też, chociaż najpóźniej można iść w 13+6, ale to chodzi o test pappa, bo podobno im starsza ciąża tym bardziej zakłamuje wyniki. Ja chyba na ten test się nie zdecyduje tylko na samo usg..

Mój też, chociaż najpóźniej można iść w 13+6, ale to chodzi o test pappa, bo podobno im starsza ciąża tym bardziej zakłamuje wyniki. Ja chyba na ten test się nie zdecyduje tylko na samo usg..

O ja się bardzo długo biłam z myślami czy ten test robić. W końcu zdecydowałam że tak. Wyniki mają przyjść bezpośrednio do mojego lekarza tak, żeby je już na USG miał a żebym ja ich wcześniej nie widziała. Inaczej przesiedziałabym całą noc szukając w necie co oznaczają poszczególne cyferki. I oczywiście bym schizowała i dzwoniła do lekarza w środku nocy. A tak to lekarz będzie miał pełny obraz co i jak.
I faktycznie jest tak, że im później ten test się wykonuje, tym mniej jest wiarygodny tzn. częściej daje fałszywie negatywne wyniki.

Czy was też tak boli kręgosłup? Ja dzisiaj to ledwo mogę wstać :/

U mnie w ciąży jest wszystko odwrotnie. Ja mam kręgosłup krzywy jak paragraf. A teraz wszelkie jego dolegliwości zupełnie zniknęły. jestem w 100% pewna że wrócą z potrójną mocą, ale chwilowo mogę siedzieć i siedzieć w jednej pozycji i NIC ;)

U mnie w ciąży jest wszystko odwrotnie. Ja mam kręgosłup krzywy jak paragraf. A teraz wszelkie jego dolegliwości zupełnie zniknęły. jestem w 100% pewna że wrócą z potrójną mocą, ale chwilowo mogę siedzieć i siedzieć w jednej pozycji i NIC ;)
Ja właśnie też mam krzywy a dokładnie ruchoma miednice bez jednego kręgu więc dla mnie ból kręgosłupa był zawsze dzień przed @ i zwiastowal @ ;) teraz od początku ciąży dokucza czasem mniej lub bardziej :) ale mdłości nie mam więc coś za.cos :p

Dziewczyny a co do testu pappa to jest ten test krwi, który robi się razem z usg i to się nazywają te badania prenatalne? Czy sam pappa to prenatalne a usg to usg? Ja tego nie rozumiem do końca bo każdy mówi co innego...

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Na mój gust to Pappa i USG są częściami prenatalnego. Niektóre dziewczyny je robią łącznie (wyniki są wtedy bardziej miarodajne), niektóre robią tylko USG, co i tak daje niezłe wyniki i wydaje się w zasadzie wystarczające, a niektóre nie robią wcale, ograniczając się do zwykłych USG.

Do góry